دکتر ایرج خسرونیا در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: بنابراین مبتلایان باید توسط پزشک متخصص معاينه شوند وچنانچه علت بروز اسهال ناشی از میکروب یا ویروس باشد آب از دست رفته بدن باید بلافاصله جبران شود.
وی با اشاره به این که همچنین سدیم پتاسیم از دست رفته بدن توسط دفع نيز باید جبران شود، خاطرنشان کرد: در صورت شدت اسهال برای جبران آب از دست رفته بدن باید برای بیمار سرم یا مواد خوراکی دیگر تجویز شود و در صورت نیاز آنتی بیوتیک و سایر داروها.
فوق تخصص گوارش ادامه داد: حال اگر بروز اسهال و استفراغ ناشی از مصرف مواد غذایی مسموم باشد؛ در صورت جزئی بودن، مصرف کته و ماست مفید است اما در شرایط همراهی اسهال با تب، دل پیچه و شدت آن باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود.
مبتلایان به اسهال چه بخورند و چه نخورند؟
خسرونیا توصیه کرد: در صورت شدت اسهال از موادی که موجب افزایش میزان آن می شوند نظیر میوه جات، غذاهای خیلی چرب و سنگین نباید استفاده کرد بلکه باید مایعات را جایگزین کرد.
وی هشدار داد: زمانی که حجم اسهال زیاد باشد وفرد آب زیادی از دست بدهد، در صورت عدم مراجعه به پزشک و جدی نگرفتن آن امکان مرگ بیمار نیز وجود دارد.
گفتگو:شبنم طاهري