شفاآنلاین-معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در ارزیابی و تشریح دستاوردهای اجرای طرح تحول سلامت، گفت: امسال برای نخستین سال مصرف ارزی حوزه بهداشت و درمان را کاهش خواهیم داد.
به گزارش
شفاآنلاین،دکتر ایرج حریرچی در ششمین همایش بینالمللی مدیریت بیمارستانی که از سوی دانشگاه صنعتی شریف در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، با اشاره به اینکه در اغلب کشورهای توسعه یافته وزیر بهداشت و همچنین روسای بیمارستانها افرادی غیرپزشک هستند، ضمن تاکید بر مقوله مدیریت در بیمارستانها گفت: یکی از موضوعهای توسعه یافتگی در حوزه سلامت استفاده از مدیران غیرپزشک است و در وزارت بهداشت از این موضوع استقبال میکنیم. البته برای حصول این امر باید آمادگی این انتقال وجود داشته باشد. خوشحالم که دانشگاه صنعتی شریف به موضوع سلامت ورود کرده است. دیگران دانشگاهها نیز باید وارد این عرصه شوند.
عملکردمان را نقد کنید
وی در ادامه ضمن اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت ماه تا کنون، ادامه داد: صادقانه میگویم که در تغییرات ایجاد شده و با اجرای طرح تحول نظام سلامت محتاج انتقادیم و خواستار آنیم که دوستان عملکردمان را نقد کنند.
حریرچی در ادامه با اشاره به برخی تعبیرها مبنی بر لزوم توجه به بهداشت به منظور کاهش یافتن نیازهای درمانی، گفت: برخیها که پیش از این مسوولیتی داشتهاند، به اشتباه تصور میکنند که با توسعه بهداشت، نیازمان به بیمارستان کاهش مییابد. این درحالیست که حداکثر کاری که در حوزه سلامت انجام میشود، جلوگیری از مرگ زودرس و افزایش کیفیت زندگی است.
نظام سلامت نیازمند توسعه تختهای بیمارستانی
وی در این باره افزود: در حال حاضر نیز با سطح تعداد تختهای موجود، نیازمند توسعه در تختهای بیمارستانی هستیم. البته در این میان بیمارستانهایی هم داریم که ضریب اشغال تختشان زیر 20 درصد است. اما در مجموع حجم تختهای بیمارستانی بویژه در بخش مراقبتهای ویژه، سرطان، سوختگی و روانی کم است و باید توسعه به صورتی عاقلانه توسعه یابد.
حریرچی در ادامه کاهش میزان پرداختی بیماران در بخش بستری، حفاظت مالی از بیماران صعبالعلاج، خاص و نیازمند، حمایت از ماندگاری متخصصان در مناطق محروم، حضور متخصص مقیم در بیمارستانهای دولتی، ارتقای کیفیت هتلینگ، ترویج زایمان طبیعی، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت و همچنین راهاندازی اورژانس هوایی را از بستههای خدمتی طرح تحول درمان مورد اشاره قرار داد و گفت: هدف کلی از اجرای این برنامه، برقراری عدالت در دسترسی به خدمات درمانی، کاهش پرداخت مستقیم مردم و ارتقای کیفیت خدمات است.
وی افزود: در مجموع حفاظت مالی از شهروندان در برابر هزینههای سلامت بویژه در اقشار آسیب پذیر و کاهش هزینههای بستری پرداختی از سوی مردم در شهرها به 10 درصد و در روستاها به 5 درصد هدفگذاری و مقرر شد که از ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان جهت تهیه دارو و سایر موارد مورد نیاز جلوگیری شود.
وی با بیان این که از پاییز سال 91 با افزایش قیمت دلار به سه هزار تومان، تغییرات عجیبی را در حوزه سلامت شاهد هستیم، افزود: به عنوان مثال ملزومات مصرفی بیمارستانها تا 3 برابر افزایش قیمت یافتند و بر خلاف برنامه پنجم توسعه ، پرداخت از جیب مردم به 60 درصد افزایش یافت.
حریرچی با بیان اینکه با اجرای طرح تحول سلامت متوسط هزینه هر پرونده بستری به طور متوسط 25 درصد رشد داشته است، در توضیح دستاوردهای اجرای این برنامه گفت: تهیه فهرست دارو و تجهیزات مورد استفاده در بیمارستانهای کشور، کاهش قابل توجه قیمت دارو و ملزومات یکبار مصرف وارداتی، تکمیل استقرار HIS در بیمارستانهای دولتی، تکمیل خدمات قابل ارایه در مراکز دولتی، ساماندهی و اصلاح مدیریت ارایه خدمات و ... از جمله دستاوردهای اجرای این برنامه است.
کاهش مصرف ارزی حوزه بهداشت و درمان
وی درباره کاهش قابل توجه قیمت دارو و ملزومات یکبار مصرف وارداتی، ادامه داد: به عنوان مثال درحوزه ملزومات قلب و لنز چشمی هر سال 25 درصد رشد قیمت داشتیم اما با اجرای این طرح در این حوزه حدود 30 تا 70 درصد کاهش قیمت داریم که برای خودمان هم تعجببرانگیز است. همچنین امسال برای نخستین بار نه تنها اجازه ندادیم که قیمت داروهای وارداتی افزایش یابد بلکه حدود 20 درصد نیز در این حوزه کاهش قیمت داشتیم. امسال برای نخستین سال مصرف ارزی حوزه بهداشت و درمان را کاهش خواهیم داد.
معاون وزیر بهداشت همچنین به تشریح دیگر بستههای خدمتی طرح تحول درمان اشاره کرد و گفت: تقریبا تمام برنامههای ما به سمت پزشک تمام وقت حرکت میکند و بر این موضوع تاکید داریم.
ایسنا