کد خبر: ۳۱۴۴۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022November 02
افسردگی شایع‌ترین اختلال روانی جهان امروز است. این اختلال روانی سبب می‌شود انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه خود را نداشته باشید و احساسات ناخوشایندی مانند احساس خستگی، درماندگی و ناامیدی سراغتان بیاید
شفاآنلاین>سلامت> افسردگی شایع‌ترین اختلال روانی جهان امروز است. این اختلال روانی سبب می‌شود انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه خود را نداشته باشید و احساسات ناخوشایندی مانند احساس خستگی، درماندگی و ناامیدی سراغتان بیاید.

خوشبختانه افسردگی قابل درمان است و روش‌های زیادی برای درمان افسردگی وجود دارد، ولی روش ویژه‌ای که تضمین کند افسردگی را در همه افراد و در هر زمانی درمان می‌کند، وجود ندارد. یکی از افرادی که می‌تواند به درمان شما کمک کند، خودتان هستید. شما می‌توانید روش‌های زیر را برای درمان خود امتحان کنید:

1-تغییر سبک زندگی
اگر افسردگی شما خفیف است، پرورش عادت‌های سالم، نقطه شروع خوبی است. اگر افسردگی شما شدید است، در کنار تغییر سبک زندگی از یک روانشناس کمک بگیرید.
تغذیه سالم: هر روز به مقدار کافی غذاهای سالم بخورید. به مقدار کافی سبزیجات، میوه‌ها، غلات و پروتئین مصرف کنید. به مقدار محدود از منابع سالم چربی مثل سالمون، روغن زیتون یا آووکادو استفاده کنید. از غذاهای سرخ شده سنگین و شکر به مقدار کم استفاده کنید. آب زیاد بنوشید تا بدنتان هیدراته باقی بماند.
خواب باکیفیت: سعی کنید خواب شبانه کافی داشته باشید. برای اکثر بزرگسالان بهترین مقدار خواب 7 تا 8ساعت است. از اتاق خواب خود برای انجام کارهای روزانه استفاده نکنید، اتاق خواب شما باید تاریک و خنک باشد، حداقل یک ساعت قبل از خواب از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید و از چرت زدن در طول روز بپرهیزید.
ورزش: در سطح توانایی خودتان ورزش کنید. اگر زیاده‌روی کنید، احساس بدتری خواهید داشت، ولی اندکی چالش روزانه برای شما لازم است. برای برخی افراد یک پیاده‌روی کوتاه در روحیه آنها تفاوت بزرگی ایجاد می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند اثر مشابه داروهای ضد‌افسردگی داشته باشد و منجر به ترشح سروتونین شود. (سروتونین، انتقال‌دهنده عصبی است که موجب ایجاد احساس شادی می‌شود.)
مدیتیشن: مدیتیشن می‌تواند به زدودن افکار یأس‌آور از ذهن شما کمک کند. برای انجام مدیتیشن، در محل راحتی بنشینید، شیئی را انتخاب کنید و به آن خیره شوید و اجازه دهید ذهنتان رها باشد. اگر افکاری در ذهنتان نمایان شدند، آنها را مشاهده کنید، ولی به آنها نچسبید. هنگامی که مدیتیشن می‌کنید لازم نیست ذهنتان کاملا خالی باشد، کافی است فقط ریلکس باشید و افکارتان را بدون قضاوت مشاهده کنید، بدون اینکه نشخوار ذهنی کنید، فقط اجازه دهید افکارتان عبور کنند.
یوگا: به کلاس یوگا بروید یا تمرین‌های ساده یوگا را با تماشای ویدئوهای آموزشی یوگا انجام دهید. یوگا ترکیبی از ریلکسیشن ذهنی و بدنی، تمرکز و تناسب اندام است که می‌تواند برای اغلب افراد مناسب باشد.
پرهیز از عادات ناسالم: از مصرف مواد ‌مخدر، نوشیدنی‌های الکلی، نیکوتین و مصرف بیش از حد کافئین پرهیز کنید.

2-روش‌های درمان طبیعی برای افسردگی
درمان افسردگی به‌صورت طبیعی در اکثر موارد نسبتا ایمن، آسان و ارزان است و شما می‌توانید برای درمان خود از مواد طبیعی زیر کمک بگیرید:
گیاهان دارویی: داروهای گیاهی از آغاز خلقت بشر برای افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. گیاهان زیر را می‌توان برای درمان افسردگی یا کاهش نشانه‌های افسردگی استفاده کرد:
  چای کوهی، علف چای (John’s wort)
   جینسینگ
   اسطوخودوس
  بابونه
   زعفران
  جینگوبیلوبا
  پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها به‌عنوان یک درمان جدید احتمالی افسردگی، مطرح می‌شوند. ممکن است شما چنین ادعاهایی را شنیده باشید: «پروبیوتیک‌ها، افسردگی مرا درمان کردند.» در واقع شواهدی مبنی بر اثر پروبیوتیک‌ها بر افسردگی وجود ندارد. پروبیوتیک‌ها ممکن است سلامت روده شما را بهبود بخشند و مصرف آنها ضرری ندارد، اما اگر افسردگی بر عملکرد روزانه شما تأثیرگذار است، احتمالا پروبیوتیک‌ها برای درمان افسردگی شما کافی نیستند.
ویتامین‌ها و مواد معدنی: اگر دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی هستید، مصرف مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی ممکن است به بهبود افسردگی شما کمک کند. اگر سطح ویتامین و مواد معدنی در جریان خون شما نرمال است، مصرف بیش از حد آنها می‌تواند برای شما آسیب‌رسان باشد. در بهترین حالت، مقادیر اضافی بدون ایجاد عوارض جانبی، به‌صورت طبیعی از بدن شما خارج می‌شوند، اما در بدترین حالت، ممکن است دچار عوارض جانبی جدی شوید؛ بنابراین بهتر است ویتامین‌ها و مواد معدنی را زیر نظر پزشک مصرف کنید.
مکمل‌های مجاز: این مکمل‌ها را می‌توانید برای درمان افسردگی خود به‌صورت خوراکی مصرف کنید:
   کپسول روغن ماهی
  مکمل 5-HTP
   مکمل SAMe
   ال‌تیانین
مروارید آل‌یاسین- روانشناس و مشاور/ همشهری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: