کد خبر: ۳۱۲۰۳۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - 2022September 19
>علیرغم میزان آهن بالای اسفناج، جذب آن در بدن بسیار کم است و حتی گاهی باعث کاهش میزان آهن بدن می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>علیرغم میزان آهن بالای اسفناج، جذب آن در بدن بسیار کم است و حتی گاهی باعث کاهش میزان آهن بدن می‌شود.

 به گزارش شفاآنلاین:اسفناج گیاهی است علفی و بوته‌ای که برگ‌های مثلثی شکل با دمبرگی شیاردار اطراف ساقه قرار گرفته‌اند. این گیاه دارای خاصیت غذایی بالایی بوده غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان است. این گیاه حاوی انواع ویتامین‌های A ,C, E,B و املاح منگنز، منیزیم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسیدهای چرب و امگا ۳ است.

اخیرا ترکیبات جدیدی به نام روبیس کولین در اسفناج گزارش شده است که منبع فولیک اسید یا ویتامین B۹ هستند. اسفناج منبعی سرشار از آهن است. انجمن کشاورزی آمریکا نشان داده است که در ۱۸۰ گرم اسفناج پخته ۴۳/۶ میلی‌گرم آهن وجود دارد درحالی‌که یک همبرگر آماده حداکثر حاوی ۴۲/۴ میلی گرم آهن است. اما نکته حائز اهمیت این است که ارزش غذایی آهن به جذب آن است.

آهن به دو صورت وارد بدن می شود: آهن قابل جذب و آهن غیر قابل جذب. در صورتی که منابع آهن همراه ویتامین C و یا فیبر و الیاف گیاهی مصرف شوند جذب آن افزایش می‌یابد.

از آنجا که اسفناج حاوی مقدار زیادی اگزالات است باعث جلوگیری از جذب آهن در بدن می‌شود. حتی در مطالعاتی نشان داده شده است که مقدار زیاد اگزالات حتی آهن بدن را کاهش می‌دهد. همچنین میزان اگزالات زیاد می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود. این اگزالات با کلسیم موجود در اسفناج نیز تولید اگزالات کلسیم کرده باعث کاهش جذب کلسیم می‌شود و علیرغم بالا بودن درصد کلسیم این گیاه بدن حدود ۵ درصد آن را می‌تواند جذب کند.

بنابر گزارش پژوهشکده گیاهان دارویی، اسفناج نباید به کودکان زیر چهار ماه داده شود. همچنین نگهداری طولانی مدت آن، چه به صورت تازه و چه به صورت پخته شده، باعث تبدیل نیترات‌های موجود در آن به نیتریت شده که مضر است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: