کد خبر: ۳۲۰۵۷۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023February 20
در این بررسی‌های اولیه، نمونه‌های مختلفی مورد آزمایش قرار گرفت اما نتیجه‌ای حاصل نشد بنابراین برای شفافیت این موضوع برای بار دوم نمونه‌برداری‌های مختلف از دانش‌آموزان انجام شده است و منتظر نتایج آن هستیم.
شفاآنلاین>سلامت>مسمومیت‌های سریالی در قم هنوز ادامه دارد و طی کمتر از ۸۰ روز گذشته شماری از مدارس استان قم شاهد بروز مسمومیت‌های گروهی دانش‌آموزان بودند که موجی از نگرانی را در میان خانواده‌ها رقم زد و در نهایت واکنش‌هایی در سطح ملی به همراه داشت تا آن‌جا که وزیر بهداشت، به‌عنوان نماینده دولت در سفری که ۲۶ بهمن‌ماه به استان قم داشت، دستور تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به این موضوع را صادر کرد.

به گزارش شفاآنلاین:کمیته مذکور که با ترکیبی از استادان برجسته دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های قم، تهران و برخی دیگر از دانشگاه‌ها در سطح ملی تشکیل شد مسئولیت بررسی شواهد علمی و آزمایشگاهی مسمومیت‌های شماری از دانش‌آموزان در قم را عهده‌دار شدند و نمونه‌برداری جدید و مختلفی را از دانش‌آموزان انجام دادند.

در راستای اطلاع‌رسانی پیرامون زمان اعلام نتایج تیم کارشناسی وزارت بهداشت از بررسی‌های انجام شده، مجید محبی، معاون درمان علوم‌پزشکی قم، شب گذشته ۳۰ بهمن‌ماه در گفت‌وگو با صدا و سیمای استان قم اظهار کرد: تیم ویژه پیگیری اتفاقات اخیر در مدارس قم که از طرف وزارت بهداشت مأمور هستند بررسی‌های اولیه را انجام دادند، نمونه‌های مختلفی که لازم به بررسی بود حتی لباس دانش‌آموزان و نمونه‌های محیطی و تنفسی و خونی را مورد بررسی قراردادند و به نتایجی هم رسیدند.

وی بیان کرد: امشب جلسه‌ای برگزار می‌شود و این نتایج با تأیید افرادی که از وزارتخانه مأمور شدند و هم‌اکنون در قم حضور دارند، در قالب صورتجلسه‌ای تنظیم شده و پس از اعلام رسمی نتایج، برای همشهریان اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

مورد مشکوکی در نتایج آزمایشات تیم وزارت بهداشت رؤیت نشد

مجید محبی، معاون درمان علوم پزشکی قم،  درباره وضعیت مسمومیت دانش‌آموزان استان قم، بیان کرد: نمونه‌برداری‌های لازم برای آزمایشات در استان و در تهران انجام شده است و آزمایشات اخذ شده دانشگاه علوم پزشکی قم که برای آزمایشگاه‌های مرجع کشوری مثل رازی و انسیتو پاستور ارسال شده است و همچنین آزمایشگاه‌های تهران که اخیراً انجام شده‌است، هیچ مورد مشکوکی را نشان نداد.

وی با اشاره به اینکه تیم ویژه پیگیری اتفاقات اخیر در مدارس قم که از طرف وزارت بهداشت مأمور هستند، بررسی‌های اولیه را انجام دادند و نتایج این بررسی‌ها در جلسه‌ای که شب گذشته برگزار شد مورد بررسی قرار گرفت، افزود: بررسی‌های وزارت بهداشت از ماجرای مسمومیت‌های مدارس قم به نتیجه نرسید؛ در این بررسی‌های اولیه، نمونه‌های مختلفی که لازم به بررسی بود حتی لباس دانش‌آموزان و نمونه‌های محیطی، تنفسی و خونی مورد آزمایش قرار گرفت اما نتیجه‌ای حاصل نشد بنابراین برای شفافیت این موضوع برای بار دوم نمونه‌برداری‌های مختلف از دانش‌آموزان انجام شده است و منتظر نتایج آن هستیم.

محبی با اشاره به اینکه در جلسه شب گذشته به نتایج جدیدی دست پیدا نکردیم، یادآور شد: قرار بر این بود اگر نتایج جدیدی در این جلسه حاصل شود، اطلاع‌رسانی عمومی انجام داده تا از نگرانی‌های والدین دانش‌آموزان کاسته شود اما وزارت بهداشت نیز که در حال پیگیری مسمومتی دانش آموزان قمی است، به هیچ نتیجه‌‌ای دست پیدا نکردند و مورد مشکوکی در هیچ‌کدام از آزمایشات دانش‌آموزان مشاهده نکردند.

وی با اشاره به اینکه ارگان‌های مختلفی پیگیر وضعیت مسمومیت دانش‌آموزان در قم هستند، بیان کرد: بهترین تیم متخصصان و بهترین مراکز درمانی و آزمایشگاهی و همچنین پدافند عامل برای بررسی و شفافیت این موضوع بسیج شدند تا هرچه‌ سریع‌تر علت این مسمومیت‌های سریالی مشخص شود.

محبی ادامه داد: اگرچه هنوز عامل مسمومیت دانش‌آموزان به‌طور دقیق مشخص نیست اما اگر یک عامل خارجی مانند گاز استنشاقی در محیط نیز عامل این مسئله باشد، بسیار خفیف است و علت عدم دستیابی به این مورد مشکوک هم همین موضوع است.

وی تصریح کرد: ۹۹درصد از دانش‌آموزان مسموم‌شده در روزهای اخیر در مدارس استان قم، در ساعات اولیه از بیمارستان ترخیص می‌شوند و شاید حتی اعزام آنان به بیمارستان هم ضرورتی نداشته‌باشد و استنشاق هوای آزاد در حیاط مدرسه هم می‌توان وضعیت عمومی آنان را بهبود ببخشد و این عامل آنچنان خفیف است که هیچ‌گونه اثر ماندگار و طولانی‌مدتی را برای دانش‌آموزان رقم نمی‌زند.

محبی ضمن در شایعاتی از قبیل فوت، معلولیت، از دست رفتن بینایی و مشکلات تنفسی و قلبی دانش‌آموزان مسموم شده در قم، افزود: منظور از اثر ماندگار، آسیب‌های مغزی است که بواسطه مسمومیت فرد متحمل می‌شود و هرگونه عوارض مسمومیت به‌جز این مسئله، اثر غیرماندگار است بنابراین اینکه برخی از دانش‌آموزان هنوز هم پس از گذشت مدتی، ضعف و بی‌حسی در پاها یا احساس تنگی نفس دارند همگی عوارض خفیف و غیرماندگاری است که به مرور زمان برطرف می‌شود. اینکه نوار عصب و عضله دانش‌آموزان مسموم شده در استان، مؤید این است که هیچ آسیب جسمانی برای آن‌ها به وجود نیامده‌است.

وی درباره فرضیه بروز بیماری«هیستری» در میان دانش‌آموزان داد: تیم کارشناسی در حال بررسی تمام فرضیه‌هاست و هنوز هیچ‌کدام از این فرضیه‌ها به قطعیت نرسیده است.

علی‌رغم اینکه معاون درمان علوم‌پزشکی قم شب گذشته اعلام کرد «تیم تحقیقاتی وزارت بهداشت به نتایجی هم رسیدند» اما شواهد و قرائن موجود حاکی از آن است که بررسی‌های انجام شده از سوی تیم وزارت بهداشت برای پیگیری مسمومیت‌های اخیر در استان بی‌نتیجه ماند و علی‌رغم تلاش‌های متخصصان علوم پزشکی استان و تهران عامل مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان در استان قم همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: