به گزارش شفاآنلاین:ادهانوم گفت: ما با شیوع یک بیماری روبرو هستیم که بهسرعت در سراسر جهان از طریق روشهای انتقال جدیدی که درباره آن خیلی کم میدانیم گسترش یافته است.
وی افزود: میدانم دیدگاههای متفاوتی در بین اعضای کمیته اضطراری وجود دارد و این یک روند آسان یا ساده نبود.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: میزان خطر آبله میمونی در جهان در سطح متوسط قرار دارد غیر از اروپا که میزان خطر بالا است.
اگرچه آبله میمون دهها سال است که در بخشهایی از مرکز و غرب آفریقا شیوع پیدا کرده است اما تا ماه مه امسال دهها ابتلا در اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای دیگر شناسایی شد.
اعلام وضعیت اضطراری جهانی به این معنی است که شیوع آبله میمون یک «رویداد فوقالعاده» است که میتواند به کشورهای بیشتری سرایت کند و نیاز به یک واکنش هماهنگ جهانی دارد.
سازمان جهانی بهداشت پیش از این برای بحرانهای بهداشت عمومی مانند کووید۱۹، شیوع ابولا در غرب آفریقا در سال ۲۰۱۴، ویروس زیکا در آمریکای لاتین در سال ۲۰۱۶ و تلاش مداوم برای ریشه کن کردن فلج اطفال شرایط اضطراری اعلام کرده بود.
اعلام وضعیت اضطراری بیشتر بهعنوان یک درخواست برای جلب توجه بیشتر منابع جهانی و توجه به یک شیوع عمل میکند.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، از حدود ماه مه بیش از ۱۶ هزار مورد ابتلا به آبله میمون در ۷۴ کشور گزارش شده است.
تاکنون مرگ ناشی از آبله میمون تنها در آفریقا گزارش شده است جایی که نسخه خطرناکتر این ویروس در حال گسترش است. در بینکشورها، وضعیت نیجریه و کنگو وخیمتر است.
آبله میمون در آفریقا اغلب از حیوانات وحشی آلوده مانند جوندگان به انسان سرایت میکند. با این حال این بیماری در اروپا، آمریکای شمالی و نقاط دیگر جهان در میان افرادی که هیچ ارتباطی با حیوانات یا سفرهای اخیر به آفریقا ندارند در حال گسترش است.
دکتر روزاموند لوئیس، کارشناس ارشد آبله میمون در سازمان جهانی بهداشت این هفته گفته بود که ۹۹ درصد از تمام موارد آبله میمون در خارج از آفریقا در مردان بوده و ۹۸ درصد از این موارد مربوط به مردانی است که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند.