کافی است سعی کنید در این روزها، انواع ویتامین و املاح معدنی از جمله سلنیوم و ویتامین B ۶ را بیشتر از همیشه به بدن برسانید. البته بنا نیست این مواد را در قالب مکمل غذایی مصرف کنید. بلکه میتوانید سراغ خوراکیهایی بروید که منبع غنی از این دو هستند و در نهایت با یک ترکیب ساده، نوشیدنی را نوش جان کنید که ریههایتان را تا حد امکان از این آلایندهها پاک کند
شفاآنلاین>سلامت> همزمان با آلودگی هوا، علاوه بر استفاده از ماسکهای فیلتردار، با مصرف برخی از خوراکیها میتوان جلوی ورود مواد سمی به بدن را گرفت. سموم ناشی از این آلودگیها میتوانند باعث ایجاد بیماریهای مختلفی شوند. از این رو، مصرف برخی میوهها و سبزیهای سالم، از بهترین روشها برای پیشگیری از آسیب ناشی از این سموم در بدن است.
به گزارش شفاآنلاین: شاید شما هم عبارت «غلظت آلایندهها» بارها شنیدهاید. چقدر بابت افزایش غلظت آلایندهها دلواپس شدهاید؟ چند روز را مجبور شدهاید پای پیاده به دل آلودگی بزنید و در خیابانها راه بروید؟ و البته بالاخره چقدر از این آلایندهها را ناخواسته بلعیدهاید و به ریهها فرو دادهاید؟ این مشکل همیشگی اکثر شهرهای صنعتی است که بلای جان مردم شده و برای به حداقل رساندنش میتوان سراغ سادهترین راهها رفت که هر کسی در منزل شخصیاش هم میتواند این راه حلها را پیاده کند.
توصیە میشود از مصرف مکرر و روزانە و بیش از اندازه دمنوشها جلوگیری شود.
کافی است سعی کنید در این روزها، انواع ویتامین و املاح معدنی از جمله سلنیوم و ویتامین B ۶ را بیشتر از همیشه به بدن برسانید. البته بنا نیست این مواد را در قالب مکمل غذایی مصرف کنید. بلکه میتوانید سراغ خوراکیهایی بروید که منبع غنی از این دو هستند و در نهایت با یک ترکیب ساده، نوشیدنی را نوش جان کنید که ریههایتان را تا حد امکان از این آلایندهها پاک کند.
در مواقع آلودگی هوا، غذاهای دارای آنتیاکسیدان مانند آب لیمو، پرتقال و گیاهانی که قرمز رنگ هستند مثل گوجه فرنگی مصرف کنید. برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوههای طبیعی بنوشید.
همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر، دفع سموم در بدن بهتر اتفاق میافتد و عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و نارسایی قلبی به حداقل میرسند. برنج قهوهای، تخممرغ و تخمه آفتابگردان نیز از منابع طبیعی عنصر سلنیوم هستند.
برای رقیق شدن جریان خون میتوانید به مصرف مواد غذایی که حاوی ویتامین ث هستند، روی بیاورید، لذا مصرف پرتقال، نارنگی و آب انار را در این شرایط فراموش نکنید.
پیش از اینکه ادامه مطلب را بخوانید به این نکته توجه کنید که به گفته فرزین بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاە علوم پزشکی کردستان، تا بە حال ثابت نشدە است کە دمنوش خاصی در دفع مواد زاید در بدن انسان موثر باشد؛ لذا توصیە میشود از مصرف مکرر و روزانە و بیش از اندازه دمنوشها جلوگیری شود.
قهوه
مواد لازم
اسپرسو: ۳۰ میلی لیتر
چوب دارچین: یک تکه
هل: ۳ عدد
میخک: ۲ عدد
روش تهیه
هل و میخک و دارچین را در آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. سپس آب معطر را فیلتر کرده و اسپرسو را با آن ترکیب کنید تا دم بکشد.
فوت آشپزی: آسانترین راه درست کردن قهوه اسپرسو، تهیه کردن پودر آماده و اضافه کردن آب جوش به آن است.
نکات
۱- میتوانید از طعمدهندههای استاندارد هل و دارچین که در برخی از فروشگاهها موجود است، استفاده کنید.
۲- عطر خوش و اثربخش و اشتها آور هل، این دانه را به یکی از بهترین طعمدهندهها برای انواع نوشیدنی، دسر و شیرینی تبدیل میسازد.
