به گزارش شفاآنلاین:وی اظهار داشت: این واکسن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم باید در گروه سنی ۹ تا ۲۶ سال در سه دز و در فاصله زمانی ۶ ماهه تزریق شود و اگر واکسیناسیون در گروه سنی کمتر از ۱۵ سالگی انجام شود، دریافت ۲ دز کافی است، از وزارت بهداشت انتظار میرود هر چه زودتر و سریعتر واکسن فوق را در برنامه واکسیناسیون ملی بگنجاند.
اشرف گنجویی ادامه داد: ابتلا به سرطان دهانه رحم در کشورمان نسبت به سایر کشورها شیوع بیشتری دارد، این در حالیست که در آمریکا، استرالیا و جوامع اروپایی غربالگری این سرطان برای زنان انجام شده و واکسن آن نیز در برنامه واکسیناسیون آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه سرطان دهانه رحم از علل مهم مرگ و میر مادران ایرانی بشمار میرود، تصریح کرد: این بیماری در زنان جوان زیر ۵۰ سال شیوع بسیاری دارد و داشتن شریک جنسی متعدد، مصرف قلیان، سیگار و مشروب ابتلا به این سرطان را تشدید میکند.
در ادامه حمیدرضا دهقان منشادی دبیر اجرایی دهمین کنگره بینالمللی سرطانهای زنان نیز در جمع خبرنگاران گفت:یکی از دلایلی که ما میزان خیلی بالاتری مبتلا به سرطان دهانه رحم داریم، نبود واکسنهای hpv در کشور است، در حقیقت این واکسن از بیماریهایی که باعث ایجاد سرطان دهانه رحم میشود جلوگیری میکند.
وی اظهار داشت: در کشور نسبت به آمار جهانی افزایش بالاتری از میزان مبتلایان به سرطانهای زنان را شاهد هستیم و حتی درصد ابتلا به سرطان نیز افزایشی است و همین امر در سالهای آینده باعث افزایش بیشتر این اختلاف نسبت به مجموعه جهانی خواهد بود.
دهقان منشادی تصریح کرد: با بهبود روشهای درمانی میزان بهبودی و امید به زندگی در بیماران سرطانی افزایش پیدا کرده و این نکته بسیار مثبت و دستاورد بزرگی است که در جامعه جهانی اتفاق افتاده، ولی همچنان ما در این زمینه، هم از نظر دارویی و هم از نظر استفاده از تکنولوژیهای روز فاصله داریم و عقب هستیم که امیدواریم به زودی با تلاش مسئولین و همکاران جامعه پزشکی این فاصله به کمترین حد برسد.
به گفته وی، در این کنگره بررسی مهمترین بیماریهای آنکولوژی زنان از سرطانهای رحم شامل سرویکس یا دهانه رحم، آندومتر، واژن، تخمدان، در کنار سرطان پستان را خواهیم داشت و همچنین تازههای تشخیص و درمان و روشهای مختلف جراحی و آنکولوژی و بررسی پیشرفتهای دارویی و درمانهای جدید برای بیماران را به مدت دو روز به بحث و بررسی خواهیم گذاشت.