گزارشها حاکیست تاکنون بیش از ۸۰۰۰ زلزلهزده از زیر آوار نجات یافتهاند و تلاشها برای نجات کسانی که زیر آوار ماندهاند همچنان ادامه دارد.
شفاآنلاین>سلامت>وزیر بهداشت ترکیه در گزارشی از تازهترین آمار به روز شده از تلفات زلزلههای روز دوشنبه در این کشور اعلام کرد که شمار جانباختگان زلزله در ۱۰ استان با کانون "قهرمان ماراش" تا کنون به ۲۰ هزار و ۲۱۳ نفر و تعداد مجروحان نیز به ۸۰ هزار و ۵۲ نفر رسیده است.
به گزارش شفاآنلاین:همچنین تاکنون فوت ۴۱۳۰ تن در سوریه تایید شده و به این ترتیب تا صبح امروز (شنبه) مجموع تلفات این زلزله شدید در سوریه و ترکیه به بیش از ۲۴ هزار نفر رسیده است.
این درحالیست که صدها امدادگر از کشورهای مختلف همچنان به سختی و در سرمای شدید مشغول به کارند تا افراد بیشتری را نجات دهند.
همچنین به گزارش شبکه الجزیره، سیوانکا داناپالا، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در سوریه در یک نشست خبری گفت: ممکن است تا ۵.۳ میلیون نفر در سوریه در اثر این زلزله ویرانگر بی خانمان شده باشند.
در این گزارش همچنین آمده که سوریه ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور را تایید کرده است.
از سوی دیگر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن درخواست کمک بینالمللی از برگزاری کنفرانس اهداکنندگان کمک های بشردوستانه، در هفته آینده خبر داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری
ترکیه تایید کرده است که شمار جانباختگان این زمین لرزه در این کشور از تلفات زلزله ویرانگر سال ۱۹۹۹ فراتر رفته است.
بنابر گزارش رویترز دست کم ۲۴ میلیون نفر تحت تاثیر پیامدهای سخت این حادثه قرار گرفته اند.
گزارشها حاکیست تاکنون بیش از ۸۰۰۰ زلزلهزده از زیر آوار نجات یافتهاند و تلاشها برای نجات کسانی که زیر آوار ماندهاند همچنان ادامه دارد.
۸:۵۰ - به گزارش ایندیپندنت، یک زلزلهشناس ایتالیایی میگوید: مجموعه زمینلرزههای شدیدی که ترکیه را لرزاند، احتمالا کل این کشور را تا شش متر جابهجا کرده است.
پروفسور دوگلیونی، رئیس موسسه ملی ژئوفیزیک و آتشفشانشناسی درباره این حادثه ویرانگر گفت: این دو زمینلرزه بخشی از یک توالی لرزهای واحد بود که در تقاطع چهار صفحه تکتونیکی- آناتولی، عربی، اوراسیا و آفریقا که پیوسته با هم برخورد میکنند، رخ داد.
به گفته وی، صفحه آناتولی بهدلیل لغزش افقی به سمت صفحه عربستان در حال حرکت است.
این استاد دانشگاه به شبکه تلویزیونی ایتالیا ۲۴ گفته است: این زمینلرزه نوعی گسل پدید آورد که زلزلهشناسان آن را «تراگذر کمعمق» دارای یک کانون زلزله مینامند – که در عمق بین ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر رخ میدهد. به عبارت دیگر، در برآوردها ترکیه پنج تا شش متر از سوریه جدا شده است.
این پارگی عظیم که منطقهای به طول ۱۹۰ کیلومتر و عرض ۲۵ کیلومتر را در برمیگیرد، به شدت زمین را تکان میدهد و توالی پدید میآورد که در فاصله ۹ ساعت باعث این دو اوج بسیار شدید میشود.
پروفسور توضیح داد: اما درواقع لرزش و تخریب زمین همچنان با شدتی چشمگیر، در حدود ۵ تا ۶ درجه در مقیاس ریشتر ادامه یافت.
وی افزود که در روزهای آتی و بعد از پایش از طریق ماهوارههای ئیاسای سنتینل (ESA Sentinel) و ایاسآی کازمواسکایمد (ASI CosmoSkymed) به دادههای دقیقتری خواهیم رسید.
این زمینلرزه باند فرودگاه استان هاتای را تخریب و صدها ساختمان در سراسر این منطقه را با خاک یکسان کرد.