مواد لازم
آلوئهورا: یکسوم لیوان
توت فرنگی: ۴ عدد
مربای توت فرنگی: یک قاشق غذاخوری
شیر: نصف لیوان
بستنی وانیل: یک اسکوپ
یخ: ۳ تا ۵ مکعب
روش تهیه
تمامی مواد ذکر شده را درون پارچ مخلوطکن ریخته و به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید. مواد حاصل را داخل لیوان بریزید و ۲ عدد توت فرنگی را خرد کنید و به آن بیفزایید.
فوت آشپزی: اگر تمایل ندارید از مخلوطکن استفاده کنید، مواد را به ترتیبی که ذکر شده، درون لیوان ریخته و آنها را هم بزنید.
نکته: گاهی دیده میشود بعضیها شیر پاستوریزه را در فریزر نگهداری میکنند که این کار اصلا توصیه نمیشود، زیرا شیر فریز شده وقتی از حالت انجماد خارج شود، مستعد آلودگی است و ممکن است آلودگی دست یا ظروف را به راحتی به خود بگیرد.
دمنوش میوههای قرمز
مواد لازم
میوه خشک شده قرمز رنگ: دو قاشق غذاخوری
نعناع: ۲ الی ۳ ساقه
چای ترش: یک قاشق مرباخوری
آب لیمو ترش تازه: یک قاشق مرباخوری
عسل: نصف قاشق مرباخوری
آب جوش: یک لیوان
روش تهیه
چای ترش و میوههای خشک شده را همراه نعناع درون لیوان آب جوش ریخته تا به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس عسل و لیمو را به آنها اضافه میکنیم.
فوت آشپزی: در روشی دیگر میتوانید تمامی مواد را درون ظرفی ریخته و یک لیوان آب سرد به آن افزوده و روی گاز بگذارید تا به مدت حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد. قبل از قُل خوردن زیر گاز را خاموش کنید.
دمنوش هل و زعفران
مواد لازم
گل زعفران: ۳ تا ۴ گرم
زعفران دم کشیده: یک قاشق مرباخوری
هل: ۲ الی ۳ عدد
گلاب: یک قاشق مرباخوری
آب جوش: یک لیوان
روش تهیه
گل زعفران را در لیوان آبجوش ریخته و زعفران دم کشیده را به آن اضافه میکنیم. سپس گلاب و هل را در آبجوش دم کرده و به لیوان اضافه کرده و در لیوان را به مدت ۳ دقیقه بسته نگه داشته و دم میکنیم.
فوت آشپزی: در روشی آسانتر میتوانید تمامی مواد را داخل صافی قوری بریزید و آب جوش به آن اضافه کنید. سپس بگذارید به مدت حداقل ۱۰ دقیقه دم بکشد و آماده شود.
نکته سلامت: دم کرده زعفران حاوی موادی است که به آن کروستین میگویند که فشار خون را پایین میآورد.
کیوی سرخ
مواد لازم
کیوی: یک عدد
پرتقال خونی: یک عدد
ماءالشعیر: یکسوم لیوان
یخ: چهار مکعب
روش تهیه
کیوی را پوست بگیرید و قطعهقطعه کنید. سپس آب پرتقال را بگیرید و درون مخلوطکن ریخته به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید. مایع به دست آمده را درون لیوان ریخته، یخ و ماءالشعیر را به آن اضافه کنید.
نکته سلامت: کیوی سرشار از ویتامین ث است. مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین میتوانید ویتامینهای A، E، کلسیم، آهن و اسیدفولیک را در این میوه پیدا کنید.
پرتقال و گریپفروت
مواد لازم
آب پرتقال: یکچهارم لیوان
آب پرتقال توسرخ: یکچهارم لیوان
آب گریپفروت: یکچهارم لیوان
آب لیموترش: دو قاشق غذاخوری
روش تهیه
اول آب پرتقال توسرخ پالپدار را درون لیوان ریخته، سپس آب گریپفروت و لیموترش و بعد از همه آنها، به آرامی آب پرتقال معمولی را اضافه میکنیم.
فوت آشپزی: اگر میخواهید در این نوشیدنی میکس کامل صورت گیرد، حتما میوهها را داخل مخلوطکن بریزید و به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید.
نکته سلامت: گریپفروت عمل هضم را آسان و به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک میکند.