کد خبر: ۳۱۶۳۵
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۰ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - 2014August 20
شفا آنلاین -اسفناج، یکی از مهم‌ترین سبزیجات برگ سبز است. اسفناج از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است و حاوی کاروتنوئیدها، ساپونین‌ها، لوتئین و فلاوونوئیدها است. اسفناج منبع خوبی برای تأمین فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن است. اسفناج به علت دارابودن فیبر، فولات و بتاکاروتن بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می‌کند.
اسفناج منبع خوبی برای ویتامین B٣ بوده و  به همین دلیل در برطرف كردن بیماری پلاگر که بر اثر کمبود این ویتامین در بدن پدید می‌آید موثر است.  

 اسفناج منبع خوبی برای تأمین آهن، فسفر، ید، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک مورد نیاز بدن است.
 اسفناج منبع غنی  ويتامين‌هاي A،  B٣، C و آهن و پتاسيم است.  بدن را قليايی می‌كند. برای پایین آوردن تب مفيد است. برای ورم ريه مفيد است، ملين است و يبوست را برطرف می‌كند برای لاغر شدن و  وزن كم كردن مفيد است.
 اسفناج دارای اسپيناسين بوده و به همین دلیل به هضم غذا کمک می‌كند و در درمان سوء‌هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی مفيد است.  اسفناج موجب زيادشدن ترشحات معده می‌شود.  کلروفیل موجود در اسفناج موجب تحریک عضلات روده می‌شود و تخليه مدفوع را آسان می‌كند و درمان خوبی برای یبوست است.  درواقع مانند جارو روده بزرگ  را تميز می‌كند.   طبق طب سنتی اسفناج طبع خنک دارد و در رفع تشنگی موثر است.  برای از  بين بردن ورم و درد گلو و  برای رفع سرفه‌های خشك مفید است.  برای رفع سرفه‌های خشك برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.  
 اسفناج دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند در کاهش کلسترول خون نقش داشته باشند. اسفناج تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزايش می‌دهد و منبع خوبی برای تأمین الياف مورد نیاز بدن است به علت دارا بودن همین خواص افزودن اسفناج در رژیم غذایی بيماران قلبی و دیابتی توصیه شده است.
مصرف اسفناج برای تقويت اعصاب مفید است. مصرف اسفناج پخته به بیماران آسمی و مبتلایان به گرفتگی صدا توصیه می‌شود. اسفناج رماتيسم و نقرس را درمان می‌كند. مصرف اسفناج در رژیم غذایی مادران شیرده موجب زياد كردن  شير آنان می‌شود.
اسفناج در درمان كم‌خونی مفید و موثر است. زیرا يكي از سبزي‌هاي سرشار از آهن است. اما آهن موجود در اسفناج به سختی جذب بدن می‌شود بنابراین توصیه می‌شود بعد از پختن اسفناج به آن كمی آب‌ليمو اضافه کنید تا امکان جذب آهن و آنتي‌اكسيدان‌های موجود در آن را توسط بدن افزايش دهید.
اسفناج منبع تأمین اسید فولیک
مورد نیاز بدن
 اسفناج منبع خوبی برای تأمین اسید فولیک مورد نیاز بدن است.  براساس تحقیقات انجام شده نتیجه گرفته شده است که مصرف اسيد فوليك خطر بيماي‌هاي قلبي را  تا ١٦ درصد، خطر سكته مغزي را  ٢٤‌درصد و خطر ترومبوز وريدهاي عمقي (DVT ) را  تا ٢٥درصد كاهش مي‌دهد.
مصرف اسيد فوليك در طول دوران بارداری مفید و در آغاز دوره بارداری بسیار مهم است.  براساس تحقیقات جدید به نظر می‌رسد که
اسید فولیک خطر ايجاد شكاف كام و لب را در جنین كاهش می‌دهد. مصرف اسيد فوليك در دوران بارداری برای مادران به‌خصوص برای كسانی كه سابقه خانوادگی اختلالات شکاف کام را دارند توصیه می‌شود. بنابر این مصرف اسفناج در دوران بارداری مفید است و احتمال نقص مادرزادی شکاف کام را كاهش می‌دهد.
اسفناج سبزی ضدسرطان
 اسفناج ضدسرطان است و گلبول‌های قرمز خون را افزايش می‌دهد. همچنين به علت داشتن ويتامين‌های A، B١، B٢، C و مواد معدنی مانند کلسيم، فسفر، پروتئين، چربی، قند، آهن و يد برای بيماری گواتر مفيد است.  اسفناج پخته برای آسم مفيد است و سرفه‌های خشک و گرفتگی صدا را درمان می‌کند. برای رفع خارش پوست آب اسفناج را روی پوست بماليد خارش را از بين برده و التهاب را فرو می‌نشاند. بر طبق طب سنتی ضماد خام اسفناج برای درمان نيش زدگی زنبور مفيد است و مصرف اسفناج به کسانی که از بیماری‌های پوستی رنج می‌برند توصیه می‌شود.  عصاره اسفناج خام نیز ضد عفونی‌کننده معده و روده است.  اسفناج به علت داشتن هورمون سکرتين آنزيم‌هايی را در لوزالمعده ترشح می‌کند که موجب هضم و جذب سريع مواد غذايی می‌شود.    تحقیقات دانشمندان  نشان داده است كه اسفناج در پيشگيری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و  رحم موثر است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: