کد خبر: ۳۰۷۹۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۵ - ۲۲ تير ۱۴۰۱ - 2022July 13
فشار خون هم با مقدار خونی که قلب پمپاژ می کند و هم میزان مقاومت در برابر جریان خون در شریان ها تعیین می شود. هر چه قلب شما خون بیشتری پمپاژ کند و شریان های شما باریک تر باشد، فشار خون شما بالاتر می رود.
شفاآنلاین>سلامت>مصرف مواد مختلف می تواند بر روی فشار خون شما تاثیر گذاشته و آن را افزایش دهند.

به گزارش شفاآنلاین:فشار خون بالا یک بیماری شایع است که در آن خون فشار بیش از حد نرمال به دیواره های شریان شما وارد می کند، فشار وارد شده به اندازه ای زیاد است که در نهایت باعث بروز مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی می شود.

فشار خون هم با مقدار خونی که قلب پمپاژ می کند و هم میزان مقاومت در برابر جریان خون در شریان ها تعیین می شود. هر چه قلب شما خون بیشتری پمپاژ کند و شریان های شما باریک تر باشد، فشار خون شما بالاتر می رود.

اندازه گیری فشار خون

اندازه گیری فشار خون بر حسب میلی متر جیوه است و دو عدد دارد:

    عدد بالا (فشار سیستولیک) : اولین یا عدد بالایی فشار موجود در شریان های شما را هنگام تپش قلب اندازه گیری می کند.
    عدد پایین (فشار دیاستولیک): عدد دوم یا کمتر، فشار موجود در شریان‌های شما را بین ضربان‌ها اندازه‌گیری می‌کند.

موارد جالبی که می تواند فشارخون شما را افزایش دهد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، موارد مختلفی هستند که می توانند بر فشار خون شما اثر گذاشته و درجه ی آن را از حد نرمال فراتر ببرند.
۱- نمک

احتمالاً شنیده اید که حتما باید مراقب میزان نمکی که می خورید باشید، به خصوص اگر نگران فشار خون خود هستید. این به این دلیل است که نمک آب بدن شما را نگه داشته و فشار بیشتری را بر قلب و عروق خونی شما وارد می کند. با این حال مصرف نمک و نگرانی و عصبانیت تنها مواردی نیستند که می توانند فشار خون شما را افزایش دهند.

2- شکر

شکر حتی بیشتر از نمک می تواند باعث افزایش فشار خونتان شود، به خصوص اگر شکر مصرفی به شکل فرآوری شده با شربت گلوکز فروکتوز باشد. افرادی که قندهای افزوده بیشتری در رژیم غذایی خود دارند، شاهد افزایش قابل توجه فشارسیستولیک و دیاستولیک خود هستند. فقط یک نوشابه 24 اونسی(0.7 لیتر) باعث افزایش متوسط 15 درجه در فشار سیستولیک (عدد بالا یا فشار در طول ضربان قلب) و 9 در دیاستولیک (عدد پایین یا فشاربین ضربان‌ها) می‌شود.

3- احساس تنهایی

تنهایی به شلوغی اطرافتان یا تعداد دوستانی که دارید مربوط نمی شود، بلکه مربوط به احساسی درونی درباره ی عمق برقراری ارتباط با دیگران است؛ همچنین استرس یا افسردگی این اثر را به طور کامل توضیح نمی دهد؛ همچنین با گذشت زمان این حس بدتر می شود. طی 4 سال، فشار خون تنهاترین افراد در یک مطالعه بیش از 14 امتیاز افزایش درجه یافت. محققان فکر می کنند ترس مداوم از طرد شدن ، ناامیدی، وسواس ذهنی و تمرکز بیش از حد در مورد امنیت، ممکن است نحوه عملکرد بدن شما را تغییر دهد.

4- آپنه ی خواب

افراد مبتلا به آپنه خواب شانس بیشتری برای ابتلا به فشارخون بالا و سایر مشکلات قلبی دارند. هنگامی که تنفس شما به طورمکرر در هنگام خواب قطع می شود، سیستم عصبی شما مواد شیمیایی آزاد می کند که فشار خون شما را افزایش می دهد. به علاوه، اکسیژن کمتری دریافت می‌کنید، که می‌تواند به دیواره‌های رگ‌های خونی آسیب برساند و تنظیم فشار خون را برای بدن دشوارتر کند.

5- بدن شما کمبود پتاسیم دارد

کلیه های شما به تعادل سدیم و پتاسیم نیاز دارند تا حجم مناسبی از مایعات را در خون شما حفظ کنند. بنابراین حتی اگر یک رژیم غذایی کم نمک دارید، اگر میوه، سبزیجات، لوبیا، لبنیات کم چرب یا ماهی نیز به اندازه کافی مصرف نکنید، ممکن است فشار خون بالاتری نسبت به دیگران داشته باشید.

ممکن است موز را به عنوان منبع اصلی پتاسیم در نظر بگیرید، اما اگر مراقب وزن خود هستید، کلم بروکلی، شاه بلوط آبی، اسفناج و سایر سبزیجات برگدار گزینه ی مناسب تری برای دریافت پتاسیم هستند.

6- اثرات درد بر بدن

درد ناگهانی یا شدید سیستم عصبی شما را تحریک کرده و فشار خونتان را افزایش می دهد. هنگامی که یک دست خود را در آب یخ قرار دهید، گونه یا ناخن خود را فشار دهید یا توسط حشرات گزیده شوید، می توانید این اثر را مشاهده کنید.

