برخی مواد غذایی باعث تشدید مشکل اگزما و خارش پوست می شوند. در عوض برخی مواد غذایی دیگر نیز به بهبود این وضعیت و تسکین خارش و خشکی پوست کمک می کنند. در این مطلب لیستی از رژیم غذایی مناسب برای اگزما تهیه شده است.
شفاآنلاین>سلامت>اگزما یک بیماری التهابی پوست است که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز
شناخته می شود، می تواند باعث تحریک پوست، تاول و بثورات خارش دار شود.
همچنین می تواند لکه های زمخت پوستی را با گذر زمان ایجاد کرده یا وضعیت آن
را تشدید کند.
به گزارش شفاآنلاین:اگزما در کودکان کمتر از 2 سال شایعتر است،
اما میتواند کودکان بزرگتر و بزرگسالان را نیز درگیر کند. محرک های ارثی و
محیطی ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند، اما علت آن به طور
واضح شناخته نشده است.
تحقیقات نشان می دهد اگر مادر پروبیوتیک مصرف
کند و از نوشیدن شیر گاو در دوران بارداری اجتناب کند، احتمال ابتلای نوزاد
به اگزما کمتر است. نوزادانی که در سه ماه اول زندگی خود به طور انحصاری
با شیر مادر تغذیه می کنند نیز کمتر به اگزما مبتلا می شوند.
بسیاری از افرادی که اگزما دارند، آلرژی غذایی
نیز دارند. با این حال، هر کس متفاوت است و کشف نیازهای غذایی شخصی شما
برای به حداقل رساندن مشکلات آلرژی و اگزما مهم است. همه افراد با غذاهای
ذکر شده در زیر مشکل ندارند.
آلرژی های غذایی رایج مرتبط با اگزما
شیر گاو
تخم مرغ
محصولات سویا
گلوتن
آجیل
ماهی
صدف
به نظر نمی رسد خوردن برخی غذاها باعث ایجاد
اگزما شود، اگرچه ممکن است در صورت ابتلا به این بیماری باعث تشدید آن شود.
حفظ یک رژیم غذایی مناسب اگزما کلید مدیریت کلی وضعیت شما است. اما فراموش
نکنید که همه افراد نسبت به غذاهای مشابه واکنشهای مشابهی نخواهند داشت.
اگزما دارم، آیا غذاهای خاصی وجود دارد که باید بخورم؟
خوردن غذاهای ضد التهابی ممکن است به کاهش یا بهبود علائم اگزما کمک کند. نظیر:
ماهی چرب
ممکن است بتوانید با خوردن ماهی های چرب مانند
سالمون و شاه ماهی علائم خود را کاهش دهید. روغن ماهی حاوی سطوح بالایی از
اسیدهای چرب امگا 3 است که ضد التهاب هستند. همچنین ممکن است مصرف مکمل
امگا 3 را در نظر بگیرید .
به طور کلی، توصیه می شود که حداقل 250 میلی گرم اسیدهای چرب امگا 3 در روز (ترجیحا از غذا) دریافت کنید.
غذاهای حاوی کورستین
کوئرستین یک فلاونوئید گیاهی است. این ماده ی
غذایی کمک می کند تا بسیاری از گل ها، میوه ها و سبزیجات رنگ داشته باشند.
همچنین یک آنتی اکسیدان و آنتی هیستامین قوی است؛ این بدان معنی است که می
تواند التهاب و همچنین سطح هیستامین را در بدن شما کاهش دهد.
غذاهای سرشار از کورستین عبارتند از:
سیب
بلوبری
گیلاس
کلم بروکلی
اسفناج
کلم پیچ
غذاهای حاوی پروبیوتیک
غذاهای پروبیوتیک، مانند ماست، حاوی کشت های
زنده هستند که به حمایت از سیستم ایمنی قوی کمک می کنند. این ممکن است به
کاهش شعله ور شدن یا واکنش های آلرژیک کمک کند.
غذاهای غنی از پروبیوتیک عبارتند از:
سوپ میسو
ترشی های تخمیر شده طبیعی
پنیرهای نرم مانند گودا
کلم ترش
کفیر
لبنیات حاوی پروبیوتیک
تمپه
اگزما دارم،از چه غذاهایی باید اجتناب کنم؟
آنچه می خورید ممکن است مستقیماً باعث بروز اگزما نشود، اما می تواند
باعث تشدید علائم شما شود. اگر غذایی می خورید که به آن حساسیت دارید،
بیشتر گرفتار اگزما می شوید.
آلرژی های غذایی رایج عبارتند از:
محصولات لبنی
تخم مرغ
سویا
آجیل
غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و مواد مصنوعی نیز ممکن است علائم را تشدید
کنند. این موارد شامل غذاهای سرشار از چربی ترانس مانند مارگارین، غذاهای
فرآوری شده و فست فود می شود.
غذاهای سرشار از قند نیز ممکن است باعث تشدید اگزما شوند. قند باعث افزایش سطح انسولین می شود که می تواند منجر به التهاب شود.