به گزارش شفاآنلاین:داروها، تغییرات رژیم غذایی و سایر اصلاحات در شیوه زندگی می توانند فشار خون بالا را کاهش دهند و در عین حال احتمال ابتلا به شرایط مرتبط را کاهش دهند. فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی را در فرد افزایش می دهد.
انواع مواد غذایی که ممکن است کمک کند عبارتند از:
در این مقاله، غذاهایی را که میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند، بحث کرده و شواهد علمی ارائه میکنیم.
بسیاری از محققان دریافته اند که برخی غذاها می توانند فشار خون بالا را کاهش دهند. ما به برخی از غذاهایی که ممکن است کمک کنند و نحوه گنجاندن آنها در رژیم غذایی نگاه می کنیم.
به طور کلی، وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) خدمات را به شرح زیر در نظر می گیرد:
برای اکثر سنین، USDA مصرف حدود 2 فنجان میوه در روز و 3 فنجان سبزیجات در روز را توصیه می کند، اگرچه این مقدار با توجه به سن و جنس کمی متفاوت است.
زغال اخته و توت فرنگی حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین، نوعی فلاونوئید هستند.
در یک مطالعه قدیمیتر، محققان دادههای بیش از 34000 فرد مبتلا به فشار خون را طی 14 سال بررسی کردند. آنهایی که بیشترین مصرف آنتوسیانین را داشتند (عمدتاً از زغال اخته و توت فرنگی) دارای 8% خطر کمتری برای ابتلا به فشار خون بالا به نسبت دیگران داشتند.
با این حال، به عقیده برخی از کارشناسان شواهد کافی مبنی بر کاهش فشار خون زغال اخته وجود ندارد.
برای لذت بردن از انواع توت ها:
یک وعده بلوبری حدود 1 فنجان زغال اخته تازه یا یخ زده یا نصف فنجان زغال اخته خشک است. یک وعده توت فرنگی حدود 7 توت فرنگی است.
موز حاوی پتاسیم است که می تواند به کنترل فشار خون کمک کند. یک موز متوسط حاوی 422 میلی گرم از پتاسیم است
بر اساس انجمن قلب آمریکا (AHA)پتاسیم اثرات سدیم را کاهش می دهد و تنش دیواره رگ ها را کاهش می دهد.
دفتر مکملهای غذایی توصیه میکند که مردان روزانه 3400 میلی گرم و زنان 2600 میلی گرم پتاسیم مصرف کنند
سایر غذاهای غنی از پتاسیم عبارتند از:
افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید قبل از افزایش مصرف پتاسیم با پزشک مشورت کنند، زیرا مصرف بیش از حد پتاسیم می تواند مضر باشد.
یک وعده شامل 1 موز بزرگ ، 1 فنجان موز ورقه شده یا دو سوم فنجان موز له شده است.
نوشیدن آب چغندر ممکن است فشار خون را در کوتاه مدت و طولانی مدت کاهش دهد، زیرا حاوی نیترات رژیم غذایی است.
در مطالعه 2015 دریافتند که افراد مبتلا به فشار خون که به مدت 4 هفته هر روز 250 میلی لیتر یا حدود 1 فنجان آب چغندر قرمز می نوشند، فشار خون پایین تری دارند. محققان کاهش متوسط فشار خون 7.7/5.2 میلی متر جیوه را در یک دوره 24 ساعته ثبت کردند.
نکاتی برای استفاده عبارتند از:
یک وعده چغندر حدود 1 فنجان است که حدود 2 چغندر کوچک یا 1 چغندر بزرگ است.
کاکائو، یکی از مواد تشکیل دهنده شکلات تلخ ، حاوی فلاونوئیدها، یک آنتی اکسیدان است. فلاونوئیدها ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند.
با این حال، ممکن است فرد نتواند فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ را به اندازه کافی مصرف کند تا فواید قابل توجهی داشته باشد.
AHA می گوید که مقدار کمی شکلات گهگاهی می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد. با این حال توصیه می کند که مردم آن را بخورند زیرا هم از فواید سلامتی آن استفاده می توانند بکنند هم اینکه از خوردن آن احساس لذت بکنند.
یک وعده روزانه کیوی می تواند به مدیریت فشار خون خفیف کمک کند.
افرادی که به مدت 8 هفته روزانه 3 عدد کیوی مصرف کردند، نسبت به افرادی که برای مدت مشابه 1 عدد سیب در روز می خوردند، کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک داشتند. محققان خاطرنشان می کنند که این ممکن است به دلیل مواد فعال زیستی موجود در کیوی باشد.
کیوی همچنین سرشار از ویتامین C است. در یک مطالعه قدیمی تر ، افرادی که حدود 500 میلی گرم ویتامین C در روز به مدت حدود 8 هفته مصرف کردند، بهبود قابل توجهی در وضعیت فشار خون خود مشاهده کردند.
کیوی به راحتی به ناهار یا اسموتی اضافه می شود. یک فنجان کیوی، یا 2 تا 3 کیوی، 1 وعده را تشکیل می دهد.
هندوانه حاوی اسید آمینه ای به نام سیترولین است. بدن سیترولین را به آرژنین تبدیل میکند و این به بدن کمک میکند اکسید نیتریک تولید کند، گازی که رگهای خونی را شل میکند و انعطافپذیری در شریانها را تحریک میکند. این اثرات به جریان خون کمک می کند که می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد.
در یک مطالعه قدیمی ، بزرگسالان مبتلا به چاقی و فشار خون خفیف یا پیش فشار خون، عصاره هندوانه حاوی 6 گرم ال-سیترولین/ال-آرژنین مصرف کردند.
پس از 6 هفته، شرکت کنندگان شاهد کاهش فشار خون در مچ پا و شریان های بازویی بودند. شریان بازویی شریان اصلی در بازو است.
در یک کوچک مطالعه 2019 نفر قبل از ورزش آب هندوانه یا نوشیدنی دیگری مصرف کردند. زنانی که آب هندوانه نوشیده بودند پس از ورزش افزایش فشار خون را تجربه نکردند، اگرچه مردان این کار را انجام دادند.
مردم می توانند به شکل های زیر هندوانه مصرف کنند:
یک وعده هندوانه 1 فنجان میوه خرد شده یا 1 تکه حدود 2 اینچ است.
جو حاوی نوعی فیبر به نام بتا گلوکان است که ممکن است مزایایی داشته باشد مانند سلامت قلب، از جمله فشار خون.
در یک مطالعه در سال 2020 دریافتند که بتا گلوکان و آونانترامید C، هر دو در جو دوسر وجود دارند، سطح مالون دی آلدئید را کاهش میدهند که نشانگر استرس اکسیداتیو در موشهای دارای فشار خون بالا است. این نتایج نشان می دهد که مواد موجود در جو دوسر می تواند به جلوگیری از فشار خون بالا و محافظت از سلامت قلب به روش های دیگر کمک کند.
راه های خوردن جو دوسر عبارتند از:
سبزیجات دارای برگ سبز سرشار از نیترات هستند که به کنترل فشار خون کمک می کند.
پژوهشی نشان می دهد که خوردن حداقل 1 فنجان سبزیجات برگ سبز در روز می تواند فشار خون را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد .
نمونه هایی از سبزی های برگ دار عبارتند از:
برای مصرف روزانه یک دوز سبزیجات سبز، فرد می تواند:
سیر آنتی بیوتیک دارد و ضد قارچی است که بسیاری از آنها ممکن است به دلیل ماده فعال اصلی آن یعنی آلیسین باشد.
بررسی در سال 2020 نتیجه می گیرد که سیر به طور کلی، و به طور خاص سیر کیولیک، می تواند کاهش دهد:
سیر می تواند طعم بسیاری از وعده های غذایی خوش طعم، از جمله سیب زمینی سرخ کرده، سوپ ها و املت ها را افزایش دهد. همچنین می تواند جایگزینی برای نمک به عنوان طعم دهنده باشد.
غذاهای تخمیر شده غنی از پروبیوتیک ها هستند که باکتری های مفیدی هستند کهممکن است به مدیریت کمک کند فشار خون.
که در2020محققان داده های 11566 بزرگسال 50 ساله یا بیشتر در کره را تجزیه و تحلیل کردند. نتایج حاکی از آن است که زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و غذاهای تخمیر شده سویا مصرف می کردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بودند. با این حال، به نظر نمی رسد که این برای مردان صادق باشد.
سدیم یک عامل خطر برای فشار خون بالا است و کارشناسان به افراد توصیه می کنند مصرف نمک خود را محدود کنند. با این حال، یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که مصرف سبزیجات تخمیر شده با نمک، با وجود محتوای بالای سدیم، خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.
اثرات پروبیوتیک ها بر فشار خون زمانی که شرکت کنندگان مصرف می کردند مفیدتر ظاهر شد:
غذاهای تخمیر شده برای افزودن به رژیم غذایی عبارتند از:
مکمل های پروبیوتیک گزینه دیگری هستند.
عدس پروتئین و فیبر را تامین می کند وکارشناسان می گویند آنها می توانند برای عروق خونی افراد مبتلا به فشار خون مفید باشند.
نویسندگان یکمطالعه قدیمی تراثرات رژیم غذایی غنی از نبض را بر روی موش ها تجزیه و تحلیل کرد. موشها از رژیم غذایی حاوی 30 درصد حبوبات شامل لوبیا ، نخود ، عدس و نخود استفاده کردند. به نظر می رسد مصرف حبوبات باعث کاهش سطح فشار خون و کلسترول می شود.
آبررسی 2014آزمایشهای انسانی، با مجموع 554 شرکتکننده، نشان داد که مصرف حبوبات ممکن است فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا و بدون آن کاهش دهد. با این حال، نویسندگان خاطرنشان می کنند که مطالعات بیشتری لازم است.
مردم می توانند از عدس به روش های مختلفی استفاده کنند، از جمله:
ماست یک غذای لبنی تخمیر شده است.
مطالعه در سال 2021 دادههای مربوط به افراد مبتلا به فشار خون بالا و بدون آن را بررسی کرد تا ببیند آیا ارتباطی بین محصولات لبنی تخمیر شده و فشار خون بالا وجود دارد یا خیر.
شرکت کنندگان مبتلا به فشار خون بالا که بیشتر ماست مصرف کردند، فشار خون سیستولیک و فشار شریانی پایین تری نسبت به افرادی که مصرف نکردند، داشتند.
برای لذت بردن از ماست بدون شیرینی:
انار حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد دیگری است کهممکن است به پیشگیری کمک کند فشار خون بالا و آترواسکلروز.
یک مطالعه قدیمی در سال 2012 شواهدی ارائه می دهد که نوشیدن روزانه 1 فنجان آب انار به مدت 28 روز ممکن است فشار خون بالا را در کوتاه مدت کاهش دهد.
در بررسی سال 2017، در هشت آزمایش انسانی شواهدی یافت شد که مصرف آب انار به طور مداوم فشار خون را کاهش می دهد.
مردم می توانند انار را به صورت کامل یا آب میوه مصرف کنند. هنگام خرید آب انار از پیش بسته بندی شده، بررسی کنید که شکر اضافه ای نداشته باشد.
دارچین ممکن است به کاهش فشار خون کمک کندبررسی 2020 نویسندگان دریافتند که مصرف تا 2 گرم دارچین در روز به مدت 8 هفته یا بیشتر باعث کاهش فشار خون در افرادی با شاخص توده بدنی 30 یا بیشتر می شود.
برای گنجاندن دارچین در رژیم غذایی، فرد می تواند:
چندین مطالعه نشان داده اند که خوردن آجیل از انواع مختلف می تواند به مدیریت فشار خون کمک کند.
بررسی 2016منبع مورد اعتماد اشاره می کند که به نظر می رسد گردو ، فندق و پسته همگی عملکرد اندوتلیال را بهبود می بخشند که می تواند برای فشار خون و سلامت قلب مفید باشد.
آجیل های بدون نمک را انتخاب کنید و:
افرادی که به آجیل حساسیت دارند نباید آجیل مصرف کنند .
مرکبات حاوی هسپریدین هستند، آنتی اکسیدانی که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد.
در یک مطالعه 2021 نفر به مدت 12 هفته روزانه 500 میلی لیتر آب پرتقال، آب پرتقال غنی شده با هسپریدین یا یک نوشیدنی کنترلی مصرف کردند.
نتایج نشان می دهد که مصرف منظم آب پرتقال می تواند به کاهش فشار خون سیستولیک کمک کند و هسپریدین به این اثر کمک می کند.
مردم می توانند مرکبات مصرف کنند:
AHA مصرف را توصیه می کند2 وعده اونس (اونس) ماهی چرب در هفته، زیرا ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
پژوهش همچنین نشان می دهد که خوردن ماهی چرب ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. در سال 2016، افراد مبتلا به فشار خون سیستولیک بالا، پس از مصرف 0.7 گرم مکملهای ایکوزاپنتانوئیک اسید و روغن ماهی دوکوزاهگزانوئیک اسید در روز، بهبود قابل توجهی در خواندن خود مشاهده کردند.
نمونه هایی از ماهی های روغنی عبارتند از:
برخی از ماهی ها حاوی جیوه هستند و مردم باید آخرین مورد را بررسی کنندسازمان غذا و دارو (FDA)دستورالعمل ها آنها همچنین می توانند از این وب سایت دیدن کنند تا بررسی کنند که کدام ماهی در حال حاضر پایدار است.
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است، یک آنتی اکسیدان که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد.
آبررسی 2021دریافتند که مصرف عصاره گوجه فرنگی می تواند به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک را در افراد با یا بدون فشار خون بالا کاهش دهد. با این حال، گنجاندن گوجه فرنگی در رژیم غذایی نتایج یکسانی را به همراه نداشت.
دیگرمحققان دریافتند که دوزهای بالای لیکوپن فشار خون سیستولیک را کاهش میدهد، در حالی که سطوح پایینتر آن را کاهش نمیدهد.
در حالی که برخی از غذاها ممکن است فشار خون را کاهش دهند، برخی دیگر می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
مطالعات نشان می دهد که کاهش متوسط در مصرف نمک بیش از4 هفته یا بیشترمی تواند فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
USDA توصیه می کند که مصرف سدیم را به حداکثر محدود کنید2.3 گرم در روز یا 1 قاشق چایخوری ( 5.75 گرم ) نمک.
نتایج یکبررسی 2011نشان می دهد که مصرف 200 تا 300 میلی گرم کافئین ممکن است فشار خون را 8.1 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک را تا 5.7 میلی متر جیوه در یک ساعت پس از مصرف افزایش دهد. افزایش فشار خون بیش از 3 ساعت طول کشید.
در یکبررسی 2019با این حال، کارشناسان خاطرنشان می کنند که تحقیقات بیشتری برای تأیید این امر ضروری است.
مصرف منظم الکل می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در زنان، حتی مصرف متوسط می تواند این تاثیر را داشته باشد. با توجه بهبررسی 2021.
راAHAتوصیه می کند مصرف الکل را به بیش از 2 نوشیدنی در روز برای مردان و 1 نوشیدنی برای زنان محدود کنید. اندازه سروینگ از1 نوشیدنی الکلی 12 اونس آبجو، 5 اونس شراب، یا 1 تا 1.5 اونس مشروب سفت است.
غذاهای فرآوری شده اغلب حاوی نمک اضافه شده و چربی های مضر هستند. آمطالعه 2021دریافتند افرادی که غذاهای فرآوری شده زیاد مصرف می کنند بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند.
بسیاری از ریسک فاکتورهای فشار خون بالا از کنترل شما خارج هستند، مانند سن، پیشینهی خانوادگی، جنسیت و نژاد. اما عواملی هم وجود دارند که میتوانید کنترلشان کنید مانند ورزش و رژیم غذایی.
رژیم غذایی پُر از نمک، در بسیاری از افراد موجب افزایش فشار خون میشود. در واقع شما هر چه سدیم یا نمک کمتری مصرف کنید، کنترل بهتری روی فشار خونتان خواهید داشت. برای کاهش سدیم در رژیم غذاییتان، پیشنهادهایی برایتان داریم:
برچسبهای غذایی روی بستههای مواد غذایی را به دقت بخوانید.
پتاسیم به کلیههایتان کمک میکند تا سدیم بیشتری از طریق ادرارتان
دفع شود، در نتیجه فشار خونتان کاهش خواهد یافت. سبزیجات برگدار که سرشار
از پتاسیم هستند شامل اسفناج، کاهو، آروگولا، کلم برگ، برگ شلغم، برگ کلم
برگ، برگ چغندر، برگ چغندر سوئیسی میشود.
