کد خبر: ۳۲۰۰۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023February 10
وقتی پرده دیافراگم منقبض می‌شود، باعث کاهش فشار هوای داخل شش‌ها شده، در نتیجه هوا به داخل شش‌ها کشیده می‌شود و عمل دم انجام می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>آیا تا به حال سکسکه شما را غافلگیر کرده است؟ در حالی که سکسکه به طور معمول بی ضرر است و دلیلی برای نگرانی نیست، اما سکسکه های مداوم می تواند هشداری در مورد وضعیت سلامتی شما باشد. سکسکه به دلیل اسپاسم دیافراگم ایجاد می شود و سکسکه مداوم می تواند نشان دهنده مشکل در سیگنال های سیستم عصبی این ناحیه باشد.

به گزارش شفاآنلاین:سکسکه مداوم به سکسکه ای گفته می شود که بیش از دو روز ادامه پیدا کند. هنگامی که سکسکه بیش از یک ماه ادامه پیدا کند، سکسکه غیرقابل درمان نامیده می شود.
چرا سکسکه می کنیم؟
 

وقتی  پرده دیافراگم منقبض می‌شود، باعث کاهش فشار هوای داخل شش‌ها شده، در نتیجه هوا به داخل شش‌ها کشیده می‌شود و عمل دم انجام می‌شود. با آزاد شدن پرده دیافراگم، فشار هوای داخل شش‌ها بیشتر شده و هوا از داخل شش‌ها خارج می‌شود که همان عمل بازدم نامیده می‌شود. اما وقتی پرده دیافراگم دچار اسپاسم عضلانی شود و کار طبیعی خود را انجام ندهد،‌ سکسکه اتفاق می‌افتد.

اسپاسم در پرده دیافراگم علل مختلفی می‌تواند داشته باشد که از آن جمله می‌توان به سرما اشاره کرد. هوای سرد می‌تواند عامل ایجاد اسپاسم عضلانی در پرده دیافراگم شود، اما دلیل مهم‌تر و شایع‌تر پر خوری است. خوردن و نوشیدن بیش از اندازه باعث حجیم شدن معده می‌شود که در نتیجه این افزایش حجم معده، به پرده دیافراگم فشار وارد می‌شود و  پیام‌هایی الکتریکی نا به جایی تولید می‌شود. این پیام‌ها از طریق اعصابی که حرکت دیافراگم را کنترل می‌کند، منتقل شده و باعث گرفتگی ناگهانی دیافراگم می‌شوند.

ارتباط شرایط مغز و سیستم عصبی با سکسکه
 

سکته مغزی، تومورهای مغزی یا آسیب مغزی تروماتیک، همگی می توانند با سکسکه مداوم همراه باشند. همچنین سکسکه ممکن است نشانه بیماری هایی باشد که بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد مانند مننژیت، تشنج یا مولتیپل اسکلروزیس یا همان ام اس.

شرایط گوارشی و ارتباط آن با سکسکه

اگر مشکلی در سیستم گوارشی شما پیش آمده باشد، ممکن است سکسکه‌ مداوم یا غیرقابل درمان را تجربه کنید. شرایطی مربوط به بیماری رفلاکس معده یا GERD، فتق هیاتال یا زخم معده است.
بیماری‌های مری، از جمله سرطان مری نیز می‌توانند ریشه این مشکل باشند.

شرایط قلبی عروقی و ریوی

سکسکه بدون وقفه همچنین می تواند به مشکلی در قلب شما مرتبط باشد. این شرایط شامل پریکاردیت، حملات قلبی و آنوریسم آئورت است. ذات الریه، سرطان ریه یا آمبولی ریه نیز با سکسکه غیرقابل درمان مرتبط هستند.
مشکلات کبد و کلیه

مطالعات نشان داده است که سکسکه غیرقابل درمان به ندرت می تواند نشانه سرطان کبد و کلیه باشد. اما تحقیقات مرکز سرطان انگلستان می گوید بیماران سرطانی ممکن است سکسکه دائمی داشته باشند اگر:

– معده آنها از کار بیافتد و باعث نفخ شود.
– دچار عفونتی شوند که بر سینه یا مری آنها تأثیر بگذارد.
– سرطان روی دیافراگم آنها فشار آورد.
– دلیل سکسکه‌اشان تومور مغزی باشد.
– کلیه های آنها به طور طبیعی کار نکنند و وضعیت شیمیایی خون آنها تغییر کند.
– دچار هیپرکلسمی یا افزایش سطح کلسیم در خون شوند.
– هپاتیت یا آبسه کبد، اورمی و نارسایی کلیه نیز می توانند باعث سکسکه مداوم شود.
سکسکه در نتیجه مصرف برخی داروها

همه موارد به بیماری مرتبط نیستند و گاهی اوقات برخی داروها، منجر به سکسکه مداوم می شوند. داروهایی مانند داروهای شیمی درمانی، کورتیکواستروئیدها، مواد افیونی، بنزودیازپین ها، باربیتورات ها، آنتی بیوتیک ها و داروهای بیهوشی.
چه زمانی سکسکه نگران کننده می شود؟

علیرغم فهرست طولانی از مسائل بهداشتی که باعث ایجاد سکسکه مداوم می شوند، احتمال بی ضرر بودن سکسکه بیشتر است. ممکن است به خاطر استرس، هیجان یا خوردن غذا یا نوشیدن خیلی سریع دچار سکسکه شویم.

مصرف بیش از حد الکل، نوشابه های گازدار یا غذاهای تند نیز می تواند تاثیرگذار باشد.

سیگار کشیدن همچنین می تواند منجر به سکسکه و همچنین احساس تغییر ناگهانی دما شود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


اگر سکسکه ای را تجربه می کنید که بیش از دو روز طول می کشد، باید با پزشک خود تماس بگیرید. اگر سکسکه در زندگی روزمره شما، اختلال ایجاد کند، مهم است که مشکل خود را با پزشک در میان بگذارید.

چگونه از شر سکسکه خلاص شویم؟

برای قطع شدن سکسکه می توانید از این راهکارها استفاده کنید:
– نفس خود را برای مدت کوتاهی حبس کنید
– جرعه های کوچک آب سرد بنوشید یا آب را غرغره کنید

– سعی کنید لیوان آب را از دهانتان دور کنید و از فاصله ای کم آب بنوشید
– در یک کیسه کاغذی نفس بکشید
– لیمو بخورید
– مقدار کمی شکر گرانول را قورت دهید
– زانوها را به سمت سینه بالا بیاورید و به جلو خم شوید
برچسب ها: سکسکه ، آب سرد ، پزشک
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: