کد خبر: ۳۰۶۶۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022June 20
با شناسایی دو ژن؛
برنج معمولاً در دمای بیش از ۳۵ درجه سانتیگراد آسیب می‌بیند اما با استفاده از ژن‌های جدید می‌توان به جنگ این مشکل رفت و امنیت غذایی را افزایش داد.
شفاآنلاین>سلامت>محققان چینی از شناسایی دو ژن در برنج خبر داده‌اند که می‌توان از آنها برای افزایش مقاومت این گیاه در برابر گرما تا ۳۸ درجه سانتیگراد استفاده کرد.

به گزارش شفاآنلاین:برنج معمولاً در دمای بیش از ۳۵ درجه سانتیگراد آسیب می‌بیند اما با استفاده از ژن‌های جدید می‌توان به جنگ این مشکل رفت و امنیت غذایی را افزایش داد.

فعال کردن ژن‌های یادشده موجب می‌شود غشای سلولی برنج علائم مربوط به تنش گرمایی خارجی را قبل از برقراری ارتباط با کلروپلاست‌ها - اندامک‌هایی که در آنها فتوسنتز اتفاق می‌افتد – حس کند.

با تداوم روند گرم شدن کره زمین بسیاری از گیاهان در معرض آسیب هستند و این وضعیت می‌تواند به کلروپلاست‌های هر گیاهی از جمله برنج آسیب برساند.

ژن‌های TT۳.۱ و TT۳.۲ که به همین منظور شناسایی شده‌اند در تعامل با یکدیگر به افزایش آستانه تحمل حرارتی برنج و نیز کاهش میزان از بین رفتن دانه‌های برنج به خاطر شدت گرما کمک می‌کنند.

پژوهشگران معتقدند، ژن تازه یافت شده را می‌توان در گیاهان دیگری مانند گندم، ذرت، لوبیا و سبزیجات برای کشت سویه های مقاوم به گرما مورد استفاده قرار داد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: