در این نشست نمایندگان واحدهای تولیدی بخشی تعاملات گذشته خود با کشور فرانسه را یادآوری کرده و گفتند: اگرچه در گذشته همکاریهای خوبی با شرکتهای فرانسوی وجود داشته است؛ اما متاسفانه این شرکتها به ویژه شرکتهای بزرگ فرانسوی به محض متوقف شدن برجام از بازار ایران خارج شدند.
نماینده سفارت فرانسه گفت: همچنان بخشی از فعالان اقتصادی این کشور در حوزههای غذایی، صنایع خودروهای سنگین و دارو در ایران حضور داشته و در حال همکاری هستند؛ بنابراین همکاریها کاملاً متوقف نشده است.
او ابراز امیدواری کرد دو کشور به زودی در روابط اقتصادی خود بازنگری کنند.
یکی از فعالان اقتصادی در حوزه حملونقل به مشکلات اخذ ویزای کشور فرانسه برای رانندگان ترانزیت اروپا اشاره کرد که نماینده سفارت فرانسه گفت: حتماً به این موضوع رسیدگی و مشکل رفع خواهد شد.
در ادامه نماینده سفارت فرانسه از آمادگی این سفارتخانه برای تسهیل صدور ویزا برای فعالان اقتصادی ایران خبر داد و گفت: تلاش میکنیم تا شرایط بازرگانان و تجار ایرانی برای رفتوآمد به فرانسه مناسب باشد و آنها بتوانند همتایان اقتصادی خود در فرانسه را راحتتر شناسایی کنند.
نماینده یکی از تشکلها در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هم با تأکید بر اینکه این صنعت شامل هیچگونه تحریمی نیست خواستار همکاری بیشتر در این حوزه شد. همچنین طرفین بر گسترش همکاریهای مشترک در حوزه بهینهسازی، کاهش کربن، صدور گواهیهای کربن، تعامل در افزایش تولید چاههای نفت تأکید کردند.
در این راستا مقرر شد که ظرف کمتر از یک ماه با امضای تفاهمنامه همکاری مشترک، اولویتهای تجاری و اقتصادی دو کشور برای همکاری به فعالان و تشکلهای اقتصادی دو طرف معرفی شود.
آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی نیز از سفیر و وابسته بازرگانی کشور فرانسه برای شرکت در کنفرانس بینالمللی تجدیدپذیرها که قرار است به ریاست کمیسیون انرژی اتاق ایران در بهمنماه امسال برگزار شود، دعوت کرد.