کد خبر: ۳۰۹۹۷۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - 2022August 17
علت بوی بد زیر بغل چیست؟ بوی نامطبوع بدن بسیار ناخوشایند است. اما راه‌های بسیاری برای درمان بوی بد زیر بغل و یا از بین بردن بوی عرق وجود دارد
شفاآنلاین>سلامت>از درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی گرفته تا درمان قطعی بوی بد زیر بغل با روش‌های نوین علم پزشکی، که هرکدام مزایای خود رادارند. درمان بوی بد بدن در طب سنتی بدن انسان دارای سیستم‌های زیادی است که دائماً در حال فعالیت هستند.

به گزارش شفاآنلاین:دفع مواد زائد از بدن صرفاً بخشی از فرایند طبیعی بدن است. نتایج فرایند گوارشی در دفع ضایعات بدن به شکل عرق از بدن دفع می‌شود و سلول‌های بدن ما دائماً خود را جایگزین می‌کنند. درست همان‌طور که ما زباله‌ی غذاهایی که می‌خوریم را دور می‌اندازیم.

بوی بد و تهاجمی زیر بغل یک مشکل شرم‌ آور است که با توجه به اینکه موضوع بسیار حساسی است و زندگی افراد زیادی را تحت تأثیر قرار داده اما آشکارا در مورد آن بحث نشده است. امروزه حتی پماد برای رفع بوی بد عرق زیر بغل نیز به بازار آمده و با استفاده از آن می‌توانید خاطری آسوده داشته باشید.

همچنین راهکارهایی برای مبارزه با بوی بد بدن و یا رفع بوی بد عرق در طب اسلامی نیز ذکر شده است. از جمله راهکارهای خانگی و ارزان این عارضه می‌توان به رفع بوی بد زیر بغل با جوش ‌شیرین اشاره کرد که با مظالعه ی هر کدام میتوان پاسخ سوال برای بوی عرق زیر بغل چه کنیم را بیابید.

اما چگونه از شر بوی بد عرق خلاص شویم؟

بدن دارای دو نوع غده تعریق به نام آکرین و آپوکرین است که دو نوع متفاوت از عرق را در بدن تولید می‌کنند. اما عرق تولید شده توسط هر دوی این غدد بی‌بو هستند. در واقع زمانی که عرق‌های تولید شده توسط این غدد در نواحی زیر بغل یا کشاله ران ظاهر شوند، ممکن است با باکتری‌هایی که به‌ طور طبیعی در سطح پوست یافت می‌شوند ترکیب‌ شده و علت تغییر بوی بد عرق بدن نیز به این دلیل است.

تغییرات غیرعادی در عرق کردن مثل تعریق بیش ‌از حد، ضعف و یا بی‌نظمی در تعریق می‌تواند سبب نگرانی در فرد شود. به همین ترتیب تغییر در بوی بدن ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل پزشکی باشد. بنابراین برای خوشبو شدن عرق بدن ابتدا باید علت آن را پیدا کنید تا بتوانید برای خلاص شدن از بوی بد عرق و درمان عرق زیر بغل از محصولاتی نظیر پماد برای بوی بد زیر بغل یا صابون برای بوی بد بدن کمک بگیرید.

همچنین شیوه زندگی و درمان‌های خانگی معمولاً می‌تواند علائم ناشی از عرق طبیعی و بوی بد بدن را به‌ طور مؤثری مدیریت کند. با یک جستجو در اینترنت می‌توانید با انواع روش‌های رفع بوی بد زیر بغل در طب سنتی آشنا شوید. در ادامه بیشتر در مورد علت بوی بد بدن و عرق در زنان و علت تغییر بوی عرق بدن صحبت می‌کنیم و روش‌هایی نیز برای رفع بوی بد بدن انسان ارائه خواهد شد.

درمان طبیعی عرق زیر بغل

اگر به دنبال درمانی طبیعی‌تر هستید باید این نوید را به شما بدهیم که محصولات زیادی با نام خوشبوکننده زیر بغل گیاهی در بازار موجودند که می‌توانید برای مدیریت مشکل خود از آن‌ها استفاده کنید. اما قبل از یافتن روش درمانی مناسب باید دلیل مشکل را بیایم بنابراین ابتدا باید به این سؤال پاسخ داده شود که

بوی زیر بغل نشانه چیست؟

زمانی که بدن عرق می‌کند ممکن است باکتری­هایی در سطح پوست رشد کرده و با اسیدی کردن عرق بدن بوی بدی را زیر بغل ایجاد کنند بعضی‌ها گمان می‌کنند که بوی بد زیر بغل ناشی از رشد باکتری‌ها در بدن است. اما بوی بد زیر بغل نتیجه شکسته شدن پروتئین بدن به اسیدهای خاص است که توسط باکتری‌ها انجام می‌شود.

درمان‌های زیادی در مورد رفع بوی بد زیر بغل ارائه‌ شده است که در ادامه مقاله در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

علت بوی بد زیر بغل در زنان

علت بوی بد عرق زیر بغل زنان چیست؟ علت بوی بد زیر بغل به عوامل مختلفی بستگی دارد که اغلب از سن بلوغ آشکار می‌شود. افرادی که چاق هستند یا مرتباً غذاهای تند مصرف می‌کنند عرقشان بوی بدی می‌دهد. یا افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی مانند دیابت هستند بدنشان ممکن است در اثر تعریق بوی بدی بگیرد.

بنابراین باید به ‌طور مداوم از خوشبوکننده زیر بغل گیاهی و یا شیمیایی استفاده کنند. افرادی که مبتلا به هایپرهیدروزیس هستند نیز ممکن است با مشکل بوی بد زیر بغل مواجه شوند.

بوی بد عرق از چیست؟

عرق به‌ تنهایی بویی ندارد. اما افزایش سریع باکتری‌ها در حضور عرق و تبدیل عرق به اسید در نهایت منجر به بوی بد عرق بدن خواهد شد. معمولاً پا، کشاله ران، زیر بغل، ناحیه تناسلی، ناف، پشت گوش بیشتر از بقیه نقاط بدن دچار تعریق می‌شوند.

بوی بدن هر فرد منحصربه‌فرد است که می‌تواند تحت تأثیر رژیم غذایی، جنسیت، سلامتی و در اثر مصرف دارو باشد. بد بو بودن عرق زیر بغل می‌تواند بسیار شرم‌آور باشد که برخی از بانوان را آزار می‌دهد. اگرچه بد بو بودن عرق زیر بغل ضرری ندارد اما می‌تواند نشانه‌ای از وضعیت سلامت عمومی باشد.

به این دلیل مهم است که بدانیم این اطلاعات به ما کمک می‌کنند تا دلایل بالقوه و طبیعی خطر را تعیین کرده و دریابیم که چگونه می‌توانیم درمان دائمی عرق زیر بغل را بیابیم. بوی بدن ناشی از باکتری‌هایی است که سبب شکستن تعریق بدن شده و عمدتاً با غدد آپوکرین در بدن مرتبط است. این غده در کشاله ران، ناحیه تناسلی،زیر بغل، گوش و سینه‌ها بیشتر است.

رفع-بوی-بد-عرق

آیا عرق کردن طبیعی است؟

طبق مطالعات انجام‌ شده عرق کردن بدن زمانی که در محیط گرم قرار دارید و یا در حال انجام فعالیت بدنی هستید کاملاً طبیعی است و از سلامت بدنتان خبر می‌دهد. زمانی که درجه حرارت بدنتان افزایش می‌یابد غده‌های تعریق در ناحیه کشاله ران و زیر بغل توسط سیستم عصبی اتونومیک بدنتان مطلع می‌شوند.

به غده‌ها دستور داده می‌شود که چربی موجود در عرق را از طریق لوله‌های غدد از بدن خارج کنند. زمانی که دیواره‌های لوله‌ی غدد شروع به سفت شدن می‌کنند عرق را به سطح پوست رسانده تا توسط باکتری‌ها شکسته شوند. با شروع فعالیت باکتری‌ها و تجزیه شدن عرق، بوی بد بدن به مشام می‌رسد.

این بو با حمام کردن از بین خواهد رفت. برای مبارزه با بوی بد زیر بغل که ممکن است بین سطوح پوست در آن ناحیه اصطکاک ایجاد شود، از یک دستمال مخصوص استفاده کنید. برخی محصولات مانند صابون برای بی بو شدن بدن نیز وجود دارند که در این زمان‌ها به کارتان می ­آید.

علل بوی بد زیر بغل

⦁ کمبود برخی ویتامین‌ها در بدن

علت بوی بد زیر بغل، می‌تواند کمبود برخی ویتامین‌ها را در بدن نشان دهد. حالا سوالی که پیش می‌آید این است که کمبود کدام ویتامین باعث بوی بد عرق میشود؟ معمولاً افرادی که از سبزیجات تازه و مواد مغذی کمتر استفاده می‌کنند، دارای بوی بسیار شدیدتری نسبت به سایر افراد هستند. اگر احساس کردید که بوی بد زیر بغل شما در حال شدیدتر شدن است، آزمایش دادن را پشت گوش نیندازید و از کمبود ویتامین‌های بدن خود با خبر شوید. زیرا بوی بد عرق زیر بغل، می‌تواند یکی از نشانه‌های ابتلا به بیماری خود ایمنی باشد.

⦁ استفاده زیاد از شکلات و شیرینی

توجه کنید که علت بوی بد زیر بغل، می‌تواند ناشی از مصرف شکلات و شیرینی باشد. دلیل اصلی این موضوع، این است که باکتری‌ها نیز مانند شما عاشق قندها هستند و اگر شما قند خون خود را افزایش دهید، در اثر تعریق، میزان زیادی گلوکز از بدن خارج می‌شود که باکتری‌ها آن‌ها را تبدیل به نوعی الکل می‌کنند. این الکل بوی بسیار شدیدی دارد و موجب خواهد شد تا اطرافیان شما از بوی بد شما آزرده شوند.

⦁ به وجود آمدن برخی بیماری‌ها در بدن

به‌صورت کلی، بیماری‌های کلیوی دارای نشانه‌های بسیار کمی هستند؛ از همین رو، معمولاً زیاد جدی گرفته نمی‌شوند. بوی بد عرق، یکی از نشانه‌های بیماری‌های کلیوی است که باید حتماً به پزشک مراجعه کرد. در این حالت به علت عدم دفع سموم بدن توسط کلیه، بدن دچار بوی بسیار بدی خواهد شد. همچنین، نشانه‌های اولیه بروز دیابت، ایجاد بوی بد در بدن و مخصوصاً پاها است که باید به این نکته نیز توجه کرد. علاوه بر آن، اگر قصد این را دارید که با علت بوی بد پا بیشتر آشنا شوید، می‌توانید مقاله مورد نظر خود را در همین سایت مطالعه کنید.

⦁ استفاده زیاد از گوشت قرمز و سفید

افزایش بیش از حد برخی از ویتامین‌ها در بدن یا کمبود آن‌ها، می‌تواند علت بوی بد زیر بغل باشد. گوشت قرمز و سفید، دارای ویتامین کولین است که علت اصلی بوی بد در زیر بغل به شمار می‌رود. ویتامین کولین از زیر مجموعه ویتامین B است و در اثر استفاده زیاد از گوشت قرمز و سفید، به مرور زمان، عرق شما بوی بدی پیدا خواهد کرد. معمولاً افرادی که رژیم غذایی با پروتئین زیاد (گوشت) دارند، بیشتر از سایر افراد به دنبال رهایی از بوی بد عرق هستند.

⦁ استرس و فشار زیاد

می‌توان به جرأت گفت که مهم‌ترین علت بوی بد زیر بغل، تحمل استرس و فشارهای روزمره است. بسیاری از افراد، زمانی‌که دچار استرس و اضطراب می‌شوند، فعالیت غده‌های تعریق آن‌ها چند برابر می‌شود و در نتیجه دچار بوی بد خواهند شد. باید گفت که اگر در چنین مواقعی، آرامش خود را حفظ نکنید، به مرور زمان تعریق ناشی از فشار به صورت دائمی گریبان شما را خواهد گرفت و با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.

⦁ استفاده از کلم و زیره

این مواد غذایی مقادیر بالای گوگرد را در خود ذخیره می‌کنند و به همین علت نیز، اگر دچار بوی عرق زیاد هستید، حدالمقدور نباید از این مواد غذایی بخصوص در فصول گرم سال استفاده کنید، حداقل تا زمانی که بدن به حالت عادی برگردد.

علت تغییر بوی عرق بدن

بوی بد عرق زیر بغل نشانه چیست؟ زمانی که از بدن بوی بدی بیرون می‌زند، ممکن است برای دیگران نا خوشایند باشد و این چیزی است که تحت عنوان بوی بدن یا برومیدروز شناخته‌ شده است. زمانی که فردی به بلوغ می‌رسد، اگر اقدامات لازم برای نظافت و رفع بوی بد بدن انسان را انجام ندهد، بوی بدن وی آشکار می‌شود. افرادی که چاق هستند، یا به ‌طور منظم غذاهای تند و پر ادویه استفاده می‌کنند و همچنین افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی مثل دیابت هستند بیشتر به داشتن بوی بدن حساس خواهند بود. در واقع چاقی، رژیم غذایی نا مناسب و برخی بیماری‌ها می‌توانند علت تغییر بوی عرق بدن باشند. افرادی که بیش ‌از حد عرق می‌کنند مانند افراد مبتلا به هایپرهیدروزیس نیز ممکن است بیشتر از سایرین درگیر بوی بد بدن خود باشند.

با این‌حال علت بالا بودن سطح نمک موجود در عرق برای تجزیه باکتری‌های سطح پوست می‌تواند علت بوی بد عرق در زنان باشد. البته این به تعریق بیش ‌از حدی که در بدن اتفاق افتاده است و اینکه کدام نوع غدد عرق درگیر شده‌اند بستگی دارد. عرق بدن به‌ تنهایی بی‌بو است. افزایش سریع باکتری‌ها در حضور عرق و تجزیه عرق به اسیدها درنهایت منجر به بد بو شدن بدن و علت تغییر بوی عرق بدن خواهد بود.

بوی بدن می‌تواند بوی دلپذیر و خاصی داشته باشد که می‌تواند برای شناسایی افراد به ‌ویژه سگ‌ها و سایر حیوانات مورداستفاده قرار گیرد. بوی بدن منحصربه‌فرد می‌تواند تحت تأثیر رژیم غذایی، جنسیت، سلامت بدن و مصرف برخی داروها باشد.

راهکار رفع بوی بد زیر بغل

بوی بد

بنابراین برای خوشبو شدن عرق بدن خود بهتر است از رژیم غذایی کم شکر، کم‌چربی و بدون الکل پیروی کنید و سعی کنید بیشتر از میوه و سبزیجات در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید. زیرا هضم این غذاها برای بدن راحت‌تر بوده و از طرفی این مواد غذایی سالم سبب خروج سم از بدن نیز می‌شوند. پیش‌تر گفتیم که بوی بدن توسط باکتری‌هایی ایجاد می‌شود که باعث انقباض عرق شده و عمدتاً به غدد آپوکرین مرتبط است.

اصلی‌ترین علت تغییر بوی عرق بدن به این مورد مربوط می‌شود. این غدد در سینه، ناحیه تناسلی، پلک‌ها، زیر بغل و گوش یافت می‌شود. در سینه قطره‌های چربی در شیر مادر ترشح می‌شوند. در گوش آن‌ها به شکل مایع زردرنگ و چسبنده بیرون می‌جهند. غده آپوکرین عمدتاً مسئول به وجود آمدن بوی بدن است.

زیرا عرق‌هایی با پروتئین بالا تولید می‌کند که می‌تواند به‌راحتی باکتری‌ها را تجزیه کند.

اصلی‌ترین علت تغییر بوی عرق بدن به غده آپوکرین مربوط می‌شود که عموماً در نقاطی از بدن

مثل کف پا، کشاله ران، زیر بغل، ناحیه تناسلی، مناطق مو دار بدن، زیر شکم، پشت گوش وجود دارد

لذا عرق این نقاط بیش­تر از سایر نقاط بدن بوی بد ایجاد می­کند.

تأثیر مواد غذایی در تغییر بوی عرق بدن

علاوه بر غده  آپوکرین و باکتری‌هایی که سبب بد بو شدن عرق می‌شوند دلایل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند

علت تغییر بوی عرق بدن و همین‌طور علت بوی بد عرق در زنان باشند:

اضافه ‌وزن:

اضافه‌ وزن موجب می‌شود که پوست فرد افتاده شده و دارای چین ‌و چروک شود. چین‌ و چروک عرق و باکتری را زیر خود نگه می‌دارند. بنابراین اگر این سؤال برای شما نیز مطرح است که چکار کنم بوی بد ندم؟ باید بگوییم بهتر است به فکر کاهش وزن بوده و بدنی متناسب برای خود بسازید.

خوردن غذاهای تند و ادویه ‌دار:

درواقع این غذاها علت تغییر بوی عرق بدن نیستند. بلکه عطر و بوی تند و تیز آن‌ها می‌تواند به سطح پوست شما نفوذ کند و سبب بد بو شدن بدن شود.

هایپرهیدروزیس:

تعریق بیش‌ از حد بدن که با نام هایپرهیدروزیس شناخته‌ شده است، می‌تواند سبب علت تعریق زیاد در بدن شود. اگرچه برخی از مردم به ‌طور طبیعی بیشتر از دیگران عرق می‌کنند، اما یائسگی می‌تواند یک علت تغییر بوی بد عرق در زنان باشد.

شرایط خاص پزشکی:

دیابت، مشکلات کلیه و کبد، پرکاری هورمون تیروئید و در موارد نادر شرایط ژنتیکی می‌تواند علت تغییر بوی عرق بدن باشد. به‌ عنوان‌ مثال بوی تیز یا بویی شبیه ادرار ممکن است به مشکلات کلیوی یا کبدی مربوط باشد. گاهی اوقات علت بوی بد زیر بغل در زنان می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی‌تر مثل سرطان و غیره باشد. اگر متوجه تغییر عجیب ‌و غریب بوی بد بدن خود شده‌اید یا احساس می‌کنید بوی بدنتان مثل همیشه نیست بهتر است هرچه سریع‌تر با پزشک خود مشورت کنید.

استرس:

استرس نیز می‌تواند علت تغییر بوی عرق بدن باشد. زیرا سبب می‌شود که غدد لنفاوی بیش‌ از پیش کار کنند. می‌دانید که این غدد در بدن تولید عرق می‌کنند. بنابراین ممکن است به هنگام ارائه یک سمینار بزرگ یا برای یک ملاقات کاری مهم متوجه تغییر بوی بدن خود شده باشید.

غذا:

یکی دیگر از دلایل تغییر بوی عرق بدن بانوان به نوع غذایی که می‌خورند بستگی دارد. زیرا بعضی از غذاها برخی مواد معدنی را از بدن خارج می‌کنند که در اثر شکستن و ترکیب آن‌ها با باکتری‌های سطح پوست بوی بدن تغییر می‌کند. غذاهایی مثل سیر، پیاز، گوشت، کرم بروکلی، الکل، ماهی و مارچوبه ازجمله مواد غذایی هستند که می‌توانند علت تغییر بوی عرق بدن باشند.

ژنتیک:

برخی از افراد نیز به‌صورت ژنتیکی بیش‌تر از دیگران عرق می‌کنند. بنابراین ژنتیک نیز می‌تواند علت بوی بد زیر بغل در زنان باشد.

درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی

طب سنتی

طب سنتی از دیرباز در تمامی امور درمانی و پیشگیری از بیماری‌ها و هر آنچه با بدن انسان در ارتباط است راهکارهایی طبیعی و بدون عوارض را توصیه می‌کند. بوی بد عرق همیشه دردسر ساز و بسیار نامطلوب،خصوصاً برای اطرافیان است.

درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی در واقع راهکارهای ساده‌ای است که به ‌آسانی در خانه می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید. بسیاری برای درمان بوی بد بدن در طب سنتی و یا از بین بردن بوی بد عرق رو به مصرف انواع عطر و ادوکلن‌ها می‌آورند؛ که علاوه بر هزینه زیاد ممکن است در سلامت آن‌ها نیز اثر سوء داشته باشد.

در طب سنتی گیاهان و مواد طبیعی بسیاری برای درمان بوی بد زیر بغل توصیه ‌شده که در ادامه هر یک را به‌تفصیل بررسی می‌کنیم.

نعنا

یکی از راه‌های درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی استفاده از محلول دم‌کرده نعناع است. با این محلول می‌توانید زیر بغل خود را شستشو داده تا علاوه بر رفع بدبویی آن به کم کردن ترشح غدد عرق نیز کمک کند. این محلول برای از بین بردن بوی بد دهان نیز راهگشاست.

استفاده از روغن نارگیل

روغن نارگیل

یکی از بهترین و مؤثرترین درمان‌ها برای رفع بوی بد زیر بغل استفاده از روغن نارگیل است. خواص ضد میکروبی در روغن نارگیل سبب محدود شدن رشد باکتری‌ها در سطح پوست می‌شود و عامل مهمی در مبارزه با بوی بد زیر بغل است.

پودر صندل

 پودر صندل بعنوان یک عنصر رایج آئورودیک است و می‌تواند در کنترل تعریق زیر بغل مؤثر باشد. و همچنین با از بین بردن رطوبت اضافی پوست سبب خشک نگه‌داشتن و تمیزی پوست خواهد شد. جهت استفاده از پودر صندل برای عرق می‌توانید آن را با گلاب و آب‌لیمو مخلوط کرده و آن را در ناحیه زیر بغل یا سایر قسمت‌های بدن که عرق می‌کند بمالید. زمانی که این ماسک ضد عرق روی پوست خشک شد آن را با آب ولرم شستشو دهید.

برگ حنا

پودر برگ حنا باعث خنک شدن پوست شده و فعالیت غدد عرق را به حداقل می‌رساند. پودر برگ حنا را نیز می‌توان همراه با پودر برگ سدر یا جوش ‌شیرین مخلوط کرده و سپس از آن استفاده کنید. برای درمان قطعی بوی بد زیر بغل برگ حنا را با جوشانده سماق یا سرکه مخلوط و به ‌صورت خمیر درآورده و روی محل قرار دهید. پس از نیم ساعت زیر بغل را با آب ‌غوره یا سرکه بشویید.

دانه شنبلیله

خواص آنتی‌اکسیدانی در دانه‌های شنبلیله می‌تواند در دفع سموم بدن کمک‌کننده باشد و خواص ضد باکتریایی آن عفونت باکتریایی را در بدن کنترل می‌کند. اعتقاد بر این است که دانه شنبلیله برای مبارزه با بوی بد زیر بغل می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

مریم‌گلی

مریم گلی

این گیاه برای کاهش تعریق زیاد بدن به ‌صورت خوراکی استفاده می‌شود. مخلوط جوشانده مریم‌گلی، گل ختمی و زوفا را پس از سرد شدن روزی ۲ بار بنوشید. برای اثر بخشی بهتر می‌توانید پودر مریم‌گلی را به‌صورت مستقیم برای درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی نیز به کار برید.

برگ مورد

برگ مورد تازه خشک‌ شده را می‌توانید به پودر تبدیل کرده و آن را در ناحیه زیر بغل استفاده کنید. حتی می‌توانید برگ مورد را دم نموده و با دم‌کرده غلیظ آن زیر بغل خود را شستشو دهید. برگ مورد به علت خاصیت قابض کردن غدد عرق، تعریق پوست را کنترل و بوی آن باعث درمان بوی بد زیر بغل می‌شود.

