به گزارش شفاآنلاین:دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است در دوران بارداری احساس خارش کنید. این دلایل ممکن است شامل موارد زیر باشد:
مهم است که در نظر داشته باشید که در کجای بدن خود خارش را تجربه می کنید چرا که اکثر بارداری ها با کمی خارش شکم و خارش سینه همراه هستند زیرا پوست در این نواحی تغییرات زیادی را تجربه می کند.
خارش اطراف ترکهای پوستی ممکن است در نتیجه PUPPP باشد، در حالی که خارش نواحی دست و پا به احتمال زیاد ناشی از تماس پارچه با بدن و ایجاد حس خارش است.
گاهی اوقات احساس خارش خفیف طبیعی است، اما خارش شدید شکم، بازوها و پاها می تواند نشانه ای باشد که بدن شما نیاز به توجه دارد. برخی از افراد در دوران بارداری نیز خارش واژن را تجربه می کنند که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد. علاوه بر این، گاهی اوقات ممکن است بثورات همراه با خارش بارداری وجود داشته باشد.
خارش به طور کلی به عنوان یک علامت اولیه بارداری در نظر گرفته نمی شود. در واقع، بسیاری از انواع بثورات معمولاً در اواخر بارداری ظاهر می شوند و برخی ممکن است تا پس از تولد نوزاد برطرف نشوند.
گفتنی است، هر زمان که خارش شدید یا طولانی در طول بارداری شما ظاهر شود، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
همانطور که دلایل بالقوه زیادی برای خارش در بارداری وجود دارد، راههای مختلفی برای کمک به کاهش خارشهایی که ممکن است احساس کنید وجود دارد. این درمان های طبیعی را در نظر بگیرید که می توانید در خانه امتحان کنید:
در صورت داشتن هر یک از موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید.
کلستاز یک بیماری کبدی است که منجر به تجمع اسیدهای صفراوی در خون می شود. معمولاً راش وجود ندارد، اما ممکن است رنگ پوست زردتر شود. در بارداری، این وضعیت، اگر ظاهر شود، در سه ماهه سوم رخ می دهد.
پزشک شما کلستاز را با آزمایش خون تشخیص می دهد. تاریخچه پزشکی نیز معمولاً گرفته میشود، زیرا کلستاز میتواند یک بیماری ارثی باشد و اگر مادر یا خواهر شما نیز در یکی از بارداریهای خود دچار آن شده باشند، شایعتر است.
اگر کلستاز علت خارش شما باشد، بسیاری از داروهای ضد خارش بدون نسخه مؤثر نخواهند بود، اما پزشک شما ممکن است بتواند داروهای دیگری را تجویز کند که می تواند به کاهش مقداری خارش و کاهش مقدار اسید صفراوی در بدن کمک کند. خون
در نهایت، راه حل کلستاز، زایمان است و خارش معمولاً ظرف چند روز پس از زایمان برطرف می شود.
از آنجایی که احتمال مردهزایی، پریشانی جنینی و زایمان زودرس افزایش مییابد، در صورت تشخیص کلستاز، پزشک ممکن است بخواهد در مورد القای زودهنگام یا نظارت بیشتر در طول بارداری (و برای دورهای پس از زایمان) صحبت کند.
به طور معمول، پزشک شما PUPPP را از طریق معاینه پوست تشخیص می دهد. در موارد نادر ممکن است بیوپسی پوست درخواست شود. همچنین ممکن است آزمایش خون برای رد عفونت انجام شود.
درمان نهایی PUPPP زایمان نوزاد است و بثورات پوستی معمولاً ظرف چند هفته پس از زایمان از بین میروند. مرطوبکنندهها، کرمهای استروئیدی و آنتیهیستامینهای تجویز شده توسط پزشک و همچنین حمامهای تسکین دهنده خارش، میتوانند به کاهش موقت خارش تا زمان زایمان کمک کنند.
در حالی که مرطوب کننده ها ممکن است به رفع خارش ناشی از خارش کمک کنند، درمان معمولاً شامل استروئیدهای موضعی و آنتی هیستامین های خوراکی است. اگر در طول یک بارداری دچار خارش شده اید، این احتمال افزایش می یابد که در بارداری های بعدی آن را تجربه کنید. در حالی که ممکن است مدت کوتاهی پس از زایمان از بین برود، متأسفانه می تواند هفته ها یا حتی ماه ها پس از زایمان نیز ادامه داشته باشد.
اگر برای مدت طولانی در دوران بارداری خود احساس خارش شدید دارید، بهتر است با مامای خود مشورت کنید. آنها می توانند داروهایی را برای بهبود شرایط شما تجویز کنند و مطمئن شوند که شما و کودکتان ایمن هستید.