کد خبر: ۳۱۸۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۱۵ دی ۱۴۰۱ - 2023January 05
علائم بواسیر داخلی شامل خونریزی مقعدی، خارش و درد، تورم در ناحیه رکتوم، نشستن یا ایستادن طولانی مدت، یا احساس وجود یک توپ در داخل مقعد است.
شفاآنلاین>سلامت>گزینه‌های درمانی مانند جراحی بستن باند لاستیکی که بواسیر را با قطع جریان خون درمان می‌کند، در برخی کلینیک ها پیشنهاد می شود که روشی همراه با درد شدید است. اما امروزه لیزر برای برداشتن و درمان قطعی توده هموروئید داخلی به همراه چند روش کمکی به کار برده می شود که کاملا بدون درد است.

بواسیر داخلی چیست؟

به گزارش شفاآنلاین:هموروئید داخلی سیاهرگ های متورم در کانال مقعدی هستند که باعث ناراحتی و تحریک می شوند. درمان هموروئید داخلی بهترین راه برای مقابله با درد و ناراحتی است. برای جلوگیری از این احساسات ناخوشایند، ضروری است که بدانید چه چیزی باعث آنها می شود تا بتوانید قبل از بدتر شدن آنها، زودتر آنها را درمان کنید. بواسیر داخلی زمانی رخ می دهد که وریدهای اطراف مقعد در اثر فشار زیاد بزرگ می شوند.

علائم هموروئید داخلی

هموروئید داخلی یک مشکل رایج است که می تواند باعث درد، خارش و خونریزی شود. آنها معمولاً با بستن نوار لاستیکی درمان می شوند که شامل قرار دادن یک نوار لاستیکی در اطراف پایه هموروئید برای قطع جریان خون است. درمان های دیگر عبارتند از اسکلروتراپی (تزریق یک ماده شیمیایی به بواسیر برای کوچک کردن آن) و انعقاد مادون قرمز (استفاده از گرما برای کوچک کردن هموروئید).

به طور کلی نشانه های این بیماری شامل موارد زیر می شود:

احساس توده ای متورم داخل مقعد

دفع ناقص و همراه با ترشحات

درد خفیفی که به مرور زمان بیشتر می شود

images_1672832106
علت ابتلا به بیماری

علت مشخصی برای ایجاد توده بواسیر داخلی وجود ندارد ولی فشار زیادی به وریدهای راست روده انسان به دلیل وضعیت ایستاده ما وارد می شود که به طور بالقوه می تواند باعث هموروئید داخلی یا توده مقعدی شود.

سایر عوامل مؤثر عبارتند از:

سالخوردگی

یبوست مزمن یا اسهال

بارداری

وراثت

زور زدن در هنگام اجابت مزاج

عملکرد معیوب روده به دلیل استفاده بیش از حد از ملین ها یا تنقیه

گذراندن مدت زمان طولانی در توالت
تفاوت بواسیر داخلی و خارجی چیست؟

تفاوت اصلی بین هموروئید داخلی و خارجی این است که هموروئید داخلی در داخل راست روده ایجاد می شود، در حالی که هموروئید خارجی در اطراف مقعد ایجاد می شود. بواسیر داخلی معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کند، اما زمانی که ایجاد می کند، شایع ترین علامت خونریزی است. هموروئید خارجی بیشتر باعث درد، خارش و تورم می شود. اگر هر یک از این علائم را دارید، مهم است که برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

images_1672831763
آیا روش درمان بستگی به نوع هموروئید دارد؟

برخی از افراد فقط به درمان های بدون نسخه برای هموروئید داخلی خود نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به درمان تهاجمی تری مانند جراحی نیاز دارند. هموروئید داخلی می تواند نشانه ای از سایر مشکلات سلامتی باشد، بنابراین در صورت مشاهده علائم ضروری است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما مشکل را تشخیص داده و بهترین درمان را برای شما توصیه خواهد کرد.
روشهای درمان بواسیر داخلی

هموروئید داخلی ممکن است با روش‌های درمان کلینیکی مانند لیزر، جراحی، بستن با باند لاستیکی یا اسکلروتراپی درمان شود. هر دو روش خون رسانی به بواسیر را قطع می کنند که باعث کوچک شدن و ناپدید شدن آنها می شود. موارد خفیف می توانند با افزایش فیبر غذایی هم درمان شوند.

ممکن است برای بواسیرهایی که با درمان های خانگی از بین نمی روند، اقدامات پزشکی لازم باشد.
لیزر هموروئید

اشعه لیزر یک روش کاربردی برای درمان بسیاری از بیماریهای پوستی از جمله درمان انواع بواسیر به صورت سرپایی است. این روش نسبت به سایر روش ها جدید تر بوده و میزان رضایت بسیاری از بیماران را دریافت کرده است. زیرا در کلینیک بدون بیهوشی، بدون جراحی و به صورت سرپایی طی نیم ساعت انجام می شود. همچنین دوره نقاهت آن نسبت به روشهای دیگر بسیار کمتر است.
عمل جراحی بواسیر داخلی

در طول عمل جراحی یا هموروئیدکتومی، هموروئید داخلی و بافت اطراف آن از طریق یک برش کوچک برداشته می‌شود که معمولاً بعد از آن با بخیه بسته می‌شود. این روش در اتاق عمل با بیهوشی موضعی یا عمومی یا بلوک نخاعی که نیمه پایینی بدن را بی‌ حس می‌کند، انجام می‌شود. این روش در 95 درصد موارد موفقیت آمیز است، اگرچه بیماران ممکن است درد بعد از عمل را تجربه کنند.

گزینه دیگری که با هدف کاهش درد پس از عمل انجام می شود، هموروئیدوپکسی منگنه ای است که در آن دستگاهی بافت هموروئید را به سمت بالا و به موقعیت طبیعی خود می کشد و آن را در جای خود منگنه می کند. منگنه ها به مرور زمان از بین می روند.
درمان خانگی

برخی از روشهای خانگی مانند حمام سیتز، استفاده از قرص ویتامین ای e، عسل، روغن زیتون و… ممکن است روی بواسیر داخلی تاثیر بگذارند. البته باید حتی این روش ها هم با مشورت پزشک انجام شوند. به طور کلی راه های درمان خانگی بواسیر داخلی تا حدودی بی ضرر بوده و می توانید دوبار در روز به مدت 20 دقیقه هر روش را امتحان کنید.
پیشگیری از ابتلا

چند کار وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از ایجاد هموروئید داخلی یا خارجی انجام دهید. برای هموروئید داخلی، می توانید رژیم غذایی پر فیبر و نوشیدن آب فراوان را امتحان کنید. همچنین می توانید تمرینات کگل را برای کمک به تقویت عضلات کف لگن انجام دهید.

برای بواسیر خارجی، می توانید سعی کنید هنگام رفتن به دستشویی از زور زدن بیش از حد خودداری کنید و از نشستن طولانی مدت خودداری کنید. همچنین می توانید از یک بالشتک برای کمک به کاهش فشار روی مقعد استفاده کنید. هموروئید داخلی، هموروئید خارجی، رژیم غذایی با فیبر بالا، آب، تمرینات کگل، عضلات کف لگن، زور زدن، نشستن، بالشتک.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: