بنابراین، به نظر بدیهی است که قرار دادن نوشابه رژیمی رد رژیم غذایی انتخاب سالم تری است، زیرا در آن صورت صفر کالری و صفر گرم قند را در مقابل ۴۶ گرم شکر و ۱۷۰ کالری ترجیح داده و انتخاب کرده اید. این شبیه قرار گرفتن لیموترش مقابل لیمو شیرین است.
به گزارش شفاآنلاین زمانی که میپرسید زمانی که آن نوشابه رژیمی را مینوشم چه اتفاقی برای بدن ام رخ میدهد پاسخ آن قدرها هم ساده نیست. بنابراین، اجازه دهید جوانب مثبت و منفی موضوع را بررسی کنیم.
بر اساس دادههای منتشر شده در شبکه JAMA Open نوشیدن نوشابه رژیمی به جای نوشابههای معمولی با کاهش وزن بدن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن به ویژه در میان افراد چاق مرتبط است. نتیجه مطالعه دیگری در ژورنال Obesity نشان داد افرادی که روزانه ۲۴ اونس (۷۰۹ میلی لیتر) نوشابه رژیمی به مدت یک سال مینوشند تا ۱۶ پوند (۷.۲ کیلوگرم) کاهش وزن داشتند.
یک بررسی سیستماتیک و متا آنالیز در سال ۲۰۱۷ میلادی هر دو نوشیدنی شیرین شده با قند و شیرین شده مصنوعی را با افزایش وزن مرتبط دانست. دادههای دیگر نشان میدهند که شیرین کنندههای غیر مغذی ممکن است اشتها را تحریک کنند و در طول زمان منجر به افزایش وزن شوند. شیرین کنندههای مصنوعی متفاوت از قند طبیعی هضم میشوند. آن چه سرنوشت متابولیک شیرینی کنندهها را تعیین میکند ترکیب پیچیده آنها است برخی از شیرینی کنندهها به طور کامل مراحل جذب و هضم معمولی را که غذاهای حاوی کالری متحمل میشوند دور میزنند.
بیشتر مطالعات نشان میدهند که شیرین کنندههای مصنوعی تاثیرات متفاوتی بر کنترل وزن دارند اگرچه تا حد زیادی باعث کاهش یا افزایش وزن افراد نمیشوند.
شیرین کنندههای مصنوعی مانند آسپارتام، ساخارین (شکر مصنوعی)، سوکرالوز (تنها شیرینکننده بدون کالری است که از شکر مشتق میشود) حتی توانند باعث اعتیاد در فرد شوند به گونهای که فرد مصرف کننده عادت کند از محصولاتی با این شیرین کنندهها استفاده کند. بر اساس نتیجه تحقیقی که در مجله Permanente منتشر شده برخی از شیرین کنندههای غیر مغذی میتوانند ۱۸۰ تا ۱۳۰۰۰ برابر شیرینتر از شکر باشند و ممکن است در طول زمان ترجیحات طعمی را تغییر دهند.
برخلاف نوشیدن نوشابه معمولی که مملو از قندهای افزوده است مصرف نوشابه رژیمی نباید باعث افزایش قند خون شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند نوشیدن نوشابه را دوست دارند است نوشابه رژیمی را گزینه خوبی قلمداد کنند. نوشابه رژیمی راهی مطمئن برای لذت بردن از یک نوشیدنی با طعم شیرین و در عین حال ثابت نگهداشتن قند خون است.
مصرف نوشابه، صرفنظر از رژیمی یا شیرین شده با شکر ممکن است اثرات نامطلوبی بر تراکم استخوان داشته باشد. با این وجود، مطالعات نتایج متفاوتی را نشان میدهند. به طور خاص، نوشابههای تیره بیشترین خطر را دارند. بر اساس گزارش منتشر شدهای در ۲۰۲۰ در نشریه Nutrients مصرف بیش از حد اسید فسفریک در نوشابهها باعث ایجاد عدم تعادل در نسبتهای مواد معدنی میشود که با پوکی استخوان و شکستگیها مرتبط است.
بسیاری از نوشابههای رژیمی حاوی کافئین هستند که میتواند به افراد
در هنگام احساس سستی و خستگی کمک کنند. متاسفانه اگر این نوشابههای کافئین
دار را در اواخر روز بنوشید ممکن است به دلیل تحریک کنندگی مشکل خواب
داشته باشید.سلامت نیوز