کد خبر: ۳۱۰۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022August 23
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ، به بهانه روز پزشک، نگاهی به جایگاه جامعه پزشکی کشور در قبل و بعد از انقلاب داشت.
شفاآنلاین>سلامت>رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ، به بهانه روز پزشک، نگاهی به جایگاه جامعه پزشکی کشور در قبل و بعد از انقلاب داشت.

 به گزارش شفاآنلاین:سیدموید علویان، در وزارت بهداشت دولت نهم، معاون سلامت بود. وی، فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان است و رئیس شبکه هپاتیت کشور نیز بوده است.

به بهانه روز پزشک (اول شهریور)، فرصتی شد تا پای صحبت‌های علویان بنشینیم و از زیبایی‌های حرفه پزشکی در کشور با وی گفتگو کنیم.

رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ به سال‌های قبل از انقلاب گریزی زد و گفت: قبل از انقلاب، شاهد حضور پزشکانی از کشورهای هند و پاکستان و آسیای شرقی در کشور بودیم. زیرا، قبل از انقلاب در تأمین نیروی انسانی حوزه پزشکی ناتوان بودیم و آموزش‌های دانشگاهی کافی نبود.

علویان در همین زمینه به شرح یک خاطره پرداخت و افزود: سال ۷۶ یا ۶۸ بود که بنده از دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان متخصص داخلی به استان ایلام رفتم. جالب اینکه در آن زمان، من تنها متخصص داخلی استان بودم که در کنار بنده، یک متخصص داخلی از کشور هند حضور داشت. اما، از متخصص قلب، عفونی و…، خبری نبود.

در سال‌های ۶۷ و ۶۸، وقتی به استان ایلام رفتم، تنها متخصص داخلی استان بودم

وی ادامه داد: سال ۸۴ که معاون سلامت وزارت بهداشت بودم، به ایلام رفتم و اولین سؤالی که پرسیدم، این بود که چند نفر متخصص در استان وجود دارد که گفتند ۱۴ متخصص داخلی، به همراه متخصص عفونی، قلب و…، داریم.

علویان افزود: باید قبول کنیم در حوزه نیروی انسانی در قبل از انقلاب، با کمبود مواجه بودیم. در بعد از انقلاب، شاهد حرکت علمی در کشور بودیم و توانستیم نیروی انسانی مورد نیاز خودمان در عرصه پزشکی را تأمین کنیم.

رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ، به دوران جنگ تحمیلی گریز زد و گفت: به دنبال شروع جنگ تحمیلی، جامعه پزشکی وارد عرصه خدمت شد و توانست به خوبی در دوران هشت سال دفاع مقدس، نقش آفرینی کند.

پزشکان ما در دوران دفاع مقدس، به دلیل نبود ترابری، در خط مقدم جبهه مجروحان را درمان می‌کردند

وی افزود: مدل خدمت جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس، به عنوان یک مدل قابل ارائه در جنگ‌ها، شناخته شده است. به طوری که به دلیل نبود ترابری و هلی کوپتر، پزشکان ما در همان خط مقدم جبهه، عمل جراحی انجام می‌دادند. در حالی که متد جهانی در جنگ‌ها این گونه است که مجروحان را برای انجام اعمال جراحی به پشت خط مقدم می‌برند. اما پزشکان ما، خدمات درمانی را به خط مقدم بردند.

وقتی ایلام فقط یک پزشک متخصص داشت

علویان تاکید کرد: جامعه پزشکی امتحان خودش را در دوران هشت سال دفاع مقدس پس داد و در مقالات طب نظامی هم به این موضوع اشاره شده است.

وی در ادامه به شرایط تحریم کشور و نقش جامعه پزشکی در مقابله با کمبودها و مشکلات در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: کسی نمی‌تواند ادعا کند که تحریم‌ها اثرگذار نبوده اند. خیلی‌ها انتظار داشتند جامعه پزشکی در دوران تحریم‌ها رشد نکند. در حالی که می‌بینیم هنوز در خیلی از ابعاد حوزه طب و پیشگیری، سرآمد هستیم.

رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ تاکید کرد: ادعای بنده بر اساس شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت است و این اقبال در عرصه سلامت، نشان داد که جامعه پزشکی به کار خودش ایمان دارد، به طوری که رشد خیلی خوبی در زمینه علوم پزشکی داشته ایم.

علویان به دوران کرونا گریز زد و گفت: در دوران کرونا هم جامعه پزشکی و البته کادر درمان، به خوبی نقش آفرینی کردند.

وی افزود: در روزهایی که برخی از مردم، از بیماران کرونایی فرار می‌کردند، کادر درمان نشان داد همیشه در خدمت مردم است. به طوری که شهدایی را تقدیم نظام سلامت کرد و بودند پزشکانی که مبتلا شدند، اما همچنان خود را وقف سلامت مردم می‌کردند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: