این مواد میتوانند از بیماریهایی نظیر کاتاراکت یا همان آب مروارید، دژنراسیون ماکولار و سایر بیماریهای چشمی پیشگیری کنند.
شفاآنلاین >سلامت >پزشکی >بی تردید چشمها نیزهمانند سایراندام ها و اعضای بدن به مواد مغذی نیاز دارند .حال آنکه این
مواد میتوانند از بیماریهایی نظیر کاتاراکت یا همان آب مروارید،
دژنراسیون ماکولار و سایر بیماریهای چشمی پیشگیری کنند. بر همین اساس باید
پرسید که برای حفظ سلامت چشمها چه مواد غذایی را باید مصرف کنیم؟.
به گزارش شفاآنلاین: در ادامه توصیههای تغذیهای برای حفظ سلامت چشمها میآید:
- کلم پیچ: برگهای سبز این کلم منبع غنی
از لوتئین و زگزانتین است که مرتبط با ویتامین A و بتاکاروتن هستند.
تحقیقات نشان داده است که این ترکیبات بافت چشم را از خطرات نور آفتاب
محافظت میکند و ریسک کاتاراکت یا آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش
میدهد. منابع خوب دیگر این مواد مغذی شامل سبزیجات برگ سبز تیره مثل کلم،
اسفناج، کلم بروکلی، کیوی، انگور قرمز، پرتقال، ذرت، انبه و خربزه است.
در عین حال بدن ما برای جذب لوتئین و
زگزانتین نیاز به چربی دارد. بنابراین خوردن این منابع را حتما با کمی چربی
همراه باشد. کلم یک ماده غذایی تک منظوره نیست، بلکه این سبزی حاوی
ویتامین C و بتاکاروتن نیز هست که از دیگر مواد مغذی مفید برای چشم هستند.
- سیب زمینی: یک منبع خوب بتاکاروتن است
که ممکن است پیشرفت دژنراسیون ماکولا را کُند کند. بدن شما بتاکاروتن را به
ویتامین A تبدیل میکند و این ویتامین از خشکی چشمها و کوری شبانه
جلوگیری میکند. بتاکاروتن و ویتامین A به کاهش خطر عفونت چشم نیز کمک
میکنند. اگر سیب زمینی دوست ندارید، سعی کنید از دیگر مواد غذایی مانند
هویج و کدو یا مواد غذایی به رنگ سبز تیره شامل اسفناج، بتاکاروتن خود را
به دست آورید. جگر، شیر و تخم مرغ دیگر منابع عالی ویتامین A هستند و
همانند لوتئین و زگزانتین، بتاکاروتن و ویتامین A در هنگام غذا خوردن با یک
چربی سالم مانند روغن زیتون جذب میشوند.
- توت فرنگی: توت فرنگی تازه یک ماده
غذایی مفید برای چشمان شماست. این میوه حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که
یک آنتی اکسیدان بوده که میتواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد.
همچنین مطمئن شوید که در بشقاب خود از سایر غذاهای غنی از ویتامین C شامل
فلفل، بروکلی، مرکبات مانند نارنگی و گریپ فروت در طول روز استفاده
کردهاید.
- سالمون: اگر چشم شما دچار خشکی است به
میزان کافی امگا ۳ مصرف کنید تا این مشکل شما برطرف شود. همه روزه مقدار
کافی چربی مفید را میتوانید از راه مصرف سالمون یا سایر انواع ماهیها،
گردو که حاوی ویتامین E بوده که آن نیز برای چشم مفید است و تخم کتان
دریافت کنید. سالمون همچنین منبع خوبی از ویتامین D است که به محافظت در
برابر دژنراسیون ماکولا کمک میکند. ویتامین D را میتوان با مصرف
ماهیهای ساردین، شیر و آب پرتقال غنی شده با ویتامین D نیز به دست آورید.
- چای سبز: یک فنجان چای سبز بیش از یک
نوشیدنی آرامش بخش و خوشمزه است. آنتیاکسیدان آن ممکن است به کاهش خطر
ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا کمک کند. چای سبز حاوی مواد سلامت
بخشی است که به نام کاتچین شناخته می شود که دارای خواص ضد التهابی و آنتی
اکسیدانی است. سایر غذاهایی که حاوی کاتچین هستند عبارتند از شراب قرمز،
شکلات، انواع توتها و سیب. چای سیاه هم دارای کاتچین است ولی مقدار آن
کمتر از چای سبز است.