به گزارش شفاآنلاین:آزمایش ادرار مجموعه ای از آزمایشات است که بر روی نمونه ادرار انجام می شود. پزشکان از آن برای بررسی علائم بیماری های رایج استفاده می کنند.
ممکن است آزمایش ادرار را به عنوان بخشی از بررسی روتین سلامت کلی خود انجام دهید، مثلاً در طول سالیانه بدنی خود. آزمایش ادرار یکی از راههای یافتن برخی بیماریها در مراحل اولیه است. آنها عبارتند از:
اگر علائم مشکل کلیه یا مجاری ادراری دارید، ممکن است پزشک اش شما بخواهد آزمایش های دیگری را نیز انجام بدهید.
همچنین در صورت داشتن شرایطی مانند بیماری کلیوی که نیاز به مراقبت در طول زمان دارد، ممکن است به طور مرتب این آزمایش را انجام دهید.
سه راه برای تجزیه و تحلیل ادرار وجود دارد و در آزمایشی که انجام می دهید می تواند از همه ی آنها استفاده شود.
یکی از آنها یک آزمایش ظاهری است که رنگ و وضوح را بررسی می کند . اگر ادرار شما حاوی مقادیری خون باشد، ممکن است به شکل قرمز و قهوه ای خودش را نشان بدهد. کف می تواند نشانه بیماری کلیوی باشد، در حالی که ادرار کدر ممکن است به معنای عفونت باشد.
یک معاینه میکروسکوپی مواد و موارد بسیار ریز موجود در ادرار را بررسی می کند که به شکل عادی قابل بررسی و تجزیه و تحلیل نیستند.
سومین بخش آزمایش ادرار، تست دیپ استیک است که در آن از یک نوار پلاستیکی نازک با مواد شیمیایی استفاده می شود این نوار در ادرار شما فرو می رود و اگر سطح ترکیبات ادرار بالاتر از حد طبیعی باشد، مواد شیمیایی روی چوب واکنش نشان داده و تغییر رنگ می دهد.
اگر آزمایش ادرار تنها آزمایشی است که انجام می دهید، باید بتوانید قبل از عمل به طور معمول غذا بخورید و بنوشید
چغندر و رنگ های غذایی می توانند ادرار شما را تغییر رنگ دهند، بنابراین ممکن است بخواهید از قبل مراقب آنچه می خورید باشید.
حتماً پزشک خود را در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، از جمله داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و مکمل ها مطلع کنید. اگر پریود شده اید، قبل از انجام آزمایش به پزشک اطلاع دهید.
یا از شما خواسته می شود که نمونه ادرار را در خانه جمع آوری کرده و با خود بیاورید یا آن را در مطب پزشک خود تهیه کنید.
برای نوزادان و سایر افرادی که قادر به ارائه نمونه به این روش نیستند، ممکن است پزشک مجبور شود یک لوله نرم و باریک به نام کاتتر را از طریق دهانه ادرار ، داخل مثانه وارد کند.
آزمایش ادرار تنها بخشی از اطلاعات در مورد آنچه در بدن شما می گذرد است. این آزمایش می تواند علائم هشدار دهنده را نشان دهد، اما پزشک برای تشخیص قطعی صرفا به جواب آن استناد نمی کند. نتایج ممکن است سرنخی از این باشد که شما به آزمایشات و پیگیری بیشتری نیاز دارید. مراحل بعدی بستگی به این دارد که چرا در وهله اول آزمایش را انجام داده اید.
برای مثال، اگر نتایج شما فقط اندکی غیرطبیعی باشد و علائم دیگری از بیماری نداشته باشید، ممکن است پزشک آزمایشهای دیگری را انجام ندهد و یا اگر قبلاً مشکل کلیه یا عفونت مجرای ادرار را تجربه کرده اید، پزشک ممکن است بخواهد برنامه درمانی شما را تغییر دهد.
در آزمایش عفونت ادراری مردان و زنان، موارد زیر بررسی میشود:
آزمایشگاه ها برای بررسی این دو مورد حدود ۸۵ تومان دریافت می کنند.