به گزارش شفاآنلاین:این بیماری نشانههای بسیاری دارد و لازم است بلافاصله پس از مواجهه با این نشانهها اقدام به درمان آن نمایید تا با گذشت زمان موجب عفونت و یا حتی سرطان روده نشود. در ادامه این مطلب با برترینها همراه باشید تا پاسخ سوال «هموروئید چیست؟» و همچنین اطلاعات بیشتری در ارتباط با علائم و نشانههای آن، تشخیص این بیماری و همچنین روشهای درمان این بیماری به آن با شما در میان بگذاریم.
یکی از رایجترین بیماریهایی که هر فردی ممکن است بعد از سن ۵۰ سالگی با علائم آن مواجه شود، هموروئید یا بواسیر میباشد. هموروئید همان رگهای خونی ناحیه پایانی روده میباشد که متورم گشتهاند و درد و آزار بسیاری را با خود به همراه دارند. به طور کلی هموروئید دارای دو نوع داخلی و خارجی میباشد. هموروئید داخلی، داخل قسمت مقعد و راست روده افراد گسترش مییابد، در حالی که محل گسترش هموروئید خارجی در قسمت بیرونی مقعد به وجود میآید.
هموروئید نوع خارجی رایجتر است و با درد بیشتری نیز همراه میباشد. بیماری هموروئید عموما با درد، سوزش و خارش شدید همراه است که سبب میگردد نشستن برای فرد دشوار گردد. اما خبر خوبی برایتان داریم. این بیماری قابل درمان است. پس اگر با علائم این بیماری روبهرو شدید، هر چه سریعتر نسبت به درمان آن اقدام نمایید تا بتوانید از مشکلاتی که این بیماری برایتان به همراه خواهد داشت در امان بمانید.
وجود برخی نشانهها و علائم در بدن شما میتواند نشاندهنده ابتلا به هموروئید یا بواسیر باشد. در ادامه به برخی از اصلیترین علائم بیماری هموروئید اشاره خواهیم کرد. در صورتی که با هر یک از علائم گفته شده مواجه شدید، سریعا به پزشک معالجه کنید تا از پیشرفت آن جلوگیری کنید:
اگرچه هموروئید درد بسیاری را با خود به همراه دارد، اما به هر حال زندگی شما را تهدید نمیکنند و در برخی موارد ممکن است به خودی خود از بین بروند و نیاز به درمان خاصی نداشته باشند.
اگر مدفوعتان تیره و یا با خونریزی همراه است، لازم است هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه نمایید. تا ابتلا یا عدم ابتلای شما به هموروئید را بررسی نماید. خونریزی به هنگام اجابت مزاج میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد و لازم است ارزیابی شده و مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد.
هموروئید زمانی رخ میدهد که فشار زیادی به رگهای خونی اطراف مقعد وارد شود. به طور کلی برخی از عواملی که میتوانند سبب ایجاد هموروئید شوند، به شرح زیر میباشند:
بیماری هموروئید میتواند در ژن افراد باشد و از پدر و مادر به فرزندان منتقل شود. پس اگر پدر و مادرتان به این بیماری مبتلا بودهاند، شما نیز به شدت در معرض ابتلا به این بیماری هستید. بلند کردن اجسام سنگین، چاقی مفرط و یا هرگونه فشار بیش از حد به اعضای مختلف بدن میتواند احتمال ابتلا به هموروئید را در شما افزایش دهد.
هموروئید ممکن است به دلیل زور زدن و فشار آوردن بیش از حد برای اجابت مزاج نیز گسترش یابد، حتی اگر به یبوست و یا اسهال مبتلا باشید. رابطه مقعدی نیز یکی دیگر از دلایل تحریک هموروئید میباشد.
زنان باردار نیز به شدت در معرض ابتلا به بیماری هموروئید هستند. بارداری موجب بزرگ شدن رحم بانوان میشود. این بزرگ شدن به رگهای خونی رودهها فشار وارد میکند و در نتیجه این فشار رگهای خونی متورم و برآمده شده و هموروئید را با خود به همراه دارند.
