آنتی اکسیدان ها همچنین فواید دیگری مانند بهبود سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت تنفسی، ترویج سم زدایی، حفظ سلامت اندام های حیاتی مانند کبد و کلیه ها و غیره دارند. شاید ندانید که آنتی اکسیدان می تواند از آسیب سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو که ناشی از رادیکال های آزاد است، مقابله کند. یا آن را به تاخیر بیندازند. استرس اکسیداتیو با بیماری های خطرناکی ارتباط دارد. برخی از آنها عبارتند از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، آرتریت و …. بنابراین باید به مقدار کافی از دریافت آنتی اکسیدان مطمئن شوید. فقط کافی است به مقدار لازم میوه و سبزیجات استفاده کنید.
ضرر آنتی اکسیدان
با این حال، مصرف بیش از حد آنتی اکسیدان ها مضر است. زیرا مقدار بیش از حد آنتی اکسیدان ها نه تنها سلول های سرطانی بلکه سلول های سالم اطراف آنها را نیز هدف قرار می دهد. طبق مطالعهای که توسط موسسه ملی سرطان انجام شد، سیگاریهایی که بتاکاروتن را در دوزهای زیاد مصرف کردند در مقایسه با سایر گروهها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان ریه بودند.
مصرف بیش از حد ویتامین E برای مدت طولانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات و سکته هموراژیک را افزایش دهد. شلغم سرشار از آنتی اکسیدان است و خوردن آن در حین مصرف مکمل آنتی اکسیدان ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. شلغم را در حد اعتدال مصرف کنید و اگر مکمل مصرف می کنید مطمئن شوید که تداخل غذا و دارو وجود ندارد.
برای بیماران دیابتی چندان خوب نیست
شلغم دارای شاخص گلیسمی متوسط ۶۲ است. هنگامی که در حد اعتدال مصرف شود، سرعت ترشح قند در جریان خون را کاهش می دهد. بدین ترتیب از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می کند. این به مدیریت دیابت کمک می کند.
دیابت از جمله بیماری هایی است که بشر را به خود مشغول کرده است. متاسفانه رژیم غذایی ناسالم، استفاده از قندهای غیرطبیعی و … هر چه بیشتر ما آدمها را در معرض این بیماری قرار داده است. مواد غذایی و سبزیجات فراوانی در کاهش قند خون موثر هستند. اما باید متوجه بود که مصرف بیش از اندازه این سبزیجات از جهت دیگر ما را با مشکل مواجه خواهد کرد. این مشکل هم کاهش شدید قند هون است. لذا در خوردن شلغم نیز باید جانب اعتدال را رعایت کنید.
فیبرهای غذایی موجود در شلغم سرعت جذب قند توسط جریان خون را کاهش می دهد. خوردن شلغم در حالی که رژیم غذایی با پروتئین بالا دارید به مدیریت دیابت کمک می کند. زیرا پروتئین خواص گلیسمی شلغم را کاهش می دهد.
علیرغم مزیت، خوردن شلغم در حد اعتدال هم ممکن است قند خون را به زیر حد طبیعی کاهش دهد. این خود باعث سرگیجه، گرسنگی بیش از حد، تعریق زیاد، ضربان قلب سریع، گیجی و بدخلقی می شود. اگر از داروهای دیابت استفاده می کنید، پس از مشورت با پزشک خود شلغم بخورید تا از عدم تداخل غذا با دارو مطمئن شوید.
از مضرات مصرف بیش از اندازه شلغم، ممکن است سطح فشار خون را کاهش دهد
فشار خون بالا یک مشکل رایج سلامتی است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری یکی از دلایل اصلی مشکلات قلبی عروقی و سایر مشکلات سلامتی است. در واقع افزایش فشار خون که با نام هیپرتانسیون هم یاد می شود، برای سلامت بسیار خطرناک است. خطر ناشی از فشار خون بالا بیشتر از این جهت است که فعالیت قلب را به شدت افزایش می دهد و این مسئله خود می تواند در روند تصلب شرایین (سفت شدن دیواره سرخرگها ) دخالت کند. لذا پر فشاری خون، خطر بیماریهای قلبی، عروقی و همچنین سکته قلبی را افزایش می دهد. امروزه پر فشاری خون ممکن است منجر به نارسایی قلبی، بیماری کلیوی و حتی نابینایی هم شود.
شلغم حاوی پتاسیم است، یک گشادکننده عروق طبیعی که رگهای خونی را شل میکند. گردش خون را بهبود میبخشد و فشار خون یا فشار خون بالا را تسکین میدهد.
پتاسیم همچنین به عملکردهای دیگری مانند حفظ تعادل الکترولیت، بهبود سلامت قلب و عروق و تقویت استخوان ها کمک می کند. با این حال، پرخوری شلغم ممکن است فشار خون ما را به زیر محدوده سالم کاهش دهد. این مسئله باعث سرگیجه، غش، حالت تهوع، مشکلات تنفسی، ضربان قلب نامنظم، کم آبی بدن، تاری دید و تمرکز ضعیف و غیره شود. خوردن شلغم در حین مصرف داروهای فشار خون تنها پس از مشورت با پزشک صورت گیرد.
فیبر غذایی بیش از حد برای معده مضر است
شلغم هضم را بهبود می بخشد زیرا حاوی فیبرهای غذایی است که حرکات روده را بهبود می بخشد. یبوست را تسکین می دهد و مشکلات گوارشی مانند درد شکم، گاز، نفخ، و نفخ و غیره را تسکین می دهد.
با این حال، فیبرهای غذایی بیش از حد ممکن است باعث جذب ضعیف مواد مغذی و افزایش خطر اسهال و سایر مشکلات گوارشی مانند گاز روده و انسداد روده و غیره شود. همچنین شلغم حاوی رافینوز (یک کربوهیدرات غیرقابل هضم) است که در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد گاز، نفخ و درد شکم می شود.
افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند، ممکن است حتی با مقدار کمی گاز معده و درد شکم را تجربه کنند. متاسفانه مصرف بیش از اندازه فیبر دستگاه گوارش را دچار اختلال می کند. لذا برای حفظ سلامتی، شلغم را در حد اعتدال مصرف کنید. با یک بخش کوچک شروع کنید و اجازه دهید سیستم گوارش شما به تدریج تنظیم شود.
مضرات مصرف بیش از اندازه شلغم در دوران بارداری و شیردهی
شلغم به حفظ بارداری گرم کمک می کند زیرا سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و فیبرهای غذایی و غیره است. آنتی اکسیدان های موجود در شلغم از جنین در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.
فولات یا اسید فولیک موجود در شلغم باعث رشد مغز جنین می شود. خطر ابتلا به نقایص مادرزادی مانند نقص لوله عصبی و اسپینا بیفیدا را کاهش می دهد. شلغم سطح قند خون را تنظیم و کاهش می دهد.
سایر مواد مغذی مانند پتاسیم، منیزیم، آهن و ویتامین B کمپلکس و غیره نیز نقش مهمی در حفظ یک بارداری سالم دارند. با این حال، مصرف شلغم ممکن است باعث گاز، درد شکم و نفخ شود. افرادی که معده حساس دارند، احتمالاً این علائم را حتی با مقدار کمی شلغم تجربه می کنند.
همچنین اگر به شلغم حساسیت دارید، از مصرف آن اجتناب کنید. اگر به سایر سبزیجاتی مانند بروکلی، گل کلم و کلم و غیره حساسیت دارید، احتمالاً به شلغم هم حساسیت دارید. قبل از خوردن شلغم در دوران بارداری و شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.مطمئن شوید که هیچ عارضه یا تداخل دارویی در آن وجود ندارد.
مضرات مصرف بیش از اندازه شلغم برای کسانی که حساسیت داشته باشند
در صورت حساسیت به شلغم و سبزیجات چلیپایی، از خوردن آنها خودداری کنید. برخی از واکنش های آلرژیکی ممکن است به دلیل شلغم ایجاد شود. آنها عبارتند از: آبریزش بینی، آبریزش چشم، چشم درد، سرفه، آسم، تورم لب، سینوس، مشکلات تنفسی و قرمزی اطراف لب.
سلب مسئولیت
این مقاله اطلاعات کلی در مورد موضوع فوق ارائه داده است. نباید این مطلب را به عنوان یک توصیه پزشکی کامل یا جایگزینی برای توصیه پزشکی، درمان و/یا تشخیص تلقی کنید. همواره می توانید از مقالاتی که بخش سلامت خبرنامه برای شما آماده کرده، استفاده کنید. این مقالات می تواند به شما برای داشتن یک زندگی سالم کمک کند.