کد خبر: ۳۱۵۸۰۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022November 26
رئیس کمیسیون بهداشت در پی وضعیت کمبود دارو در کشور از عتاب رئیس جمهور خطاب به مسئولان وزارت بهداشت خبر داد
شفاآنلاین>سلامت>رئیس کمیسیون بهداشت در پی وضعیت کمبود دارو در کشور از عتاب رئیس جمهور خطاب به مسئولان وزارت بهداشت خبر داد

 به گزارش شفاآنلاین وضعیت کمبودهای دارویی و گزارش های احتمالا ناقص از شرایط کنونی عرضه دارو که به دولت می رسد، رئیس جمهور را برآشفته کرده است. روایت دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، از ناراحتی آیت‌ا... رئیسی را که دیروز جمعه خبرگزاری صداوسیما منتشر کرده است، با هم مرور کنیم: «ششم مهرماه در ستاد کرونا اطلاعاتی که ما از کمبود دارو داشتیم، من در جلسه خدمت رئیس جمهور گفتم که کمبود دارو جدی است. مسئولان گفتند ۵۰ قلم کمبود است، من هفته بعد یک لیست ۴۵۰ قلمی را مستند بردم و گفتم ۵۰ قلم نیست، ۴۵۰ قلم کمبود دارو است. مرتب پیگیر بودیم، قبل از سال چندین بار راجع به شربت‌های آنتی بیوتیک به‌خصوص برای بچه‌ها و سرم  ما در ستاد کرونا تذکر دادیم. مسئول سازمان غذا و دارو به رئیس جمهور گفت که ما یک ماه دیگر این مشکل را برطرف می‌کنیم. رئیس جمهور عصبانی شدند، گفتند مگر می‌شود به بیمار گفت که یک ماه دیگر من دارویت را فراهم می‌کنم، این اورژانس است اگر می‌توانید تولید کنید، تولید کنید، اگر نمی‌توانید وارد کنید.»

 قصور سازمان غذا و از ماه ها قبل؟
جالب این جاست که هشدار کمبود دارو از ماه ها قبل توسط کارشناسان و نمایندگان به بخش های مسئول در دولت داده شد؛ اما آن مسئول و آن سازمان و وزارتخانه که باید توجه می کرد، نکرد. نمونه یکی از این بی‌توجهی‌ها، همین نقل قول شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس است که مربوط به اوایل مهرماه گذشته است.

نمونه ای دیگر از گزارش های ناقص
با تاسف و درد باید این مسئله را بیان کرد که هنوز برخی از مسئولان هستند که خواسته یا ناخواسته، گزارش های ناقص و بعضا غیرواقعی ارائه می کنند که بی‌شک بخش زیادی از مشکلات امروز دارو، ریشه در همین گزارش ها دارد. شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت، دیروز در یک برنامه تلویزیونی به چنین مصداقی درباره افزایش قیمت داروها برخلاف وعده های طرح «دارویار» اشاره کرد: «چندی پیش وزیربهداشت که گفته بود هم‌اکنون تقریباً افرادی که با نسخه الکترونیک تجویز می‌کنند، دارو می‌گیرند این کاملاً تحت پوشش دارویار است و مشکلی ندارند، اتفاقاً این صحبت را خدمت رئیس جمهور در ستاد کرونا مطرح کردند، من آن جا نمونه آوردم، گفتم این طور نیست که هرکس نسخه الکترونیک بنویسد حتماً طرح است، البته ایشان می‌گفت ما یارانه سلامت می‌دهیم، واقعیت این است این طور چیزی اتفاق نمی‌افتد. چون به‌ویژه دارو‌های بیماران قلبی- عروقی، بیماران مزمن مثل دیابت، بیماران اعصاب و روان، ام‌اس و خیلی از بیماری ها، بیماران پیوند کلیه و ...​، علی‌رغم این که نسخه الکترونیک هم نوشته می‌شود، چون تحت پوشش نیست یک بیماری به من می‌گوید من قبلاً دارو‌های قلبی- عروقی ام ۷۰ هزار تومان بوده با دفترچه بیمه و نسخه الکترونیک الآن شده ۴۵۰ هزار تومان، این معنی اش این است تحت پوشش نیست. یا خیلی از دارو‌های بیماران دیابت اصلاً تحت پوشش نیست. این‌ها جزو همان ۳۶۶ قلم است یعنی انجام نشده واقعاً. آقای وزیر احتمالاً اطلاعاتی که به او دادند اطلاعات واقعی نبوده. در آن جلسه راجع به این که بعضی دارو‌ها اصلاً در داروخانه هست یا نیست، راجع به کمبود‌ها هم وقتی ما گفتیم آقای رئیس جمهور به ایشان فرمودند شما هم بروید چند داروخانه، خودتان بروید به عنوان وزیر ببینید وقتی این‌ها می‌گویند دارو کم است یا نیست، ببینید کم است یا نیست.»

گزارش مرکز آمار؛ دارو درصدر گرانی ها
این که مسئولان وزارت بهداشت، گزارش‌هایی ارائه بدهند که مثلا، دارو گران نشده یا افزایش های احتمالی با طرح دارویار، جبران می شود، دردی دوا نمی کند. چون به احتمال زیاد، فقط این داروخانه های سرکوچه آن‌هاست که داروها را گران تحویل مردم نمی دهند. چراکه دیگر داروخانه‌ها به هر دلیلی داروها را گران تحویل مردم می دهند و مصداق این ادعا گزارش روز پنج‌شنبه تجارت نیوز است که نوشت: «گزارش جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، گروه بهداشت و درمان در آبان نسبت به ماه قبل از آن، بیشترین افزایش قیمت‌ها (4 درصد) را داشته است، حتی مسکن و اجاره در رتبه بعد از دارو است که مشخصا اجاره مسکن با 3.5 درصد، بیشترین افزایش قیمت را داشت. ضمن این که برای گروه بهداشت، نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز، 41.5 درصد افزایش قیمت به ثبت رسیده است.»
 
 شهریاری : از یک سال قبل مشکلات دارو  را هشدار داده بودیم
امروز در حالی کشور به وضعیت کنونی در حوزه دارو رسیده است که درباره تمامی این موارد از ماه ها قبل هشدار داده شده بود و دست‌کم ما در ماه های اخیر به ویژه پس از آغاز طرح حمایتی «دارویار» در چند نوبت به بیم و امیدهای این طرح و مسائل پیش روی دارو پرداختیم. انجمن داروسازان ایران و نمایندگان باتجربه مجلس در کمیسیون بهداشت، نمونه های دیگر این ارائه هشدارها بودند که ظاهرا هیچ کدام از این تذکرها برای این که مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به موقع، اقدام و عمل کنند، کارایی نداشت. شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در همین باره مدعی است که مسئله کمبود دارو را از یک‌سال قبل به وزارت بهداشت تذکر داده است.  این در حالی است که وضعیت افزایش بی رویه قیمت های دارویی، که ظاهرا بخش های مسئول چندان از پس کنترل آن بر نمی آیند، به ویژه برای حدود یک میلیون نفر افراد فاقد بیمه دشواری های اساسی پدید می آورد که دولت باید در این زمینه تدبیری اساسی بیندیشد.خراسان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: