کد خبر: ۳۲۰۹۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - 2014August 24
رئیس سازمان غذا و دارو:
شفاآنلاین- رئیس سازمان غذا و دارو از نصب برچسب‌‌های تشخیصی و رنگی در فرآورده هایی غذایی برای تعیین میزان سلامت و مضرات محصولات خبر داد و گفت: عملکرد آزمایشگاه‌ها در چند ماه اول سال ۹۳ پایین بوده است.
به گزارش شفا آنلاین،رسول دیناوروند در دومین گردهمایی مدیران و کارمندان آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو اظهار داشت: داستان پالم که در چند روز گذشته به آن توجه شد نشات گرفته از توجه عمومی مردم بود و نشان داد که مردم به مسئولان نظارتی علی الخصوص وزارت بهداشت توجه دارند و این سرمایه بسیار بزرگی است.

وی با اشاره به نظارت‌های سلامت محور عنوان کرد: برخی مواقع مردم تصور می‌کنند اگر محصولی مضر است چرا وزارت بهداشت به آن مجوز می‌دهد، در حالیکه در تمام دنیا به نوشابه‌ها و فرآورده‌های پُرچرب مجوز داده می‌شود و ما نمی‌توانیم برای تولید آنها مجوز ندهیم بلکه این مردم هستند که باید بر اساس توصیه‌های بهداشتی و سلامت محور از مصرف آن پرهیز یا کمتر مصرف کنند.

دیناروند در توضیح بیشتر گفت: مثلاً همین روغن پالم؛ به هیچ عنوان مصرف آن به طور کامل ممنوع نیست و ما نیز نمی‌توانیم در کشور آن را به صورت کامل ممنوع کنیم، زیرا روغن پالم یک نوع روغن گیاهی است که باید در مصرف آن دقت‌های لازم صورت پذیرد همانطور که در تمام دنیا این مسئله رعایت می‌شود.

رئیس سازمان غذا دارو با بیان اینکه به هر حال حق مردم است که در زمینه مصرف محصولات سالم حق انتخاب داشته باشند و از آن طرف هم تولیدکنندگان بازاریابی کنند، عنوان کرد: بر این اساس با توجه به اهدای نشان ایمنی و سلامت که در دوره نخست حضور بنده در سازمان غذا دارو صورت پذیرفت باید فرآورده‌های مناسب به مردم شناسایی شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود این فرآورده‌ها برچسب‌گذاری شود تا مردم متوجه ضرر و میزان آسیب‌رسانی اینگونه محصولات شوند که چه محصولی پُرچرب است و چه محصولی مفید واقع می‌شود که می‌توان این برچسب‌ها را به صورت رنگی بر روی محصولات قرار داد.

دیناروند ادامه داد: بنابراین نمی‌توانیم عنوان کنیم که چرا برخی از محصولاتی که برای سلامتی مضر هستند مجوز می‌گیرند. بنابراین باید اینگونه برچسب‌ها را بر روی محصولات قرار گذاشت تا مضرات آن مشخص شود. همانند پالم که مضرات آن بالا است ولی نمی‌توان روغن پالم را به طور کامل ممنوع کرد. از مردم هم می‌خواهیم کمتر از فرآورده‌هایی که روغن پالم دارند استفاده کنند. زیرا مصرف پالم در کشور ما از آمار جهانی بالاتر است و باید مصرف پالم به حداکثر یک سوم مصرف کنونی کاهش یابد و حتی می‌توانیم مصرف آن را هم پایین‌تر بیاوریم، به شرط آنکه روغن هیدروژنه ترانس بالا را جایگزین آن نکنیم، زیرا در جلسه‌ای؛ یکی از فعالان صنعت نسبت به جایگزینی روغن جامد هیدروژنه با پالم هشدار داد که البته ما این توصیه‌ها را جدی می‌گیریم و پیگیری‌های لازم را داریم.

وی به ضرورت ارتقاء بسته‌بندی و لیبل‌گذاری در محصولات و فرآورده‌ها؛ و همچنین به دومین گردهمایی مدیران و کارمندان آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو اشاره کرد و گفت: قدرت تقلب از نظر علمی در دنیا بالا رفته است و آزمایشگاه‌ها از توانمندی‌های مختلفان عقب مانده‌اند. از آن طرف مردم نیز باید دقت داشته باشند اگر یک محصول اشکال دارد نباید ایرادهای آن را به دیگر محصولات تسری دهند.

رئیس سازمان غذا دارو ادامه داد: آزمایشگاه‌ها نیاز به ارتقاء دارند زیرا عملکرد آنان نسبت به سال 92 ارتقاء نیافته است. همانطور که همیشه نیز عنوان کرده‌ایم که محصولات قاچاق نباید مورد استفاده قرار بگیرد، بار دیگر می‌گوییم که در برخی کشورها آنقدر تقلب از نظر علمی رشد کرده است که ممکن است در برخی مواقع آزمایشگاه‌ها نتوانند این تقلب‌ها را تشخیص بدهند. بنابراین اصلاً محصول قاچاق نباید استفاده شود و آزمایشگاه‌ها نیز باید در کشف نتایج چنین محصولاتی عقب نمانند.

دیناروند بیان داشت: بنده با واگذاری نظارت به آزمایشگاه‌های خصوصی با اولویت بالا موافق نیستم و احساس می‌کنم عملکرد کل آزمایشگاه‌ها در چند ماهه اخیر سال 93 نسبت به سال 92 خوب نبوده است. بنابراین باید بر اساس کارنامه آزمایشگاه‌ها در سال 92؛ عملکرد آنها در سال 93 بهتر شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: زیاد نباید خود را غرق جایزه چنین مراسم‌های کرد. زیرا ما باید زمانی که برای چنین برنامه‌هایی می‌گذاریم برای وظیفه اصلی خود که همان بازرسی و نظارت است صرف کنیم.

  سازمان غذا و دارو در راستای ارتقاء نحوه نظارت بر تولید محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، بیولوژیک، ملزومات و تجهیزات پزشکی، با تشکیل دبیرخانه آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو همکار و مجاز، اقدام به سطح بندی این آزمایشگاه‌ها کرده است و با اهداء لوح و تندیس کیفیت نسبت به درجه بندی آنان اقدام کرده است. در این راستا دومین گردهمایی مدیران و کارمندان آزمایشگاه‌های کنترل غذا ودارو همکار و مجاز با حضور تعداد کثیری از مدیران این آزمایشگاه‌ها در انستیتو پاستور برگزار شد و به دو آزمایشگاه لوح کیفیت و تندیس و به تعدادی نیز تقدیر نامه توسط ریاست سازمان غذا و دارو اهداء شد.

تسنیم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: