دکتر یونس پناهی گفت: همکاری معاونت تحقیقات و فناوری با معاونت آموزش وزارت بهداشت امری جدی است. یکی از دغدغههای تحقیقات کاهش هزینه درمان است و همین مسئله در آموزش هم مطرح است و بهرهگیری از فناوری و تکنولوژی میتواند ما را در این امر یاری دهد.
شفاآنلاین>سلامت>حمایت از 30 شرکت دانشبنیان و فعال در زمینه تولید و توسعه شبیهسازهای آموزش پزشکی در کشور در نشست مشترک معاونت تحقیقات و فناوری و آموزشی وزارت بهداشت مورد توافق قرار گرفت.
به گزارش شفاآنلاین:دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست با تاکید بر اینکه آموزش و پژوهش دو بال علم و دانش هستند، گفت: همکاری معاونت تحقیقات و فناوری با معاونت آموزش وزارت بهداشت امری جدی است. یکی از دغدغههای تحقیقات کاهش هزینه درمان است و همین مسئله در آموزش هم مطرح است و بهرهگیری از فناوری و تکنولوژی میتواند ما را در این امر یاری دهد.
دکتر پناهی ضمن استقبال از حمایت از توسعه شبیهسازهای آموزشی، افزود: استفاده از فناوری کمک میکند تا برای آموزش، دیگر نیاز به تشریح جسد نباشد یا در آزمایشگاهها از حیوانات استفاده نشود بلکه استاد با بهره گیری از سیستمهای شبیهسازی با دقت و کیفیت بالاتر نکات آموزشی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، خاطر نشان کرد: یک استاد دانشگاه زمانی میتواند در آموزش موفق باشد که دستی بر آتش پژوهش داشته باشد و با رویکردهای جدید مطالعاتی و تحقیقاتی آشنا باشد و بداند چگونه از فناوری در راستای اهداف پژوهشی و آموزشی بهرهبرداری کند.
دکتر ابوالفضل باقریفرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه با پیشرفت علم، فناوریهای آموزشی هم رشد کرده است، گفت: در جریان شیوع کووید_19 توجه به این حوزه ضرورت یافت. فناوران کشور موفق شدند طی سه سال به چنین رشد و پیشرفتی برسند که حتی برخی از شرکتها در حال حاضر امکان صادرات محصولات آموزشی خود را دارند. این یک مدل و الگوی شکلگیری و رشد در کوتاهترین زمان ممکن است.
وی با اشاره به موارد استفاده از فناوری شبیهسازی در امر آموزش پزشکی گفت: شبیهسازی یک فناوری لازم و ضروری است که به مرور زمان نیازمندی به آن بیشتر هم میشود. دیگر نیازی به کلاسهای تشریح با سبک و سیاق گذشته نیست یا حتی دیگر لازم نیست دانشجو برای یادگیری در اورژانس بیمارستان حضور یابد بلکه میتواند به صورت مجازی همان شرایط را تجربه کند. دکتر باقریفرد وضعیت کشور در چهار حوزه هوش مصنوعی، سلولهای بنیادی، نانو و شبیهسازها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: باید با تمام توان بر این حوزهها تمرکز کرده و از آنها حمایت کنیم. دنیا در حال حرکت به سوی شبیهسازهاست و ما هم توانایی لازم را از مرحله تولید تا صادرات داریم. اگر به موقع اقدام کنیم میتوانیم مانند حوزه نانو در دنیا مدعی باشیم.
دکتر محمد رضا منظم، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، نیز ضمن استقبال از رشد و توسعه شبیهسازها و کاربرد آن در آموزش پزشکی، یادآور شد: در حمایتها باید مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی نیز جلب شود.
وی افزود: وقتی دانشگاهها در مدل سرمایهگذاری و حمایت از شبیهسازها دیده شوند میتوانیم امیدوارم باشیم که این تجهیزات به درستی در امر آموزش به کار گرفته خواهد شد و از ثمرات آن دانشجویان، اساتید و غیره برخوردار میشوند.
[0:22 pm, 29/06/2022] h alimohamadi: وی در ادامه با بیان این که پروفسور ماندرا، رئیس جراحی اعصاب اطفال لهستان به ایران سفر می کند، افزود: ایشان در طی سفرشان از بخش های مختلف سلامت ایران بازدید خواهند داشت و زمینه های همکاری دو کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وویچه اونولت در پایان به چالش های موجود در حوزه سلامت لهستان اشاره کرد و افزود: حدوداً سه میلیون آواره از اوکراین وارد لهستان شده اند و دولت تلاش می کند تمام خدمات سلامت شامل شماره امنیت اجتماعی و بیمه را به آنها ارائه دهد به همین دلیل در شرایط حاضر همکاری با بخش سلامت ایران می تواند بسیار موثر باشد.