گوجه‌فرنگی

اگرچه گوجه‌فرنگی بسیار کوچک است اما یک درمان مؤثر برای مبارزه با بوی بد زیر بغل به شمار می‌آید. خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی‌کنندگی گوجه­ فرنگی می‌تواند در کاهش باکتری‌هایی که سبب بوجود آمدن بوی بد در بدن می‌شوند کمک‌کننده باشد. گوجه ­فرنگی می‌تواند در تعریق بیش از حد بدن نیز مؤثر باشد. حتی آب گوجه می‌تواند دمای بدن را کاهش دهد.

برگ شیرین‌ بیان

شیرین بیان

این گیاه نیز مانند برگ مورد هم بصرت دم‌کرده غلیظ برگ تازه جهت شستشوی زیر بغل به‌صورت روزانه کاربرد دارد.

همچنین پاشیدن پودر شیرین ‌بیان در محل تعریق باعث کاهش ترشحات غدد عرق و به درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی کمک می‌کند.

در طبیعت گیاهان فراوانی وجود دارند که به‌منظور درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. 

پوست و برگ گردو

برای درمان بوی بد زیر بغل و کاهش آن می‌توانید از برگ گردو استفاده کنید.برگ گردو دارای خاصیت ضد میکروبی قوی است که با استفاده از خیسانده یا دم‌کرده غلیظ آن در هنگام شستشوی زیر بغل به رفع بوی زیر بغل کمک می‌کند. همچنین پوست سبز گردو به کاهش فعالیت غدد عرقی و کنترل ترشح آن بسیار سود بخش است.

می‌توانید مخلوطی به میزان مساوی از پودر برگ گردو، پودر پوست سبز گردو، مردار سنگ و حنا را روی زیر بغل خود به ‌منظور رفع بوی بد آن بپاشید.

آب

یکی دیگر از داروهای مؤثر در رفع بوی بد زیر بغل مصرف آب زیاد است. آب به‌عنوان یک حلال بزرگ، سموم را از بدن دفع می‌کند. علاوه بر این آب بهترین خنثی‌کننده است و مانع از تشکیل باکتری در روده نیز می‌شود بنابراین برای مبارزه با بوی بد زیر بغل بسیار مؤثر خواهد بود.

گل ارمنی

بانام دیگر خاک ارژیل، نوعی گل رس خالص ورز داده ‌شده است، که علاوه بر تسکین زخم خاصیت ضدعفونی‌کننده پوست را نیز دارد.

از این ماده معدنی می‌توان به‌صورت خالص برای درمان بوی بد زیر بغل استفاده کرد.حتی می‌توانید مخلوطی از گل ارمنی با پودر نعناع و گل سرخ به همراه مقداری آب و سرکه به‌صورت رقیق درآورده و آن را به مدت نیم ساعت روزانه روی زیر بغل خود قرار دهید.

لیمو

از دیگر موادی که برای خوشبو شدن و درمان بوی بد زیر بغل خود می‌توانید استفاده کنید، لیمو است. شب‌ها قبل از خواب عصاره لیمو را می‌توانید برای خوشبو شدن به زیر بغل خود بمالید.

برگ سیب

در هنگام شستشوی زیر بغل می‌توانید از دم‌کرده برگ تازه سیب برای درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی استفاده کنید. همچنین این دم‌کرده با مخلوط سرکه نیز می‌تواند گزینه خوبی برای درمان بوی بد زیر بغل باشد.

گل سرخ

بوی خوش گل سرخ ازجمله گیاهانی است که در درمان بوی بد زیر بغل از آن استفاده شود.گلاب نیز برای رفع بوی بد بسیار مؤثر است. پودر گل سرخ را نیز می‌توانید روی زیر بغل خود برای جلوگیری از بوی بد آن قرار دهید.

رز ماری

این گیاه به دلیل بوی تند خود در درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی کاربرد دارد. با استفاده از ترکیب یک‌پنجم رز ماری و مابقی پودر بچه، را روزانه ۲ تا ۳ بار به زیر بغل خود بپاشید.

رزماری

استفاده از گیاهان در طب اسلامی

در طب اسلامی  دلیل بوی نامطبوع بدن را  ترشح ترکیبات سمی و تلاش بدن برای تنظیم درجه حرارت خود می‌دانند. گرچه بوی نامطبوع بدن می‌تواند به دلیل وجود مشکلاتی در سلامتی از قبیل وجود عفونت یا سرطان باشد.

در مبارزه با بوی بد زیر بغل در طب اسلامی باید بدانید که بیماری‌های مختلف می‌توانند در ترکیبات شیمیایی بدن تغییراتی ایجاد کنند. این تغییرات به‌صورت بوی نامطبوع بدن خود را بروز می‌دهند، گرچه این تنها راه برای اثبات بیماری در بدن نیست.

گیاهان مختلفی برای مبارزه با بوی بد بدن در طب اسلامی توصیه‌شده است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.خوردن روزی دو تا سه بار آویشن به ‌صورت روزانه .

  درمان بوی بد زیربغل : ۱۲ روش موثر

افرادی که دچار صفرای بالا هستند بدن آن‌ها بیش‌ از حد بو می‌دهد. بنابراین با استفاده از گیاهان دارویی به ‌منظور کاهش آن به رفع بوی بدن نیز کمک می‌شود. استفاده از مردار سنگ به‌صورت پودر بعد از حمام در زیر بغل نیز از دیگر روش‌های درمان بوی بد زیر بغل است.

برای مبارزه با بوی بد بدن در طب اسلامی بسیار به رعایت بهداشت شخصی توصیه‌شده است. روزانه یک‌بار استحمام یا شستشوی زیر بغل خصوصاً در روزهای گرم سال به درمان بوی بد زیر بغل نیز کمک می‌کند.

برای رفع بوی بد بدن انسان می‌توان از برخی گیاهان دارویی نیز کمک گرفت.

این داروهای سنتی می‌تواند تعریق بدن را کنترل کنند و در کاهش بو و رشد باکتری‌های بدن مؤثر باشند.

درمان بوی بد بدن در طب سنتی با گیاهان دارویی به ما در خوشبو شدن عرق بدن کمک می‌کند

زیرا برخی از این گیاهان خاصیت ضد عفونی‌ کنندگی داشته و عطر خوبی نیز دارند.

در ادامه برخی از روش‌های درمان بوی بد بدن در طب سنتی توضیح داده خواهد شد:

برگ مورد:

دم‌کرده برگ خشک‌شده گیاه مورد و شستشوی بدن با آن می‌تواند در کنترل تعریق بدن مؤثر باشد

زیرا این گیاه خاصیت قابض کنندگی و مسدود کردن غدد عرق را دارد.

برگ شیرین‌بیان:

استفاده از دم‌کرده غلیظ برگ تازه شیرین‌بیان ۲ تا ۳ بار در روز می‌تواند

در رفع بوی بد بدن انسان مؤثر باشد.

برگ حنا:

پودر حنا به همراه پودر سدر و یا جوش‌شیرین سبب خنک شدن پوست و کم کردن فعالیت غدد عرق می‌شود.

اگرچه این روش نمی‌تواند در درمان قطعی بوی بد زیر بغل مؤثر باشد

اما می‌تواند به رفع بدبویی پوست کمک کند.

نعناع:

شستشوی بدن با دم‌کرده نعناع برای رفع بوی بد بدن انسان بسیار مؤثر است

از طرفی با عطری که دارد سبب خوشبو شدن عرق بدن نیز می‌شود.

گل سرخ:

استفاده از گل برگ‌های گل سرخ در زیر بغل یا شستشوی بدن با گلاب

یکی دیگر از روش‌های درمان بوی بد بدن در طب اسلامی است.

رزماری:

یک روش درمان بوی بد بدن در طب سنتی استفاده از گیاه رزماری است.

این گیاه دارویی در کاهش تعریق بدن مؤثر است.

بوی بدن بخش طبیعی از تجربه بشر است اما اگر راهی برای خلاص شدن از بوی بد عرق پیدا نکنید می‌تواند به‌اندازه کافی شرم‌آور باشد. علت تغییر بوی عرق بدن به دلیل وجود باکتری‌های سطح پوست است و عرق به‌تنهایی بویی ندارد.

باکتری‌ها در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند بنابراین یک علت بوی بد زیر بغل چیست به وجود این باکتری‌ها برمی‌گردد. البته خوردن غذاهایی مثل ماهی، سیر و پیاز و غیره می‌تواند علت بوی بد عرق در زنان باشد. برخی شرایط پزشکی نظیر  دیابت، تیروئید یائسگی نیز می‌توانند علت تغییر بوی عرق بدن باشند. شستن بدن با صابون برای بوی بد بدن، استفاده از پماد برای بوی بد زیر بغل، درمان بوی بد بدن در طب اسلامی از روش‌هایی هستند که می‌توان برای خلاص شدن از بوی بد عرق استفاده کرد.

رفع بوی بد بدن با اسپری

بهترین راه برای جلوگیری از بوی بد بدن دوش گرفتن منظم و روزانه و اطمینان از تمیز شدن پوست است. استفاده از صابون برای بوی بد بدن به همراه آب می‌تواند ساده‌ترین روش برای تمیز شدن پوست باشد. اگرچه درمان قطعی بوی بد زیر بغل وجود ندارد اما روش‌های محافظتی زیر می‌تواند در کاهش علت بوی بد عرق زیر بغل در زنان مؤثر باشد:

تمیز نگه‌داشتن زیر بغل:

تمیز نگه‌داشتن پوست برای رفع بوی بد بدن انسان خصوصاً در ناحیه زیر بغل می‌تواند در کاهش بد بو شدن بدن مؤثر باشد.

برخی صابون برای بوی بد بدن تولیدشده‌اند که خاصیت ضد باکتری داشته و می‌تواند

سبب کاهش رشد باکتری‌ها در سطح پوست شود.

استفاده منظم از صابون برای بوی بد بدن می‌تواند مانع از بد بو شدن زیر بغل شود.

اصلاح موی زیر بغل:

زاج شیو زیر بغل

وجود مو در ناحیه زیر بغل سبب کاهش تبخیر عرق در این ناحیه می‌شود

در این صورت باکتری‌ها زمان بیشتری برای تجزیه شدن پیداکرده و درنتیجه علت بوی بد عرق در زنان می‌شوند.

اگرچه اصلاح منظم موی زیر بغل در درمان قطعی بوی بد زیر بغل مؤثر نخواهد بود

اما به کمک این روش می‌توانید بوی بد عرق را کنترل کنید.

استفاده از لباس‌های پنبه‌ای و یا دیگر پارچه‌های طبیعی:

لباس‌های ساخته‌ شده از پلی‌استر یا مواد مصنوعی می‌تواند

یک علت تغییر بوی عرق بدن باشند زیرا که اجازه نفس کشیدن را به پوست نمی‌دهند.

جنس برخی از زیرپوش ها یا تی‌شرت‌های موجود در بازار پنبه‌ای بوده و حاوی لایه‌های ضد عرق است که می‌تواند

برای رفع بوی بد بدن انسان مفید باشند.

این لباس‌ها مانع از ماندن رطوبت و عرق بروی پوست شده و درنتیجه

از ترکیب عرق با باکتری‌های سطح پوست جلوگیری می‌کنند.

زیرپوش ضد عرق تاپیک نمونه‌ای از این محصولات ضد عرق است که می‌توانید از فروشگاه تاپیک شاپ آن را خریداری کنید.

دئودورانت یا ضد عرق:

دئودورانت پوست را اسیدی‌تر کرده و به باکتری‌های بیشتری اجازه می‌دهد تا در ناحیه زیر بغل رشد کنند.

اما یک ضد عرق مانند استیک ضد عرق زنانه رکسونا با مسدود کردن غده‌های تعریق در بدن سبب کاهش تعریق زیر بغل می‌شود.

