به گزارش شفاآنلاین:التور یک بیماری حاد اسهالی است که توسط نوعی باکتری به نام
ویبریوکلرا ایجاد میشود که میکروب وباست. این بیماری در صورت پیشگیری
نکردن و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است و در فصول گرم بروز
میکند و با توجه به فصل گرما و استفاده بیشتر مردم از آب، سبزیجات و
میوهها احتمال بروز این بیماری بیشتر میشود. در قدیم، بیماری ناشی از این
باکتری را در ایران «شبه وبا» مینامیدند.
مهم ترین علایم این بیماری به این شرح است:
1- احساس پری و غرغر شکم و به دنبال آن اسهال آبکی شدید با دفعات اجابت مزاج مکرر
2- نداشتن دل درد و دل پیچه
3- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی
4- نداشتن تب یا تب خفیف در کودکان
5- دفع مدفوع با ظاهر مایع شفاف آغشته به ماده لزج سفید رنگ با حالت آب برنجی و معمولاً بدون بو
6- مشاهده نشدن خون در مدفوع
7- گرفتگی ماهیچهها به خصوص پشت ساق پا
8- عطش فراوان
از دست رفتن آب و املاح بدن می تواند به سرعت و در ظرف 4،3 ساعت سبب کم
آبی شدید بدن و مرگ شود. به خصوص اگر آب و املاح از دست داده شده جبران
نشود.
منبع اصلی این بیماری، آب و مواد غذایی آلوده به میکروب وباست و
دوره پنهانی از چند ساعت تا پنج روز است ولی به طور معمول یک تا دو روز
است.
این بیماری از روشهای زیر منتقل می شود:
1-آشامیدن آب آلوده
از آن جایی که میکروب وبا می تواند در آب
زنده بماند آشامیدن آب آلوده موجب انتقال بیماری می شود. (معمولاً این
آلودگی، ثانویه است و از طریق دفع غیربهداشتی فاضلاب و نشت آن به منابع آب
آشامیدنی صورت می گیرد)
2-مصرف سبزی و میوه شسته نشده یا شست وشوی آن با آب آلوده
3-استفاده از آب آلوده در تهیه غذاهای خام یا نیم پز. غذاهای پخته هم ممکن است پس از تهیه به وسیله دست یا مگس آلوده شوند
4-استحمام یا شنا در آب آلوده
5-تغذیه کودکان و نوزادان با بطری آلوده
آلودگی می تواند از طریق دست آلوده، تماس با مدفوع و استفراغ بیماران یا لوازم آلوده بیمار منتقل شود.
1-رعایت بهداشت فردی و اجتماعی
2-شست وشوی دستها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه و خوردن غذا
3-استفاده از آب آشامیدنی سالم
( جوشاندن یا ضد عفونی کردن با کلر)
4- استفاده نکردن از آب رودخانه یا چشمه
5-استفاده از شیر پاستوریزه یا جوشاندن آن.روزنامه خراسان