کد خبر: ۳۱۱۲۵۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - 2022September 06
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سوزش ادرار را شایع‌ترین علامت عفونت ادراری برشمرد.
شفاآنلاین>سلامت>"مرجان قائمی" متخصص زنان و زایمان در برنامه تلویزیونی شبکه سلامت سیما با موضوع عفونت ادراری در بانوان گفت: عفونت ادراری دوران بارداری سلامت مادر و جنین را به خطر می‌اندازد.

 به گزارش شفاآنلاین:عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: خیلی از عفونت‌های ایجاد شده در بانوان به دنبال عفونت‌های دستگاه تناسلی ایجاد می‌شود که بعضی از علائم آن با عفونت ادراری مشترک است به عنوان نمونه، سوزش ادرار در هر دو نوع عفونت وجود دارد در این بین بعضی از علائم مانند تب، درد، تکرر ادرار، تهوع و استفراغ، وجه تمایز عفونت ادراری است.

وی ادامه داد: ترشحات واژینال همراه با سوزش و خارش نیز وجه تمایز عفونت واژینال است؛ عفونت‌های ادراری ترشحات غیرطبیعی ندارند، اما عفونت‌های مجاری تناسلی دارای ترشح همراه با سوزش و خارش هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عفونت ادراری در بانوان که جراحی‌های سیستم مجاری ادراری داشته‌اند، دیابت دارند یا دچار سنگ کلیه هستند، نیاز به بررسی بیشتر و توجه ویژه‌ای دارند.

قائمی در پاسخ به این سوال که آیا این عفونت‌ها خود به خود بهبود می‌یابند، افزود: در صورت بروز عفونت ادراری حتی با علائم خفیف نیاز به پیگیری و در صورت لزوم درمان دارد.

وی درباره عوامل خطر مستعد کننده افراد به عفونت ادراری، ادامه داد: بهترین راه پیشگیری از بروز عفونت ادراری مصرف آب ومایعات بیشتر است.

این متخصص زنان و زایمان علت بیشتر بودن آمار بانوان مبتلا به عفونت ادراری نسبت به مردان را، کوتاه بودن فاصله مقعد با دستگاه ادراری بانوان دانست و گفت: احتمالاً رد شدن باکتری‌های دستگاه گوارش از سمت مقعد به مجاری ادراری باعث ایجاد رشد و تکثیر عفونت می‌شود.

قائمی درباره عفونت ادراری در بانوان یائسه نیز افزود: عفونت ادراری در این بانوان با احتمال بیشتری روی می‌دهد، سوزش ادرار، بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار از علائم احتمالی عفونت ادراری در بانوان یائسه است؛ گرچه در تعدادی از این بانوان پس از آزمایش ادرار عفونت تشخیص داده نمی‌شود که در این صورت، این علائم مربوط به تغییرات هورمونی و آناتومیکی است که با درمان‌های موضعی هورمونی بهبود می‌یابند (در صورتی که منع مصرف هورمونی در این افراد وجود نداشته باشد).

وی ادامه داد: علامت عفونت دستگاه ادراری تحتانی شامل سوزش ادرار، تکرر ادرار، بوی ناخوشایند ادرار، تغییر رنگ ادرار یا خونی شدن ادرار است.

این متخصص زنان و زایمان همچنین گفت: سوزش ادرار شایع‌ترین علامت عفونت ادراری است، اما این علامت می‌تواند به دلایل دیگری نیز روی دهد بنابراین انجام آزمایش ادرار برای تشخیص عفونت ادراری ضروری است.

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح از شبکه سلامت سیما با رابطه ناشنوایان به طور زنده پخش می‌شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: