به گزارش شفاآنلاین: تقریباً شش میلیون آمریکایی نارسایی قلبی دارند و سالانه بیش از 870000 نفر با نارسایی قلبی تشخیص داده می شوند. نارسایی قلبی (نارسایی احتقانی قلب) علت اصلی بستری شدن در بیمارستان در افراد بالای 65 سال است.
دلایل زیادی برای نارسایی قلبی وجود دارد، اما این بیماری به طور کلی به انواع زیر تقسیم می شود:
نارسایی قلبی می تواند سمت راست قلب شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. نارسایی سمت چپ قلب شایع ترین علت این است. علل دیگر شامل مشکلات ریوی و مشکلات در سایر اندام ها است
این حالتی است که در آن قلب شما قادر به کنترل حجم خون نیست که باعث تجمع در سایر قسمتهای بدن شما میشود(معمولاً در ریهها و اندامهای تحتانی)
برخی از عوارض نارسایی قلبی عبارتند از:
نارسایی قلبی یک بیماری مزمن است که با گذشت زمان بدتر می شود. چهار مرحله نارسایی قلبی (مرحله A، B، C و D) وجود دارد. این مراحل از «خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی» تا «نارسایی قلبی پیشرفته» متغیر است.
مرحله A پیش از نارسایی قلبی در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که شما در معرض خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی هستید زیرا سابقه خانوادگی نارسایی قلبی دارید یا یک یا چند مورد از این شرایط پزشکی را دارید:
مرحله B پیش از نارسایی قلبی در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که پزشک به شما تشخیص اختلال عملکرد سیستولیک بطن چپ داده است، اما شما هرگز علائم نارسایی قلبی را نداشته اید. اکثر افراد مبتلا به نارسایی قلبی مرحله B یک اکوکاردیوگرام (اکو) دارند که کسر جهشی (EF) 40٪ یا کمتر را نشان می دهد. این دسته شامل افرادی است که به هر دلیلی دچار نارسایی قلبی و کاهش EF هستند.
افراد مبتلا به نارسایی قلبی مرحله C دارای تشخیص نارسایی قلبی هستند و در حال حاضر یا قبلاً علائم و نشانه های این بیماری را داشته اند.
علائم احتمالی زیادی برای نارسایی قلبی وجود دارد. رایج ترین آنها عبارتند از:
افرادی که مرحله D دارند علائم پیشرفته ای دارند که با درمان بهبود نمی یابند. این مرحله نهایی نارسایی قلبی است.
علائم نارسایی قلبی عبارتند از:
ممکن است که علائم شما خفیف باشد یا اصلاً علائمی نداشته باشید. این بدان معنا نیست که دیگر نارسایی قلبی ندارید. علائم نارسایی قلبی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و ممکن است ظاهر شود و از بین برود.
متأسفانه، نارسایی قلبی معمولاً با گذشت زمان بدتر می شود. با بدتر شدن، ممکن است علائم بیشتر یا متفاوتی داشته باشید. مهم است که در صورت بروز علائم جدید یا بدتر شدن علائم، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگرچه خطر نارسایی قلبی با افزایش سن تغییر نمی کند، اما در سنین بالا احتمال ابتلا به نارسایی قلبی بیشتر است.
بسیاری از شرایط پزشکی که به عضله قلب آسیب می رسانند می توانند باعث نارسایی قلبی شوند. شرایط رایج عبارتند از:
به منظور تعیین اینکه آیا نارسایی قلبی دارید، پزشک شما باید در مورد علائم و سابقه پزشکی شما بداند. آنها از شما در مورد مواردی مانند:
شما همچنین یک معاینه فیزیکی خواهید داشت. پزشک شما به دنبال علائم نارسایی احتقانی قلب و بیماری هایی است که ممکن است باعث ضعیف یا سفت شدن ماهیچه قلب شما شده باشد.
آزمایشاتی انجام خواهید داد تا ببینید نارسایی قلبی شما چقدر بد است و چه چیزی باعث آن شده است. آزمایشات رایج عبارتند از:
درمان شما به نوع نارسایی قلبی و تا حدی علت آن بستگی دارد. داروها و رفتارهای سبک زندگی بخشی از هر برنامه درمانی است. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی با شما در مورد بهترین برنامه درمانی برای شما صحبت خواهد کرد. درمان بدون توجه به جنسیت یکسان است.
با بدتر شدن نارسایی قلبی، ماهیچه قلب شما خون کمتری را به اندام های شما پمپاژ می کند و شما به سمت مرحله بعدی نارسایی قلبی حرکت می کنید. از آنجایی که نمیتوانید در مراحل نارسایی قلبی به عقب حرکت کنید، هدف از درمان این است که شما را از حرکت در مراحل به جلو باز دارد یا پیشرفت نارسایی قلبی را کاهش میدهد.
برنامه درمانی معمول برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی مرحله A شامل موارد زیر است:
برنامه درمانی معمول برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی مرحله B شامل موارد زیر است:
برنامه درمانی معمول برای افراد مبتلا به مرحله C شامل موارد زیر است:
برنامه درمانی معمول برای افرادی که نارسایی قلبی مرحله D دارند شامل درمان های ذکر شده در مراحل A، B و C می شود. علاوه بر این، شامل ارزیابی گزینه های درمانی پیشرفته تر است، از جمله:
برای شما بسیار مهم است که سایر شرایط سلامتی خود را مدیریت کنید، مانند:
برخی از بیماری ها علائم و نشانه هایی مشابه نارسایی قلبی دارند. اگر علائم غیر فوری جدید یا بدتر شده دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگرچه نمیتوانید برخی از عوامل خطر مانند سن، سابقه خانوادگی یا نژاد را کنترل کنید، اما میتوانید سبک زندگی خود را تغییر دهید تا بهترین شانس را برای پیشگیری از نارسایی قلبی داشته باشید. کارهایی که می توانید انجام دهید عبارتند از:
با مراقبت صحیح، نارسایی احتقانی قلب شما را از انجام کارهایی که دوست دارید باز نمی دارد. پیشآگهی یا چشمانداز شما برای آینده به موارد زیر بستگی دارد:
یک مطالعه می گوید که طول عمر افراد مبتلا به نارسایی قلبی 10 سال کمتر از افرادی است که نارسایی قلبی ندارند. مطالعه دیگری نشان داد که میزان بقای افراد مبتلا به نارسایی مزمن قلبی برای یک سال 80 تا 90 درصد بود، اما این میزان برای سال پنجم به 50 تا 60 درصد و برای 10 سال به 30 درصد کاهش یافت.
یک مطالعه متفاوت نشان داد که افرادی که نارسایی قلبی داشتند و از بیمارستان مرخص شدند، بسته به عوامل مختلفی مانند سن و جنسیت، طول عمر بین 3 تا 20 سال را انتظار داشتند. هنگام بررسی پیش آگهی، مهم است که به وضعیت خاص خود نگاه کنید.
با مراقبت و برنامه درمانی مناسب، بسیاری از بزرگسالان هنوز از زندگی لذت می برند، حتی اگر نارسایی قلبی فعالیت های آنها را محدود کند. اینکه چقدر احساس خوبی دارید بستگی به موارد زیر دارد:
این شامل مراقبت از خود نیز می شود:
از آنجایی که نارسایی قلبی یک بیماری مزمن و طولانی مدت است، با پزشک و خانواده خود در مورد ترجیحات خود برای مراقبت های پزشکی صحبت کنید. شما می توانید یک دستورالعمل یا اراده زنده را تکمیل کنید تا به همه کسانی که در مراقبت از شما دخیل هستند اطلاع دهید که شما چه می خواهید. زندگی جزییات درمان هایی را که انجام می دهید یا نمی خواهید طول عمر شما را افزایش دهد، توضیح می دهد. این ایده خوبی است که در زمانی که خوب هستید وصیت نامه زندگی آماده کنید، در صورتی که بعداً نتوانید این تصمیمات را بگیرید.
اگر نارسایی قلبی دارید، می توانید اقداماتی را برای بهبود سلامت قلب خود انجام دهید. داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید، از یک رژیم کم سدیم پیروی کنید، فعال بمانید یا از نظر بدنی فعال شوید، به تغییرات ناگهانی وزن خود توجه کنید، سبک زندگی سالمی داشته باشید، قرار ملاقات های بعدی خود را نگه دارید و علائم خود را پیگیری کنید. باپزشک خود در مورد سؤالات یا نگرانی هایی که در مورد داروها، تغییرات سبک زندگی یا هر بخش دیگری از برنامه درمانی خود دارید، صحبت کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،محمود افتخارزاده متخصص قلب و عروق گفت: نارسایی قلبی به مواردی اطلاق میشود که قلب نتواند خون را به مقدار کافی به اعضای بدن برساند یا برای رساندن خون به اندامهای مختلف به اجبار، فشار در حفرههای قلبی افزایش پیدا کند که در این موارد افزایش فشار حفرههای قلب موجب میشود خون به داخل ریه پس بزند و موجب تنگی نفس شود یا اینکه موجب ایجاد ورم در اندامها شده و یا اینکه در داخل شکم، مایع داخل شکمی ایجاد شود.
وی افزود: نارسایی قلبی معمولا دو نوع است. نوع اول خون به اندازه کافی به اندامها نمیرسد و فرد در هنگام فعالیت زود خسته و بیحال میشود . در این نوع از نارسایی قلبی فشار خون پایینتر از حد معمول است. در نوع دوم نارسایی قلبی، فرد با تنگی نفس و ورم اندامها مواجه میشود.
افتخارزاده یادآور شد: نارسایی قلبی پیشرفته میتواند با علائم گوارشی، کاهش اشتها و وزن و فشار خون، خواب آلودگی و ورم شکم به دلیل تجمعات مایعات همراه باشد.
وی تاکید کرد: قلب یک پمپ عضلانی است و هر عاملی که بتواند به آن آسیب بزند موجب نارسایی قلبی خواهد شد که میتوان به تنگی عروق، فشار خون بالای طولانی مدت و درمان نشده، عفونتهای ویروسی که منجر به میوکاردی میشوند، بیماریهای ژنتیکی و دریچه قلب در نوع شدید اشاره کرد.
وی برای پیشگیری از نارسایی قلبی توصیه کرد: کنترل فشار خون بالا، پیشگیری و درمان بیماریهای عروق کرونر، درمان بیماریهای دریچه ای مثل روماتیسم قلبی با درمان سریع بیماریهای عفونی مانند گلودرد میتواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند.
این متخصصص قلب و عروق درباره راه های درمان این بیماری گفت: درمان بیماریهایی که نارسایی قلبی ایجاد میکنند اولین گام برای درمان این بیماری است. درمان دارویی دومین گام برای درمان نارسایی قلبی است. رژیم غذایی و کاهش وزن هم از موارد دیگری است که در درمان نارسایی قلبی بسیار موثر است.
افتخارزاده تاکید کرد: زندگی با ضربان قلب تداوم مییابد اگر به قلبمان احترام بگذاریم به زندگی خود احترام گذاشته ایم.