به گزارش شفاآنلاین:برنج معمولاً در دمای بیش از ۳۵ درجه سانتیگراد آسیب میبیند اما با استفاده از ژنهای جدید میتوان به جنگ این مشکل رفت و امنیت غذایی را افزایش داد.
فعال کردن ژنهای یادشده موجب میشود غشای سلولی برنج علائم مربوط به تنش گرمایی خارجی را قبل از برقراری ارتباط با کلروپلاستها - اندامکهایی که در آنها فتوسنتز اتفاق میافتد – حس کند.
با تداوم روند گرم شدن کره زمین بسیاری از گیاهان در معرض آسیب هستند و این وضعیت میتواند به کلروپلاستهای هر گیاهی از جمله برنج آسیب برساند.
ژنهای TT۳.۱ و TT۳.۲ که به همین منظور شناسایی شدهاند در تعامل با یکدیگر به افزایش آستانه تحمل حرارتی برنج و نیز کاهش میزان از بین رفتن دانههای برنج به خاطر شدت گرما کمک میکنند.
پژوهشگران معتقدند، ژن تازه یافت شده را میتوان در گیاهان دیگری مانند گندم، ذرت، لوبیا و سبزیجات برای کشت سویه های مقاوم به گرما مورد استفاده قرار داد.