7- مکمل های گیاهی

آیا جینکو، جینسینگ، گوارانا، افدرا، پرتقال تلخ یا خارمریم مصرف می کنید؟ این موارد و امثال آنها می توانند فشار خون شما را افزایش دهند یا نحوه عملکرد داروها، از جمله داروهای کنترل فشار خون بالا را تغییر دهند.

8- مشکلات تیروئید

هنگامی که این غده به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند، ضربان قلب شما کاهش می یابد و شریان های شما کشش کمتری پیدا می کنند. سطوح پایین هورمون همچنین ممکن است کلسترول بد شما را افزایش دهد، که خود عامل سخت و سفت کننده ی شریان هاست. خون در رگ‌های سخت سریع‌تر حرکت می‌کند، به دیواره فشار می‌آورد و فشارخون را بالا می‌برد. اگرچه زیاد رایج نیست، اما هورمون تیروئید بیش از حد می تواند ضربان قلب شما را سریع تر کرده و ضربات قلب را افزایش دهد.

9- احتیاج به دفع ادرار دارید

در مطالعه‌ای روی زنان میانسالی که حداقل 3 ساعت به دستشویی نرفته بودند، مشاهده شد که فشار سیستولیک به طور متوسط حدود 4 امتیاز و فشار دیاستولیک 3 امتیاز افزایش داشته است.با این حال مردان و زنان در سنین مختلف اثرات مشابهی را تجربه کردند. با افزایش سن احتمال فشار خون بالا بیشتر می شود، بنابراین باید دقت بیشتری به فشار خون خود داشته باشید، یک مثانه خالی می تواند یکی از راه های کمک به کنترل فشار خونتان باشد.

10- داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID)

همه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، مانند آسپرین و ایبوپروفن، می توانند باعث افزایش فشارخون شما شوند، چه سالم باشید و چه در حال حاضر فشار خون بالا داشته باشید. اگرچه میانگین افزایش فقط چند درجه است، اما در اندازه گیری فشارخون دامنه وسیعی وجود دارد، به این معنی که ممکن است برخی افراد را بسیار بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار دهد.

11-روپوش سفید پزشکی

شما ممکن است درجه ی فشار خون متفاوتی را بعد از ملاقات پزشک با زمانی که خود آن را اندازه گرفته بودید، تجربه کنید. «اثر روپوش سفید» که به خاطر لباس فرم متخصصان پزشکی نامگذاری شده است، تا 10 درجه بیشتر برای سیستولیک و 5 برای دیاستولیک را افزایش می دهد که می تواند به سادگی اتفاق بیفتد. این افزایش فشار خون بخاطر احساس استرس و اضطراب اتفاق می افتد.

12- ضد احتقان ها

موادی مانند سودوافدرین و فنیل افرین می توانند رگ های خونی شما را باریک کنند. این بدان معنا است که همان مقدار خون باید در فضای کوچک‌تری فشرده شود، مانند جمعیتی که از یک راهروی کوچک عبور می‌کنند. این داروها همچنین می توانند اثربخشی داروهای فشار خون را کاهش دهند. پزشک یا داروساز می تواند به شما در انتخاب محصولات بدون نسخه برای مشکلات سینوسی و سرماخوردگی کمک کند که در صورت داشتن فشار خون بالا مصرف آنها مناسب تر بوده و مطمئن تر هستند.

13- کم آبی بدن

هنگامی که سلول های بدن شما آب کافی ندارند، رگ های خونی شما سفت می شوند. این به این دلیل اتفاق می افتد که مغز شما سیگنالی به غده هیپوفیز می فرستد تا یک ماده شیمیایی آزاد کند که آنها را کوچک می کند، در پی آن کلیه‌های شما کمتر ادرار تولید می کنند تا مایعات درون بدن را حفظ کنند. همچنین باعث می‌شود رگ‌های خونی کوچک در قلب و مغز شما بیشتر فشرده شوند.

14- داروهای ضد بارداری

قرص‌ها، آمپول ها و سایر مواد کنترل بارداری از هورمون‌هایی استفاده می‌کنند که رگ‌های خونی را باریک می‌کنند، بنابراین ممکن است فشار خون شما بالا برود. احتمال اینکه این مشکل برای زنان بالای 35 سال، آنهایی که اضافه وزن دارند یا سیگاری هستند، اتفاق بیافتد، بیشتر است. ممکن است بخواهید فشار خون خود را تحت نظر داشته باشید و هر 6 تا 12 ماه یکبار چک کنید. دوز کمتر استروژن ممکن است درجه ی فشار شما را به حالت عادی نزدیکتر کند.

15- صحبت کردن با دیگران

هنگامی که با دیگری صحبت می کنید فشار خون شما بالاتر از حالت استراحت می رود، چه شما جوان باشید و چه پیر فرقی نمی کند. درجه ی فشار خون شما هرچه که باشد، هنگام شروع صحبت اعداد بالاتر می روند و اثر آن برای چند دقیقه باقی می ماند. به نظر می رسد موضوع و محتوای احساسی آنچه می گویید بسیار پر اهمیت تر از حرکت دادن دهان است.

16- داروهای ضد افسردگی

داروهایی که مواد شیمیایی مغز مانند دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین را مورد هدف قرار می دهند، مانند ونلافاکسین ، مهارکننده های مونوآمین اکسیداز، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و فلوکستین (پروزاک، سارافم) ، می توانند نه تنها خلق و خوی شما، بلکه فشار خون شما را نیز تغییر دهند . اگر لیتیوم یا سایر داروهایی که بر سروتونین تأثیر می گذارند نیز مصرف می کنید، مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) نی ممکن است باعث افزایش فشار شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: