کد خبر: ۳۱۴۱۴۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022October 27
شیوع آنفلوآنزا در استان «بسیار گسترده» است، از سوی دیگر بختک کمبودهای دارویی هم مدتی است روی داروخانه های سراسر کشور و از جمله مشهد افتاده و دردسرهایی را برای مردم و بیماران به وجود آورده، بختکی که البته همین روزها پایان می یابد
شفاآنلاین>سلامت>شیوع آنفلوآنزا در استان «بسیار گسترده» است، از سوی دیگر بختک کمبودهای دارویی هم مدتی است روی داروخانه های سراسر کشور و از جمله مشهد افتاده و دردسرهایی را برای مردم و بیماران به وجود آورده، بختکی که البته همین روزها پایان می یابد؛ آن طور که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده، طی 2 تا 3 روز آینده مشکل کمبود آنتی بیوتیک در داروخانه ها حل خواهد شد، اقدامی که در پی دستور جدی رئیس جمهور برای رفع مشکل کمبودهای دارویی انجام خواهد شد.

 به گزارش شفاآنلاین:مشکل کمبودهای دارویی به خصوص در حوزه آنتی بیوتیک کودکان را 23 مهرماه در گزارشی با عنوان «رنج کمبود آنتی بیوتیک بر تن کودکان»، رسانه ای کردیم؛ گزارشی که در آن علاوه بر بررسی چرایی کمبود داروهای آنتی بیوتیک، از گستردگی مراجعات به درمانگاه ها در پی شیوع آنفلوآنزا گفتیم. 3 آبان نیز در گزارشی که در صفحه اجتماعی روزنامه خراسان با عنوان «آنفلوآنزا «دارویار» را ضربه فنی کرد» منتشر شد، بار دیگر موضوع کمبودهای دارویی را گوشزد و بررسی کردیم. حال با توجه به این که بنا بر اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی در اوج  شیوع آنفلوآنزا در مشهد قرار داریم، موضوع کمبودهای دارویی را پیگیری کردیم که وی وعده داد طی 2 تا 3 روز آینده این مشکل رفع شود.

استان گرفتار موج آنفلوآنزا
دکتر پهلوان کاشی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره روند شیوع آنفلوآنزا در استان و تناقض درباره این که بیماری شایع، سرماخوردگی شبه آنفلوآنزاست یا خود آنفلوآنزا؟ می گوید: به طور قطع ما در موج آنفلوآنزا هستیم که البته موضوعی قابل پیش بینی بود البته طی دو سال گذشته این موضوع کم رنگ بود چرا که اولا آنفلوآنزا در حاشیه کرونا قرار می گرفت و علاوه بر آن مدارس نیز به صورت غیر حضوری برگزار می شد و رعایت پروتکل ها هم جدی تر بود که این موارد باعث می شد آنفلوآنزا خودنمایی نکند اما امسال با بازگشایی مدارس و سرد شدن هوا و همچنین کاهش رعایت پروتکل ها، شیوع آنفلوآنزا جدی تر شده است. وی می افزاید: معضل این روزهای ما این است که دانش آموزان با وجود بروز علامت ها، قرنطینه نمی شوند و همین باعث همه گیری شدیدتری می شود.

شیو ع گسترده است، ادامه روند تا 2 هفته آینده
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هرچند وضعیت را نگران کننده نمی داند اما تاکید می کند که شیوع بیماری «بسیار گسترده» است و می گوید: روند نگران کننده نیست، آنفلوآنزا یک بیماری خود محدود شونده است که دوره بیماری آن باید بگذرد و این دوره نیز بین 5 تا 10 روز است، بیشتر افراد هم کم علامت هستند و انتقال آن نیز راحت و سریع انجام می شود. پهلوان تصریح می کند: وضعیت شیوع بیماری اما بسیار گسترده است و احتمالا تا دو هفته آینده این شرایط ادامه پیدا می کند و معمولا از ابتدای آذر این روند کاهشی خواهد شد  ولی طی 10 روز آینده اگر پروتکل ها بهتر رعایت شود و البته در مدارس استفاده از ماسک افزایش یابد، مشکلی پیش نخواهد آمد.

بالاخره آنفلوآنزا آنتی بیوتیک می خواهد یا نه؟
طی هفته های اخیر که با افزایش جدی موارد ابتلا به آنفلوآنزا و البته کمبود جدی آنتی بیوتیک مواجه بودیم، برخی  متولیان و متخصصان تاکید دارند که برای درمان آنفلوآنزا نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست، این درحالی است که البته نظر مخالف این دیدگاه نیز وجود دارد و دربسیاری از نسخه ها، آنتی بیوتیک هم تجویز شده است و این سوال مطرح می شود که بالاخره برای آنفلوآنزا، آنتی بیوتیک لازم است یا خیر؟ پهلوان در پاسخ به این سوال می گوید: در این زمینه دو موضوع وجود دارد، این که بیماری های ویروسی نیاز به آنتی بیوتیک ندارد اما اگر فردی توسط پزشک معاینه شود و پزشک علایمی از عفونت را در وی مشاهده کند، طبیعتا تجویز آنتی بیوتیک بدون مانع است. وی یکی معضلات این روزها را که باعث تشدید کمبود آنتی بیوتیک شده، مصرف بی رویه و خودسرانه این داروها بیان می کند و می گوید: در بحث آنتی بیوتیک ما مشکل فرهنگی داریم و آن مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک هاست که باعث می شود در چنین شرایطی که به نسبت سال های گذشته با موج شدیدتری مواجه شده ایم، افزایش تقاضا در زمینه داروهای آنتی بیوتیک به وجود بیاید و کمبود ایجاد شود.

وعده 2 روزه رفع کامل کمبود آنتی بیوتیک ها
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گریزی هم به کمبودهای دارویی در حوزه آنتی بیوتیک می زند و اظهار می کند: با دستورات رئیس جمهور و پیگیری های وزارت بهداشت، برآورد ما این است که بین 2 تا 3 روز آینده، کمبود آنتی بیوتیک به طور کامل رفع خواهد شد. این کمبودها برای همه سخت است و به همین دلیل هم پیگیری های جدی انجام شده است و فکر می کنم تا دو روز آینده مشکل حل شود.
 
 
تست 94 بیمار مشکوک به آنفلوآنزا مثبت شد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مثبت شدن تست 94 نفر از بیماران مشکوک به آنفلوآنزا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در یک ماه اخیر خبر داد. دکتر سید جواد حسینی در گفت و گو با وب دا اظهار کرد: طی یک ماه گذشته، تعداد 772 بیمار شدید تنفسی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شدند که از این بیماران، نمونه آنفلوآنزا گرفته شد، پس از بررسی نمونه های آزمایشگاهی، تعداد 94 نفر از نظر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا مثبت بودند و بیشترین گروه سنی مبتلایان به آنفلوآنزا را نیز گروه  سنی زیر 15 سال تشکیل می دهد. خراسان
 

 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: