داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به پیشگیری از میگرن کمک کند. یک رژیم غذایی سالم باید شامل غذاهای تازه، از جمله میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی باشد.
شفاآنلاین>سلامت>در اینجا به طور فهرستوار به برخی مواد غذایی که ممکن است سبب ایجاد و یا تشدید سردردها، بهویژه میگرن شوند، اشاره میکنیم.
به گزارش شفاآنلاین:از آنجایی که میگرن می تواند بسیار ناتوان کننده باشد، شناسایی و اجتناب از محرک های بالقوه می تواند برای پیشگیری و یا بهبود میگرن مفید واقع شود.
در حالی که هیچ «رژیم غذایی میگرنی» که درمان قطعی داشته باشد، وجود ندارد، افراد ممکن است بتوانند با نظارت بر آنچه می خورند، میگرن خود را کاهش دهند.
در این مقاله به برخی از غذاهایی که ممکن است از میگرن جلوگیری، آن را تحریک یا تسکین دهد، می پردازیم.
چه غذاهایی می تواند به
پیشگیری از میگرن کمک کند؟
داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به پیشگیری از میگرن کمک کند. یک رژیم غذایی سالم باید شامل غذاهای تازه، از جمله میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی باشد.
غذاهای تازه کمتر احتمال دارد که مواد نگهدارنده غذایی مانند مونوسدیم گلوتامات (MSG) داشته باشند؛ چرا که نگهدارنده ها می توانند باعث میگرن در برخی افراد شوند، بنابراین اجتناب از غذاهای حاوی آنها می تواند کمک کننده باشد.
۱- نان، غلات
اکثر غلات، به جز آنهایی که حاوی آجیل، میوه های خشک یا آسپارتام هستند
نان شیرینی ساده یا دانه کنجد
نان پمپرنیکل یا کدو سبز
چوب شور ساده و چیپس سیب زمینی
کراکرهای بدون طعم، مانند کراکرهای نمکی
نان سفید، گندم، چاودار یا پمپ نیکل از فروشگاه
نانهایی که از زمان پخت آنها مدت زیادی گذشته و دیگر تازه نیستند؛ به طور کلی نانهایی که دیگر داغ نیستند و سرد شدهاند
نان هایی که باید برای پیشگیری از میگرن از آنها اجتناب کرد
کراکرهای طعم دار، مانند کراکر پنیر چدار
نان های آماده که از سوپرمارکت خریداری می شود
نان پیتزا
چیپس بسیار طعم دار یا چاشنی شده
۲- گوشت، آجیل و دانه ها
گوشت گاو تازه، مرغ، ماهی، بره، بوقلمون یا گوساله
دانه کدو تنبل
دانه کنجد
تخمه آفتابگردان بدون طعم طبیعی
غذاهایی که باید برای پیشگیری از میگرن از آنها اجتناب کرد
گوشت خوک
هات داگ
پپرونی (کالباس ادویهدار ایتالیایی)
سوسیس
سالامی
همبرگر
خاویار
جگر گاو و مرغ
گوشت های ترش شده
پاپ کورن طعم دار
کره ی آجیل
۳- سس ها و سس های سالاد
دیپ های خانگی که از مواد تازه بدون طعم دهنده های مصنوعی استفاده می کنند
سس های خانگی
سس سالاد روغن و سرکه سفید و سرکه سیب
غذاهایی که باید برای پیشگیری از میگرن از آنها اجتناب کرد
سس سالاد آماده
دیپ های از پیش بسته بندی شده، مانند سالسا، سس آلفردو، یا دیپ خردل
افزودنی هایی که باید از آنها اجتناب کرد عبارتند از MSG، نیتریت ها و آسپارتام.
سایر چاشنیها یا سسهایی که برای نرم و ترد کردن گوشتها به کار میرود و حاوی مونوسدیم گلوتامات میباشند
سویاسس،
انواع سسهای سالاد که حاوی سرکه و یا شراب هستند (جز سرکه سفید و سیب)
روغن زیتون.
سسهای کچاپ
سس مایونز
سس خردل
بسیاری از سس های سالاد و دیپ های از پیش بسته بندی شده حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده ای هستند که می توانند باعث میگرن شوند
۴- سبزیجات و میوه ها
میوه های تازه
سبزیجات تازه
کدو سبز
سیب زمینی تازه
هویج
گل کلم
فلفل
غذاهایی که باید برای پیشگیری از میگرن از آنها اجتناب کرد
پوره سیب زمینی آماده
میوه های خشک حاوی مواد نگهدارنده سولفیت
میوه های خانواده مرکبات
لوبیا
پیازها
کلم ترش
میوه های مضر برای میگرن
برخی از میوهها ممکن است حاوی گردهها یا سایر ترکیبات باشند و این میتواند باعث ترشح هیستامین شود که میتواند باعث میگرن شود نظیر :
موز
پرتقال، لیمو شیرین و لیمو ترش
گریپ فروت
تمشک
آلو
آووکادو
خربزه
انواع میوههای خشکشده که دارای مواد نگهدارنده هستند (کشمش، خرما، قیسی، انجیر)
۵- محصولات لبنی
شیر کمچرب یا شیر هموژنیزه با 1% چربی،
ماست کمچرب (نصف فنجان در روز)
محصولات لبنی که باید برای پیشگیری از میگرن از آنها اجتناب کرد
بیشتر پنیرها
خامه ترش
شیر پرچرب
شیرکاکائو
خامه
چه غذاهایی می توانند باعث بروز میگرن شوند؟
غذاهایی که باعث بروز میگرن در اشخاص می شوند از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند؛ حتی برخی از افراد می توانند هیچ محرک میگرنی مرتبط با غذا نداشته باشند.