اگرچه هموروئید ممکن است در چند قدمی شما باشد، اما راهکارهایی نیز برای پیشگیری از هموروئید وجود دارند. برخی از اصلیترین راهکارها به شرح زیر میباشند:
در صورتی که با هریک از علائم هموروئید مواجه شدید، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا ممکن است به بیماریهای دیگری به جز هموروئید دچار شده باشید.
معاینه عینی مقعد برای تشخیص ابتلا به این بیماری کافیست، اما در مواردی لازم است مورد معاینهها و آزمایشات بیشتری قرار گیرید تا ابتلای شما به هموروئید تایید گردد. در این آزمایشها، متخصص با دقت بیشتری اختلالات مقعدی شما را بررسی میکند تا بتواند نظر قاطعانهتری در این راستا ارائه دهد.
این روش تشخیص هموروئید با نام آزمایش مقعدی دیجیتال شناخته میشود. البته بسته به شرایط شما در رابطه با بیماریهای رودهای، ممکن است پزشکتان علاوه بر انجام آزمایش مقعدی دیجیتال، انجام آزمایشاتی نظیر آنوسکوپی، زیگمویدوسکوپی و یا کولونوسکوپی را نیز به شما پیشنهاد دهد. آنوسکوپی داخل مقعد را وارسی میکند، زیگمویدوسکوپی تا ۴۰ سانتیمتر از داخل مقعد را وارسی میکند و کولونوسکوپی تمام قسمتهای روده بزرگ را مورد وارسی قرار میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کولونوسکوپی، مطلب زیر را بخوانید:
کولونوسکوپی و یافتههای خوشخیم آن
در این آزمایشات، یک دوربین کویچک از نوع فیبر نوری، داخل یک لوله بسیار کوچک قرار میگیرد و سپس این دوربین به هنگام انجام آزمایش وارد روده شما میشود. با استفاده از این روش پزشک متخصص شما، تصویر واضحی از داخل رودهی شما مشاهده خواهد کرد و قادر به تشخیص هموروئید خواهد بود.
روشهای مختلفی برای درمان هموروئید وجود دارد. شما میتوانید هموروئید را در خانه نیز درمان نمایید. برای کاهش دردهای ناشی از هموروئید میتوانید به مدت ده دقیقه در روز در وان آب گرم و یا روی کیسه آب گرم بنشینید. معمولا روشهای خانگی درمان هموروئید، تنها در سطح پایین این بیماری پاسخگو هستند. در صورتی که هموروئید شما با این روشها درمان نشد، لازم است به پزشک مراجعه کنید.
برای آشنایی با درمانهای خانگی بواسیر یا هموروئید، مطلب زیر را بخوانید:
روشی که برای درمان هموروئید توسط پزشک متخصص توصیه میشود، انعقاد باند لاستیکی میباشد. در این روش پزشک شما یک باند لاستیکی را اطراف هموروئید داخلی شما قرار میدهد تا خونریزی را قطع کند. این روش باید تحت نظر یک پزشک متخصص صورت پذیرد. هرگز خودتان این عمل را انجام ندهید.
اگر روش درمانی انعقاد باند لاستیکی پاسخگو نبود، احتمالا پزشکتان روش تزریق درمانی یا اسکلروتراپی را پیشنهاد دهد. در این روش درمانی پزشک شما داروهایتان را مستقیما به رگهای خونی وارد میکند. این تزریقات سبب میگردد که هموروئید شما بهبود یابد.
امروزه درمانهای با لیزر به دلیل به همراه داشتن درد و خونریزی کمتر و بهبود سریعتر، محبوبیت بیشتری دارند. درمان هموروئید با لیزر نیز یکی از متدهایی است که امروزه برای درمان انواع عارضههای نشیمنگاهی اعم از بواسیر و هموروئید مورد استفاده قرار میگیرد و بدون نیاز به تیغ جراحی، درمان انجام میشود. میتوان گفت که درمان با لیزر برای انواع مختلف هموروئید داخلی و خارجی کاربرد دارد. دقت کنید که دستگاه لیزری که درمان با آن انجام میشود، چه دستگاه لیزری است.