سبزیجات کنسرو شده
معمولا نمک افزوده دارند. اما سبزیجات منجمد به اندازهی سبزیجات تازه حاوی
مواد مغذی هستند. شما همچنین میتوانید این سبزیجات را با موز و شیر بادام
ترکیب کنید تا آبمیوهای سالم و شیرین و سبز داشته باشید.
ماهی منبع عالی پروتئین کم چرب است. ماهیهای چرب مانند ماکرل و
سالمون غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که میتواند فشار خون را پایین
آورده، التهاب را کاهش داده و تری گلیسرید را هم پایین بیاورد.
علاوه بر این منابع، ماهی قزل آلا حاوی ویتامین D است. غذاهای بسیار معدودی
دارای ویتامین D هستند و این ویتامین هورمون مانند، دارای ویژگیهایی است
که میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
یکی از مزایای ماهی این است که به راحتی طعمدار شده و آمادهی خوردن میشود. میتوانید فیلهی سالمون را در فویل قرار داده و به آن ادویه و لیموترش و روغن زیتون بزنید و آن را در فری که از قبل گرم شده در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید.
لبو سرشار از نیتریک اکسید است که میتواند به باز کردن رگها و کاهش
فشار خون کمک کند. همچنین محققان دریافتند نیترات موجود در آب لبو، فشار
خون افراد تحت آزمایش را در عرض ۲۴ ساعت کاهش داده بود.
شما میتوانید
خودتان آب لبو تهیه کنید یا اینکه فقط آن را بپزید و بخورید. لبوی برشته یا
سرخ شده همراه سبزیجات لذیذ و خوشمزه است. همچنین میتوانید لبو را به
صورت چیپس تهیه کنید. وقتی با لبو سر و کار دارید مراقب باشید چون آب آن
میتواند دستها و لباستان را لک کند.
زنجبیل میتواند به کنترل فشار خون کمک کند و همانطور که پژوهشها
نشان داده زنجبیل، جریان خون را بهبود داده و عضلات اطراف رگهای خونی را شل
میکند.
زنجبیل معمولا در غذاهای آسیایی کاربرد دارد و مادهای چند
کاره است که میتوانید آن را به شیرینیها و نوشیدنیها نیز اضافه کنید.
زنجبیل تازه را خرد یا آسیاب کرده و به خوراک سبزیجات، سوپها، نودل، دسرها
و یا چایتان اضافه کنید.
این چاشنی تند میتواند کارهایی فراتر از
طعم دادن به غذاهایتان انجام دهد. سیر میتواند با شل و فراخ کردن رگهای
خونی، فشار خون شما را کاهش بدهد.
میتوانید سیر تازه را به بسیاری از رسپیهای مورد علاقهتان اضافه کنید. اگر طعم تند سیر چندان باب طبعتان نیست، میتوانید ابتدا آن را تفت دهید و بعد در غذا استفاده کنید. اگر به طور کلی با خوردن سیر مشکل دارید میتوانید مکمل آن را مصرف کنید.
انار میوهای پُر خاصیت است که هم میتوانید از خود میوه لذت ببرید و
هم از آب آن. مطالعهای نشان داد که نوشیدن یک فنجان آب انار یک بار به مدت
چهار هفته و یک بار در روز در عرض مدت کوتاهی فشار خون را کاهش میدهد.
آب انار، نوشیدنی بسیار خوش طعمی برای یک صبحانهی سالم میتواند باشد.
اگر میخواهید از آب میوههای آماده استفاده کنید، حتما نوع بدون قند اضافی
آن را تهیه کنید، چون قند میتواند فواید انار را بیاثر کند.
ریحان گیاهی خوش طعم و بوست که در با بسیاری از غذاها جور در میآید. ریحان میتواند فشار خونتان را پایین بیاورد.
افرودن ریحان تازه به رژیم غذایی، ساده و بیدردسر است. در گلدان
آشپزخانهتان این گیاه را پرورش بدهید و نگهداری کنید تا همیشه بتوانید از
برگهای تازهی آن در پاستا، سوپها، سالادها و خوراکهای دیگر استفاده
کنید.سلامت نیوز