برخی از غذاهایی که معمولاً باعث میگرن می شوند عبارتند از:
پنیرهای کهنه
نوشیدنی های حاوی الکل
شکلات
گوشت های پخته شده
نگهدارنده های غذایی مانند نیترات ها، نیتریت ها، شیرین کننده های مصنوعی
ماهی دودی
عصاره مخمر
شناسایی محرک های میگرنی
برخی از پزشکان ممکن است به افراد مبتلا به میگرن توصیه کنند که یک دفترچه غذایی برای پیگیری آنچه می خورند و علائم سردردی که تجربه می کنند، داشته باشند.
برخی از افراد بلافاصله بعد از خوردن غذا فوری به آن واکنش داده و میگرن را تجربه می کنند؛ درحالی که گروهی دیگر تا ۲۴ ساعت پس از خوردن غذا نیز ممکن است به آن واکنش نشان ندهند.
گام بعدی این است که سعی کنید یک ماده غذایی محرک بالقوه را از رژیم غذایی حذف کنید تا ببینید آیا میگرن هنوز رخ می دهد یا خیر.
کافئین و ارتباط آن با میگرن
به گزارش سلامت نیوز به نقل از بنیاد میگرن آمریکا، بسیاری از بیماران ابراز داشته اند که داروهای حاوی کافئین مفیدتر از داروهای بدون کافئین هستند؛ اگرچه کافئین نیز یک دارو است و مانند بسیاری از داروهای دیگر، در صورت مصرف بیش از حد می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
استفاده روزانه بیش از 100 میلی گرم کافئین (چه در داروها و چه در نوشیدنی ها، تقریباً به میزان یک فنجان قهوه ،۲۲۶ گرم) خود به عامل بروز سردرد های روزانه تبدیل می شود.
چند پیشنهاد برای مصرف کافئین در بیماران میگرنی
بیماران مبتلا به میگرن اپیزودیک باید مصرف کافئین را به یک یا دو نوشیدنی در روز (یا 200 میلی گرم کافئین) محدود کنند.
بیماران مبتلا به سردرد روزانه باید به طور کامل از مصرف کافئین خودداری کنند.
استفاده از داروهای حاوی کافئین را به بیش از دو روز در هفته محدود کنید.
مقدار کافئین در مارک ها و انواع مختلف قهوه بسیار متفاوت است. استفاده از یک ماشین حساب یا مشورت با پزشک می تواند برای جلوگیری از استفاده بیش از حد از کافئین مفید باشد.
کافئین احتمالا تنها علت میگرن های مکرر نیست، اما کاهش کافئین اغلب به بهبود سردرد کمک می کند.
گرسنگی و سردرد
مبتلایان به میگرن اغلب توجه دارند که از دست دادن وعده های غذایی می تواند باعث سردرد شود. فاصله زمانی طولانی بین وعده های غذایی ممکن است باعث حملات میگرنی شود یا به دلیل سطح پایین گلوکز خون سردرد شدیدتر شود
خطر ابتلا به سردرد با فاصله زمانی بین وعده های غذایی افزایش می یابد. بیماران میگرنی باید برای وعده های غذایی کوچک و مکرر وقت بگذارند. زمان منظم وعده های غذایی روزانه، علاوه بر برنامه خواب منظم و ورزش، با میگرن کمتر همراه است.
تغذیه سالم برای پیشگیری از میگرن
سعی کنید نیمی از غلات شما غلات کامل باشد. غلات کامل نسبت با سایرین فیبر و ویتامین بیشتری دارند. سعی کنید موادی نظیر نان سفید، برنج سفید و ماکارونی را در رژیم غذایی خود به غلات کامل تغییر دهید.
مصرف میوه و سبزیجات تازه در رژیم غذایی خود را افزایش دهید. هر بار نصف بشقاب شما باید میوه و سبزیجات باشد!
سعی کنید رژیم غذایی شما حاوی چربی های سالم باشد. در صورت امکان چربی های اشباع شده و ترانس را محدود کنید. مصرف غذاهای دریایی را به دو تا سه بار در هفته افزایش دهید تا چربی های امگا 3 خود را از طریق آن دریافت کنید.
سدیم را به کمتر از 2300 میلی گرم در روز محدود کنید. بیشتر نمک در رژیم غذایی ما از غذاهای فرآوری شده (غذاهای یخ زده، سوپ های کنسرو شده و تنقلات آماده مانند چیپس و کراکر) به دست می آید در صورت امکان غذاهایی را با برچسب «کم سدیم» انتخاب کنید.
علاوه بر اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم، اگر میگرن دارید باید به نکات زیر توجه کنید:
وعده های غذایی را حذف نکنید، به خصوص اگر میگرن شما با گرسنگی تشدید شده و یا آغاز می شود.
خوردن 5 وعده غذایی کوچک در روز را در نظر بگیرید.
یک کربوهیدرات با یک پروتئین یا یک چربی خوب بخورید تا مدت بیشتری سیر بمانید.
چیزی که می دانید باعث میگرن شما می شود نخورید یا ننوشید. برخی از محرک های رایج غذایی عبارتند از الکل، پنیرهای کهنه، کافئین و شکلات.
به جای نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه یا آبمیوه، در طول روز آب بنوشید.