مطالعات نشان داده است که این محصولات درمان قطعی بوی بد زیر بغل نخواهند بود

و از طرفی ممکن است با سرطان سینه نیز مرتبط باشند. از این‌ رو می‌توانید

از روش‌های درمان بوی بد بدن در طب اسلامی بهره ببرید.

همچنین محصولاتی نظیر پماد برای بوی بد زیر بغل نیز برای خوشبو شدن عرق بدن مورداستفاده قرار می‌گیرند.

تمیز نگه‌داشتن زیر بغل با استفاده از صابون برای بوی بد بدن، اصلاح موی زیر بغل، استفاده از لباس‌های نخی،

استفاده از ضد عرق و پماد برای بوی بد زیر بغل می‌تواند در رفع بوی بد بدن انسان مؤثر باشد

پماد برای بوی بد زیر بغل

برای بوی بد زیر بغل چه کار باید کرد در حال حاضر برخی شرکت‌های دارویی و آرایشی بهداشتی اقدام به تولید کرم و پماد برای بوی بد زیر بغل کرده‌اند. ازجمله ترکیبات این کرم‌ها می‌توان به آلومینیوم کلرو هیدرات با خاصیت ضد تعریق اشاره کرد.

عملکرد اصلی آن‌ها جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند بدن است. همچنین برخی از این کرم‌ها اثر نرم‌کننده بدون ایجاد چربی و چسبندگی نیز دارند. از دیگر اثرات این نوع کرم‌ها تنظیم PH ناحیه مورد استفاده برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها است. البته برای درمان بوی بد زیر بغل نیز می‌توانید از راه‌های ساده‌ترین نیز بهره ببرید.

ازجمله موارد دیگر پماد می‌توان به رفع بوی بد زیر بغل با زینک اکساید نیز اشاره کرد.استفاده از پماد زینک اکساید برای بوی عرق به‌صورت روزانه باعث کاهش تعریق و رفع بوی بد زیر بغل می‌شود.

تزریق بوتاکس برای کاهش تعریق

درمان-تعریق-زیربغل-با-تزریق-بوتاکس

برای درمان قطعی بوی بد زیر بغل می‌توانید به پزشک مراجعه کرده و از روش‌های پزشکی برای رفع آن کمک بگیرید . ازجمله روش‌هایی که در سال‌های اخیر برای درمان قطعی بوی بد زیر بغل شایع شده است، می‌توان به تزریق بوتاکس در این ناحیه اشاره کرد. این روش البته تا حدودی دردناک بوده و نیاز به تمدید به‌صورت هر شش ماه یک ‌بار دارد.

تجویز داروهای ضد تعریق توسط پزشک نیز در درمان بوی بد عرق زیر بغل بغل مؤثر هستند. در برخی موارد پیشرفته با نظر پزشک معالج می‌توان روش جراحی را برای درمان قطعی بوی بد زیر بغل نیز انتخاب کرد. روش‌های ساده دیگری نیز برای درمان قطعی بوی بد زیر بغل وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.

نوشیدن آب زیاد در درمان بوی بد زیر بغل بسیار مؤثر است. البته این روش احتمالاً تعریق شمارا بیشتر خواهد کرد اما بوی نامطبوع آن را از بین خواهد برد. از بین بردن موی زائد زیر بغل در کاهش بوی بد زیر بغل بسیار مؤثر است.

استفاده از لیزر برای از بین بردن موی زائد نیز می‌تواند به شما کمک کند.از خوردن مواد غذایی دارای بوی تند و بد بو ازجمله سیر، پیاز و فلفل خودداری کنید. این مواد مستقیماً روی میزان تعریق و بوی بد آن تأثیر می‌گذارند. مصرف سیگار علاوه بر بوی بد دهان روی بدن نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

کافئین زیاد نیز بر ایجاد بوی نامطبوع بدن تأثیر مستقیم دارد بنابراین با کاهش مصرف این مواد به درمان بوی بد زیر بغل خود کمک کنید.

استفاده از صابون‌های آنتی باکتریال

در اثر تعریق، باکتری‌های موجود در سطح پوست رشد پیدا می‌کنند و به مرور زمان زیاد می‌شوند. به همین دلیل، زمانی‌که احساس کردید زیر بغل شما دچار بوی بد شده است، باید برای از بین بردن باکتری‌های تجمع یافته در زیر بغل خود، کاری انجام دهید. استفاده از صابون‌های آنتی باکتریال، می‌تواند گزینه خوبی برای انجام این کار باشد تا در صورت تعریق مجدد پوست، دیگر خبری از بوی بد عرق نباشد. علاوه بر این توجه کنید که حمام رفتن و عدم استفاده از صابون آنتی باکتریال، به خودی خود نمی‌تواند بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها را نابود کند و دوباره با این مشکل دست‌وپنجه نرم خواهید کرد.

توجه به اصلاح موهای زیر بغل

علت بوی بد زیر بغل، می‌تواند عدم توجه به بهداشت و اصلاح موهای زیر بغل باشد. در واقع در بیشتر موارد، موهای زیر بغل بوی بد را به خود جذب می‌کنند و هر چقدر هم از صابون‌ها و خوشبوکننده‌ها استفاده کنید، کمک زیادی نمی‌تواند به از بین بردن بوی بد کند. به همین دلیل حتماً اصلاح موهای زیر بغل را جدی بگیرید و هر زمان احساس کردید که دچار بوی بد در این ناحیه شدید، دست به کار شوید و به بهداشت فردی خود برسید.

استفاده از دئودورانت

استفاده از دئودورانت‌ها و اسپری‌های خوشبوکننده، سال‌هاست که مورد توجه افراد برای از بین بردن بوی بد عرق، قرار گرفته است. البته در ترکیب این نوع دئودورانت‌ها آلومینیوم وجود دارد که برخی از کارشناسان، معتقدند که این ماده سرطان‌زا است و نباید به عنوان خوشبو کننده با غدد تعریق تماس داشته باشد؛ اما همچنان تحقیقات برای سرطان‌زا بودن این ماده خوشبوکننده ادامه دارد و هنوز پاسخ درستی در این زمینه دریافت نشده است.

