ماده مغذی | ارزش غذایی(۱ قاشق چایخوری) | |
کالری | ۱۵ | |
کربوهیدرات | ۱.۱ گرم | |
فیبر خوراکی | ۰.۵ گرم | |
چربی | ۰.۹ گرم | |
اسیدهای چرب امگا ۳ | ۸۷.۱ گرم | |
اسیدهای چرب امگا ۶ | ۸۴.۲ گرم | |
کلسیم | ۱۶.۹ میلی گرم | |
آهن | ۰.۳ میلی گرم | |
منیزیم | ۹.۷ میلی گرم | |
فسفر | ۲۷.۳ میلی گرم | |
پتاسیم | ۲۲.۲ میلی گرم | |
روی | ۰.۲ میلی گرم | |
منگنز | ۰.۱ میلی گرم | |
سِلِنیوم | ۴.۳ میکروگرم |
با توجه به ارزشهای غذایی بسیار زیاد موجود در خردل زرد متوجه میشویم که این محصول برای جسم و بدن ما مفید و خوب است. در ادامه این مطلب شما را با خواص خردل بر سلامت انسان آشنا میکنیم.
ویروسها و باکتریها میتوانند موجب بهوجود آمدن عفونتها شده و به بدن انسان آسیب میزنند. طبق تحقیقات انجام شده، مواد مغذی موجود در دانههای خردل زرد از قبیل منگنز، آهن، منیزیم و سلنیوم در متعادل نگه داشتن فشار خون و تقویت ایمنی بدن دربرابر عفونتها و ویروسها مفید هستند. به همین دلیل است که ما میتوانیم با مصرف خردل زرد از بدن خود دربرابر بیماریها محافظت نموده و سلامت خود را بهدست آوریم.
گفته میشود که خوردن ترکیبی از آب و یک قاشق چایخوری دانه خردل زرد میتواند در درمان اختلالات و ناراحتیهای معده از جمله یبوست موثر باشد. به همین دلیل خردل برای سیستم گوارشی ما بسیار مفید بوده و در مراقبت از معده بویژه پس از خوردن بیش از حد غذا یا مواد خوراکی به ما کمک میکند.
خردل زرد حاوی ترکیبات متعدد و گوناگون با فواید قابل توجهی است و گلوکوزینولات یکی از این ترکیبات است. بطور علمی ثابت شده است که گلوکوزینولات در پیشگیری از انواع گوناگون سرطان موثر است. با در نظر گرفتن واکنشهای شیمیایی، گلوکوزینولات با کمک آنزیم میروسیناز به ایزوتیوسیانات تبدیل میشود.
بعلاوه، این ترکیب پیشگیریکننده از پیشرفت سرطان همچنین میتواند مانع از تشکیل سلولهای سرطانی در بدن شود. ماهیت پیشگیری کنندگی شیمیایی دانههای خردل بدون داشتن تاثیری بر سلولهای معمولی موجب تحریک شکل گیری آپوپتوز میشود.
کانولا یا روغن خام بهدست آمده از دانههای خردل زرد دربردارنده اسید اوریک است. بر طبق تغذیه روزانه، نسبت امگا ۶ و امگا ۳ در روغن کانولا ۲ به ۱ است. همین ویژگی این روغن را به سالمترین روغن خوراکی تبدیل کرده است زیرا کانولا همچنین میتواند در پایین آوردن کلسترول نیز موثر باشد. این ویژگی از مقدار چربی کم موجود در خردل زرد نیز ناشی میشود. بنابراین، میتوان گفت که این ادویه یا ترکیب غذایی میتواند گزینه مناسبی باشد که بدون خطر افزایش کلسترول به غذاهای خوشمزه و لذیذ افزوده یا با آنها ترکیب شود.
خردل زرد منبعی غنی از فیبر است و گزینه مناسبی برای سیستم گوارشی به شمار میرود. خردل زرد فعالیت سیستم گوارش را سرعت بخشیده و به آن کمک میکند تا بدون هیچ مشکلی به فعالیت خود ادامه دهد. ما تقریبا میدانیم که فیبر با ایجاد احساس پُری برای مدت زمان طولانی تری در ما انتخاب خوبی برای رژیم غذایی خواهد بود. بنابراین، خردل زرد میل به پرخوری در فرد را نیز کاهش میدهد.
طبق مطالعات انجام شده، فیبر همچنین دربردارنده کالریهای مشابه موجود در کربوهیدرات است و خوردن آن ما را از مواد مغذی لازم و ضروری محروم نمیکند.
طبق مطالعهای که در استرالیا انجام شد، عطر و بوی قوی موجود در خردل زرد طعم غذا و تحریک برای خوردن آن را چند برابر میکند.
توازن میان عطر و طعم شدید این محصول و لذت حاصل از خوردن آن غذای خوشمزه باعث به اوج رسیدن لذت و رضایت حاصل از خوردن غذا میشود. عطر و طعم قوی و تند خردل زرد موجب بالا رفتن آدرنالین میشود. خردل زرد گزینه مناسبی برای سرعت بخشیدن به همه سیستمها و مکانیزمهای جسمی به شمار میرود.
طبق اطلاعات منتشر شده در پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی امریکا یک قاشق چایخوری خردل زرد حاوی ۵ کیلو کالری انرژی است. دانههای خردل زرد منبعی غنی از سلنیوم، منیزیوم و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این ۳ ترکیب در حفظ توان و نیروی اندامهای بدن موثر هستند.
خردل زرد همچنین دربردارنده امگا ۳ و امگا ۶ است. طبق مطالعات انجام شده، این دو ماده غذایی برای بهبود عملکرد مغز بسیار مفید و مناسب هستند. بعلاوه، خردل زرد همچنین دربردارنده پتاسیم است. مصرف خردل زرد به مغز کمک میکند تا با جابهجا کردن اکسیژن غذای کافی خود را دریافت کند. پتاسیم همچنین مسئولیت فرستادن نوروترنسمیترها در مغز را بر عهده دارد و باین ترتیب سیگنالها را به عصبها ارسال میکند. بنابراین، خردل زرد برای کودکانی که هنوز در مرحله رشد قرار دارند و نیاز به تقویت هوش در آنها وجود دارد به شدت توصیه میشود.
دانههای خردل زرد دربردارنده سلنیوم و منیزیم هستند. گفته میشود که این دو ماده مغذی با داشتن ویژگیهای ضد التهابی میتوانند با بیماری آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی مقابله کرده و در پیشگیری از آسم موثر باشند. باین ترتیب، در شرایط ابتلا به بیماری آسم یا روماتیسم مفصلی مصرف خردل زرد توصیه میشود.
آیا از دیگر فواید مصرف خردل زرد در سلامت خود آگاه هستید؟ زینک موجود در خردل زرد آن را به گزینهای مناسب برای پیشگیری از کم خونی تبدیل میکند. ما خوب میدانیم که وجود زینک در بدن برای خون بسیار مهم است زیرا زینک وظیفه تولید هموگلوبین و گلبول قرمز را بر عهده دارد. کمبود زینک علت اصلی بیماری کم خونی است و در صورت نیاز به گلبول قرمز بیشتر مصرف زینک- و خردل زرد حاوی زینک- نیز توصیه میشود.
خردل زرد سرشار از کلسیم و پتاسیم است. این دو ماده با اثربخشی مشترک میتوانند در حفاظت از کلیهها در بیماری هایی مثل سنگ کلیه مفید باشند.
به این منظور، کلیه پتاسیم را تصفیه کرده و از طریق ادرار آن را از بدن خارج میکند. بنابراین، میتوان گفت که پتاسیم عاملی موثر در حفظ سلامت کلیه است.
هر قاشق چایخوری خردل زرد دربردارنده ۱۵ کالری، ۱.۱ گرم کربوهیدرات، ۰.۵ گرم فیبر و ۰.۹ گرم چربی است. متخصصان تغذیه بر این باورند که این مواد مغذی منابع انرژی هستند. باین ترتیب میتوانیم نتیجه بگیریم که با خوردن خردل زرد انرژی زیادی برای انجام کارها و وظایف خود دریافت خواهیم کرد. علاوه بر این، با مصرف این ماده غذایی میتوانید انرژی لازم برای انجام فعالیتهای خود را ذخیره کنید.
کلسیم، فسفر، منگنز و منیزیم موجود در خردل زرد برای استخوانها ودندانها بسیار مناسب هستند. خردل زرد سرعت رشد استخوان و دندانها را افزایش میدهند. استخوانها و دندانها اندام هایی مهم برای حرکت دادن دیگر بخشها یا سیستمهای بدن هستند و به همین دلیل مصرف درست خردل زرد میتواند در رشد و نگهداری آنها موثر باشد. بعلاوه، خردل زرد میتواند مانع از برخی مشکلات استخوانی از جمله پوکی استخوان و شکستگی شود.
خردل زرد به دلیل داشتن امگا ۳ و امگا ۶ برای قلب نیز مفید است. تحقیقات نشان میدهند که امگا ۳ میتواند مانع از بیماری قلبی و دیگر بیماریهای مرتبط با قلب شود. امگا ۳ کشش شریانی را افزایش داده و خطر آریتمی قلب( غیرطبیعی بودن ریتم قلب) و فشار خون بالا را کاهش میدهد. امگا ۳ همچنین میتواند با تولید ASN ( آسپاراژین) در جلوگیری از بیماری قلبی موثر باشد.
علاوه بر این، امگا ۶ میتواند انقباض رگهای خونی و بیماری سرخرگ کرونری را کاهش دهد. بیماری سرخرگ کرونری عمدتا در نتیجه باریک شدن یا انسداد رگهای خونی بهوجود میآید. اکسید شدن کلسترول بد( LDL cholesterol)، تجمع و سفت شدن آن در شریانها موجب انسداد آنها میشود.
در ادامه فهرستی از فواید دیگر خردل زرد را با هم میخوانیم:
۱.درمان میگرن
۲. کاهش ریزش مو
۳. محافظت از بدن دربرابر آنفولانزا و سرفه شدید
۴. بهبود ایمنی بدن و از بین بردن سموم
۵. کاهش دردهای ماهیچه ای
اگرچه مصرف خردل زرد فواید بسیار زیادی را به همراه دارد اما در صورت مصرف بیش از اندازه آن عوارض جانبی نیز مشاهده خواهد شد.
خردل زرد عطر و طعمی تند و قوی دارد و در افرادی که با طعم و بوی آن آشنایی ندارند یا با آن مشکل دارند میتواند موجب تهوع و استفراغ شود. مصرف خردل زرد برای این افراد توصیه نمیشود و توصیه میشود که این افراد پیش از مصرف این محصول با پزشک خود مشورت کنند.
خردل زرد رنگ تحریککننده سیستم گوارشی است و به همین دلیل مصرف بیش از اندازه آن موجب گاستریت( ورم معده) یا رفلاکس معده میشود. به هنگام مشاهده علائم سوزش معده یا رفلاکس معده از مصرف خردل زرد خودداری کنید.
خردل زرد میتواند در افراد علاقمند به مصرف غذاهای تند ترکیبی اعتیاد آور باشد. این ماده موجب تندتر شدن و لذیذتر شدن برخی غذاها میشود. بعضی از افراد دوست دارند که مصرف آن را بیشتر و بیشتر ادامه دهند تا جاییکه نمیتوانند خوردن آن را کنترل کنند و به همین دلیل توصیه میشود که این تاثیر جانبی مصرف بیش از اندازه آن نیز در نظر گرفته شود.