طی یکی دو ماه گذشته بیشتر، کمبود داروهای آنتی بیوتیک کودکان در داروخانه ها مشهود بود اما اکنون وضعیت فرق کرده و کمبود داروهای آنتی بیوتیک هم برای اطفال و هم برای بزرگسالان وجود دارد.
شفاآنلاین>سلامت>در این روزهایی که سرماخوردگی و آنفلوآنزا تشدید شده و درمانگاه، بیمارستان و مطب ها مملو از بیمار است، کمبود دارو سختی بیماری را در بیماران چندین برابر کرده و بیماران با حال بد خود، کفش آهنی به پا کرده و از این داروخانه به آن داروخانه برای پیدا کردن داروهای خود سرگردان هستند.
به گزارش شفاآنلاین:اگر این روزها گذرتان به داروخانه ها خورده باشد از چند قلم داروی تجویز شده توسط پزشک یکی دو قلم موجود نیست و زمانیکه قیمت دارو نیز گفته می شود از قیمت بالای آن تعجب خواهید کرد، اما بسیاری از افراد چاره ای ندارند و مجبور به خریداری آن هستند.
طی یکی دو ماه گذشته بیشتر، کمبود داروهای آنتی بیوتیک کودکان در داروخانه ها مشهود بود اما اکنون وضعیت فرق کرده و کمبود داروهای آنتی بیوتیک هم برای اطفال و هم برای بزرگسالان وجود دارد.
«کشاورز» که یکی از افرادی است که در یکی از
داروخانه های شهر بجنورد بیان کرد: کودک دو ساله ام سرماخورده شده است و پزشک چندین قلم دارو تجویز کرده اما به هر داروخانه ای که می روم می گویند آنتی بیوتیک نیست و نسخه را نزد پزشک ببرید تا داروی مشابه دیگری تجویز کند.
وی افزود: دکتر داروی دیگری را تجویز کرد اما آن دارو نیز در داروخانه ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر بزرگسالان دچار سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا شوند می توانند با استراحت و یا خوردن مواد غذایی و دم نوش، دوره بیماری را طی کنند، اما آیا کودک دو ساله می تواند تب، آبریزش بینی و یا گلودرد را تحمل کند؟
کشاورز بیان کرد: آیا کودک دو ساله متوجه می شود که باید تحمل کند تا دوره بیماری به پایان برسد؟ آیا یک کودک دو ساله در حالی که به شدت دچار سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا شده می تواند سوپ، میوه هایی همچون لیموشیرین و یا دم نوش های گیاهی را بخورد تا بهبود پیدا کند؟
«دکتر افشین» پزشک داروساز یکی از داروخانه های شهر بجنورد نیز در ادامه، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر علاوه بر داروهای آنتی بیوتیک برای کودکان برخی از داروهای آنتی بیوتیک برای بزرگسالان را نیز کمبود داریم.
وی افزود: در داروهایی که به صورت شربت هستند کمبود وجود دارد و علاوه بر آن در آمپول پنی سیلین نیز دچار کمبود شده ایم.
دکتر افشین ادامه داد: کمبود دارویی سبب نارضایتی در بیماران شده است که تمام ناراحتی و عصبانیت آن ها به سوی داروخانه ها روانه می شود؛ این در حالی است که داروخانه ها در این کمبود هیچ نقشی نداشته و اگر دارو موجود باشد حتما دارو عرضه خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیشتر نسخه هایی که روانه داروخانه ها می شود یکی دو قلم از آن موجود نیست و اگر بیمار قهر نکند در صورتی که مشابه آن دارو وجود داشته باشد، داده می شود.
دکتر افشین تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر کمبود برای داروهای آنتی بیوتیک مشاهده می شود؛ چراکه سرماخوردگی و آنفلوآنزا حاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد کمبود دارو در داروخانه ها که مدتی است به چشم می خورد بیشتر به دلیل اختلاف قیمت ها است که تولیدکننده راغب به تولید آن نیست.
«دکتر آرمان ریحانی» رئیس انجمن داروسازان خراسان شمالی نیز در ادامه، گفت: وضعیت موجودی دارو در داروخانه ها جالب نیست.
وی افزود: در حال حاضر به عنوان مثال به هر داروخانه ۶-۷ شربت آنتی بیوتیک اطفال داده می شود و این در حالی است که روزانه به هر داروخانه بیش از ۱۰۰ نسخه اطفال ارجاع داده می شود و این تعداد شیشه شربت باید به کدام یک از این نسخه ها داده شود؟ علاوه بر اینکه با کمبود شدید این داروها مواجه هستیم، قیمت آن ها نیز افزایش یافته و این امر نیز سبب گلایه شده است.
وی گفت: در حال حاضر علاوه بر آنتی بیوتیک کودکان، در پنی سیلین، آمپول بتامتازون و سرم نیز کمبود وجود دارد.
«وکیلی» رئیس غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه اظهار کرد: پیگیری ها برای حل این مشکل در دانشگاه در حال انجام است.
وی افزود: جلسه ای هفته گذشته به صورت وبیناری و همچنین جلسه ای حضوری با مدیرکل داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام شد که در آنجا اعلام شد موضوع کمبود دارو تا هفته آینده بهتر می شود.
وکیلی ادامه داد: طی این جلسات از سوی فرد مذکور اعلام شده که ماده اولیه تولید دارو وارد کشور شده و اکنون کارخانجات به سرعت در حال تولید دارو هستند. ایسنا