تعریق زیاد زیر بغل و مراجعه به پزشک

به صورت کلی اگر در هنگام شب بیشتر از روز عرق می‌کنید یا اینکه بدون فعالیت زیاد، ناگهان بدن شما دچار بوی بد و تعریق می‌شود، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. توجه کنید که تعریق بدن افراد عادی است؛ اما اگر بوی آن ناگهان تغییر کند یا اینکه نسبت به سایر افراد خیلی بیشتر باشد، نباید مراجعه به پزشک را شوخی بگیرید.

علاوه بر این، بدترین نوع عرق و بوی بد بدن، عرق سرد است که می‌تواند نشانه استرس زیاد، ضعف یا بیماری‌های قلبی و عروقی باشد. به همین دلایلی که گفته شد حتماً باید تعریق و بوی بدن خود را مورد توجه قرار دهید تا دچار بیماری‌های ناشی از آن نشوید.

با مشورت با پزشک معالج خود می توانید روشهای درمان قطعی بوی بد زیر بغل را بصورت جدی دنبال کنید.

رفع بوی بد زیر بغل با جوش‌شیرین

جوش‌شیرین یا بیکینگ سودا ماده‌ای آنتی باکتریال و ضد التهاب است که در درمان بوی بد زیر بغل می‌توان از آن استفاده کرد.

البته لازم به ذکر است که این روش درمان دائمی عرق زیر بغل نمی باشد.

رفع بوی بد زیر بغل با جوش شیرین به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کنندگی فراوان آن ازجمله راه‌های خانگی و کم‌ضرر کاهش بوی بدن است. استفاده روزانه از جوش‌ شیرین در ناحیه زیر بغل از رشد باکتری‌ها پیشگیری می‌کند.

  بهترین ضد عرق برای از بین بردن بوی زیر بغل

چنانچه استفاده از پودر جوش‌شیرین برایتان سخت است می‌توانید آن را با مقدار کمی آب مخلوط کرده و از این محلول به‌صورت روزانه استفاده کنید.همچنین خمیر جوش ‌شیرین و آب‌لیمو نیز در درمان بوی بد زیر بغل می‌تواند مؤثر باشد. این خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در محل موردنظر نگه‌داشته سپس آن را با آب بشورید.

رفع عرق زیر بغل با زاج سفید

زاج سفید

بسیاری از پزشکان سنتی و طب اسلامی به رفع عرق زیر بغل با زاج سفید توصیه می‌کنند. می‌توانید با استفاده از پودر زاج سفید روزانه در ناحیه موردنظر به رفع این مشکل با زاج سفید مبادرت کنید. همچنین می‌توانید زاج سفید را پس از هر بار حمام روی زیر بغل خیس خود بمالید.این ماده علاوه بر رفع بوی عرق به کاهش تعریق در این ناحیه نیز کمک می‌کند.

رفع بوی بد بدن

بوی بد بدن بسیار آزاردهنده و ناخوشایند است که بسیاری از افراد با مشکل روبرو کرده است.برای درمان بوی بد زیر بغل راه‌های بسیاری وجود دارند که در بالا به ۱۷ مورد آن اشاره شد.ازجمله راه‌های پیش رو استفاده از روش‌های مختلف درمان بوی بد زیر بغل با طب سنتی است.

از دیگر راه‌های درمان قطعی بوی بد زیر بغل تزریق بوتاکس در این ناحیه است.در مبارزه با بوی بد بدن در طب اسلامی بسیار به رعایت بهداشت روزانه فردی توصیه‌شده است.

نتیجه کلی

عرق بدن به طور طبیعی فاقد بو  است اما زمانی که با باکتری‌های سطح پوست ترکیب می‌شود بوی بدی را در زیر بغل ایجاد می‌کند که می‌تواند بسیار آزاردهنده و شرم‌آور باشد. استفاده از صابون برای بی بو شدن بدن یکی از روش‌های مبارزه با بوی بد زیر بغل است.

اغلب این صابون‌ها ضد باکتریایی بوده که مانع از رشد باکتری در سطح پوست خواهند شد. شستشوی منظم روزانه، استفاده از روغن نارگیل، لیمو، دانه شنبلیله، گوجه‌فرنگی و مصرف زیاد آب از جمله روش‌های درمانی مؤثر برای رفع بوی بد زیر بغل در طب سنتی به شمار می‌آیند.

یکی از روش‌های درمانی مؤثر برای رفع بوی بد زیر بغل استفاده از پودر صندل  است که اگرچه یک درمان دائمی عرق زیر بغل محسوب نمی‌شود اما با خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی که دارد می‌تواند پوست را خشک و تمیز نگه‌داشته

و به‌عنوان یک خوشبوکننده زیر بغل گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.

برخی از سوالات رایج

بوی زیر بغل نشانه چیست؟

بوی بد زیر بغل نتیجه شکسته شدن پروتئین بدن به اسیدهای خاص است که توسط باکتری‌ها انجام می‌شود.

علت بوی بد زیر بغل چیست؟

علت بوی بد زیر بغل به عوامل مختلفی بستگی دارد که اغلب از سن بلوغ آشکار می‌شود. افرادی که چاق هستند یا مرتباً غذاهای تند مصرف می‌کنند عرقشان بوی بدی می‌دهد. یا افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی مانند دیابت هستند بدنشان ممکن است،

در اثر تعریق بوی بدی بگیرد.

آیا عرق کردن طبیعی است؟

طبق مطالعات انجام‌ شده عرق کردن بدن زمانی که در محیط گرم قرار دارید و یا در حال انجام فعالیت بدنی هستید، کاملاً طبیعی است و از سلامت بدنتان خبر می‌دهد.

آیا درمان بوی بدن با طب سنتی امکان دارد؟

بله، با استفاده از موارد زیر امکان درمان وجود دارد.

نعنا

استفاده از روغن نارگیل

پودر صندل

برگ حنا

دانه شنبلیله

مریم گلی

و..

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: