مطالعات متعدد دانشمندان در قبل نشان دادهاند با توجه به نوع پروتیین شیر
ورزشکاران پس از تمرین باید حتما شیر بخورند زیرا پروتیین جذب میشود و به
سرعت تولید عضلات برآمده میکند؛ شیر دارای پروتیین با کیفیت بالا،
ویتامینها، کازئین، آب پنیر، لوسین یک اسید آمینه و مواد معدنی ضروری است
که در سلامت انسان اثر میگذارد و تمام این مواد در عضلهسازی نیز کمک
میکنند. آب پنیر سرم یا قسمت مایع شیر است؛ زمانی که شیر بریده میشود به
دو بخش مایع و تکههای جامد تبدیل میشود که به اصطلاح همان آب ماست یا
پنیر میگویند و دارای بسیاری از گروه مواد آلی است؛ مواد معدنی و همچنین
بسیاری از ویتامینهای گروه B، انواع اسیدها، اسید لاکتیک و برخی
پروتیینها در این ماده وجود دارد. مادهای با چنین خواص درمانی کمتر در
طبیعت یافت میشود؛ و این املاح به قدری برای برخی از افراد نیازمند مانند
سالمندان حیاتی است که با مصرف آن بسیاری از مشکلات و بیماریهای آنها
برطرف خواهد شد.
خواص درمانی این ماده عبارت است از:
هضم غذا، برطرفکننده یبوست، کاهش دهنده وزن، از بین برنده سلولیت، پایین
آورنده چربی خون، تنظیمکننده قند خون، تنظیمکننده فشار خون بالا، بهترین
مکمل غذایی برای ورزشکاران و سالمندان، رشد و تقویت استخوان، تقویت سیستم
ایمنی بدن دفع سنگ کلیه، دفع سنگ صفرا و درمانگر تورم مفاصل دست و پا.
بنابراین مصرف شیر بعد از ورزش نهتنها ضرر ندارد بلکه عضله سازی هم میکند
بهخصوص اگر مخلوط شیر و سویا باشد؛ این یک درمان معجزه آسا نیست اما یک
ماده غذایی طبیعی، ارزان و بیخطر است و
به راحتی در دسترس است.
در تحقیقات دیگری که قبلاً انجام گرفته بود محققان دانشگاه مک مستر
دریافتند پروتیین شیر برای عضلهسازی موثر است و این مطالعات در مجله تغذیه
آمریکایی به چاپ رسیده بود.
ساراویلکینسون مدیر این تحقیقات گفته بود: شواهد نشان دادهاند که شیر از
نوشیدنی سویا بهتر است و نوع پروتیینهایی که در شیر وجود دارد بیشتر به
رشد ماهیچهها کمک میکند اما تحقیق جدید محققان دانشگاه تگزاس با دو
تحقیق قبلی کمی متفاوت است و با آزمایشاتی که انجام دادهاند به نتایج
دیگری رسیدهاند.
محققان دانشگاه تگزاس به تازگی آزمایشاتی روی ورزشکاران آماتور بین سنین ١٩
تا ٣٠سال انجام دادند؛ این آزمایشات در دو مرحله انجام شد.
در این آزمایشات گروهی مخلوط شیر و سویا و گروه دیگر شیر را به تنهایی
خوردند؛ نتایج نشان دادند مخلوط شیر و سویا دارای دو مزیت است: افزایش
اسیدهای آمینه که جذب بدن میشوند و برای رشد عضلات مهم است و در همان زمان
مانع تنزل پروتیینهای عضله میشود که به نفع عضله و بازیافت آن است.
اما توجه داشته باشید بافت عضله قبل از ورزش و ٥ ساعت پس از ورزش صورت
میگیرد و میتوان یک لیوان شیر و سویا قبل از ورزش و یک لیوان پس از ورزش
نوشید.