عضو شرکت تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان مرغ تخم گذار در
پاسخ به این پرسش که راههای ارگانیک برای تغذیه بهتر مرغ و تولید تخم
مرغهای با کیفیت تر و طلاییتر چیست، گفت: با چند شیوه میتوان زرده تخم
مرغ را با کیفیت و رنگ مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار داد؛ نخست
استفاده از زعفران یا ضایعات زعفرانی برای خوراک مرغ هاست. دومین روش
استفاده از گیاه گلرنگ بوده که خاصیت دارویی هم دارد. روش سوم استفاده از
پودر یونجه بوده که برای انسان نیز بسیار مفید است. این محصولات طبیعی زرده
تخم مرغ را طلایی کرده بدون اینکه سلامت افراد را با خطر مواجه کند. روش
دیگر استفاده از رنگدانه های شیمیایی کانتین است. این ماده برای مرغ و
انسان هر دو مضر است.
او در میزان استفاده این مواد در خوراک مرغ و
تشکیل تخم مرغی با زرده زردتر تصریح کرد: هر ۱۰۰ گرم رنگدانه کانتین برای ۳
هزار کیلو گرم تخم مرغ استفاده میشود. گیاه گلرنگ برای این میزان تخم مرغ
۱۲ کیلو گرم بوده و افشانه زعفران هم ۱۰ کیلو گرم برای هر ۳ تن تخم مرغ (۳
هزار کیلو گرم) مورد استفاده قرار میگیرد.
هدایتی اظهار کرد:
دامپزشکان موافق استفاده از مواد شیمیایی برای تولید محصولات غذایی نیستند.
اما کمبود محصولات ارگانیک و طبیعی و گران بودن آنها عدهای را به این سمت
سوق داده تا از مواد شیمیایی برای تغذیه مرغها و تولید تخم مرغهایی با
زردهای طلایی استفاده کنند.
هدایتی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه استفاده از مواد
شیمیایی کانتین منجر به کاهش باروری و افت تولید میشود، عنوان کرد: در حال
حاضر ۱۰ درصد تولیدکنندگان کشور از محصولات گیاهی و ارگانیک برای بهبود
کیفیت تخم مرغها بهره میگیرند، ۴۰ درصد از مواد شیمیایی استفاده کرده و
باقی که ۵۰ درصد جمعیت تولیدکنندگان این صنف را تشکیل میدهند برای تولید
تخم مرغ از هیچ محصول جانبی در خوراک طیور بهره گیری نمیکنند.
هدایتی درباره چگونگی شناسایی تخم مرغهای زرده طلا شیمیایی و طبیعی توضیح
داد: تخم مرغهایی که زرده آنها به رنگ قرمز نزدیک است تا زردی شفاف در
واقع با خوراک های شیمیایی تولید شدهاند.
سلامت جامعه موضوع مهمی
است که تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و غذایی مسئولیت تأمین و تضمین آن را
برعهده دارند. در حال حاضر ۴۰ درصد تأمین کنندگان تخم مرغ کشور برای تولید
این ماده پروتئینی که بازار مصرف بالایی به ویژه در گروه سنی خردسالان و
کودکان دارد با استفاده از مواد خوراکی شیمیایی تأمین میشوند که به طور
قطع سلامت آنها را در بلندمدت به مخاطره میاندازد. بنابراین ضرورت دارد
مدیران و مسئولان بالادستی خوراک های طبیعی جایگزین را مورد تاکید قرار
دهند؛ علاوه بر اینکه در تأمین این خوراکها به مقدار کافی و قیمت مناسب
تدابیر لازم اندیشیده شود. گزارشها در حوزه «سلامت غذایی» ادامه دارد.عصر ایران