کد خبر: ۳۰۷۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۱ - 2022July 03
«اپونتیا» درمانگری برای دیابت
بررسی فارماکولوژیک نشان داده است که گونه‌های مختلف جنس کاکتوس اثراتی مانند کاهنده قند، کلسترول و تری گلیسرید خون، اثر ضدپلاکتی، التیام دهنده زخم معده و اثر آنتی اکسیدان دارند و همچنین می‌توانند از مخاط معده در برابر زخم و از کلیه، قلب و عروق محافظت نمایند.
شفاآنلاین>سلامت> در بین گیاهان بیشماری که بر روی زمین می‌رویند، گروهی به علت نیاز اندک، شکل ویژه و روش زندگی منحصر به فرد، پرورش ساده و در عین حال زیبایی خاص و گل‌های بسیار دلفریبشان دارای امتیازات بسیار ارزنده‌ای هستند.

به گزارش شفاآنلاین این گیاهان با ذخیره آب و مواد غذائی بیشتر در بافت‌های خود قابلیت بردباری و سازگاری زیادی داشته و در برابر خشکی و کم آبی بسیار مقاوم‌اند. اکثر گیاهان فوق را کاکتوس‌ها و دیگر گیاهان گوشتی تشکیل می‌دهند. این گیاهان در سرتاسرکره زمین از بیابان‌های خشک آمریکا و آفریقا تا انتهای قاره آسیا به چشم می‌خورند و عجیب اینکه شکل جالب و گل‌های لطیف و فوق العاده زیبا و رنگین آنان بیش از حد دل انگیز و سحرآمیز بوده و نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

همه گیاهان گوشتی جزو تیره کاکتوس‌ها بشمار نمی‌آیند
مردم عادی همه گیاهان گوشتی را ظاهراً جزو کاکتوس‌ها بشمار می‌آورند باوجود اینکه باید دانست که همه کاکتوس‌ها گیاهان گوشتی هستند، اما همه گیاهان گوشتی جزو تیره کاکتوس‌ها نیستند و برخی از آن‌ها جزو تیره‌های دیگر گیاهی مانند: تیره سوسن‌ها، آناناس‌ها، آماریلیس‌ها (نرگس‌ها) و غیره هستند.

بیشتر کاکتوس‌ها در آفتاب کامل رشد خوبی دارند
از ویژگی‌های مهم کاکتوس‌ها روشنائی پسند بودن آن‌ها است، به همین دلیل شدت و مدت تابش نور خورشید در شیوه رویش و گلدهی آن‌ها بسیار مؤثر است. برخی از آن‌ها نیز از آفتاب شدید لطمه دیده و سایه روشن را ترجیح می‌دهند. کاکتوس‌ها گیاهانی نور پسند بوده و بیشتر آنها در آفتاب کامل رشد خوبی داشته و به سبب انباشتن و ذخیره آب در ساقه و تنه‌های خود نسبت به خشکی و گرما پایداری نشان داده و به منظور تولید علوفه، میوه و سایر محصولات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به منظور جلوگیری از فرسایش خاک در مناطق خشک و نیمه خشک نیز بکار گرفته می‌شوند.

گونه اپونتیا فیکوس در ایران با نام‌های گوناگونی معروف است
جنس کاکتوس  از خانواده کاکتوس‌ها  بوده و نزدیک به ۳۰۰ گونه گیاه بسیار متنوع از نظر شکل و اندازه دارد که بومی آمریکای جنوبی هستند و به طور وحشی در ایران نمی‌رویند ولی بعضی از گونه‌های آن از جمله Opuntia ficus– indica .L   در مناطق جنوب ایران و سواحل دریای مازندران در گلخانه‌ها کاشته و نگهداری می‌شود.  گونه مذکور در ایران با نام‌های کاکتوس، انجیر هندی، انجیر بربری و زبان مادر شوهر معروف است. قسمت‌های هوایی جنس کاکتوس شامل میوه، ساقه و گل در طب سنتی به عنوان غذا و دارو مصرف می‌شوند.

در طب سنتی ایران و سایر کشورها از گیاهان جنس کاکتوس برای درمان دیابت، سوزش مجاری ادرار، التیام زخم، آبسه و التهاب‌های پوست استفاده می‌شود. بررسی  فارماکولوژیک نشان داده است که گونه‌های مختلف جنس کاکتوس اثراتی مانند کاهنده قند، کلسترول و تری گلیسرید خون، اثر ضدپلاکتی، التیام دهنده زخم معده و اثر آنتی اکسیدان دارند و همچنین می‌توانند از مخاط معده در برابر زخم و از کلیه و قلب و عروق محافظت نمایند.

از میوه اپونتیا به عنوان داروی ضد دیابت استفاده می‌شود
 هزاران سال است که در آمریکای جنوبی، Opuntia  در درمان دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم کاربرد دارد. بنابراین از میوه این گیاه به عنوان داروی ضد دیابت در نقاط مختلف جهان از جمله ایران استفاده می‌شود. نگهداری اپونتیا بسیار راحت‌تر از سایر کاکتوس‌ها است. زبان مادرشوهر را در مکانی با نور زیاد و آبیاری منظم نگهداری کنید خاک مناسب کاکتوس زبان مادر شوهر خاک ماسه‌ای با زهکشی مناسب همراه با پیت ماس است. همچنین تکثیر این گیاه به راحتی از طریق قلمه زدن امکان پذیر است.
برچسب ها: اپونتیا ، دیابت ، قند خون
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: