کد خبر: ۳۰۴۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022May 17
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آمارهای باروری در کشور، تاکید کرد: در بند اول سیاست‌های کلی جمعیت کشور آمده است ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت منوط به افزایش نرخ باروری و افزایش جمعیت است.
شفاآنلاین>سلامت>مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت منوط به افزایش نرخ باروری و افزایش جمعیت است.

به گزارش شفاآنلاین: فرناز اهدایی‌وند، با اشاره به اینکه هفته ملی جمعیت با شعار «ایران جوان بمان» نامگذاری شده است، اظهار کرد: جمعیت مؤلفه مهم و اساسی اقتدار ملی هر کشور است.

وی با اشاره به اینکه نیروی مولد و جوان به عنوان عامل پایایی یک کشور و یکی از پایه‌های مهم رشد اقتصادی و اجتماعی کشورها است، افزود: قطعاً هر جامعه‌ای برای پیمودن مسیر آینده نیاز به جمعیت جوان دارد.

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آمارهای باروری در کشور، تاکید کرد: در بند اول سیاست‌های کلی جمعیت کشور آمده است ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت منوط به افزایش نرخ باروری و افزایش جمعیت است.

وی افزود: میزان باروری کلی تعداد فرزندانی است که یک زن در طول دوره باروری به دنیا می‌آورد بنابراین نرخ باروری پایین‌تر از سطح جانشینی (کمتر از ۲,۱) از چالش‌های اصلی ما است.

اهدایی وند با اشاره به اینکه الگوی سنی باروری نشان دهنده کاهش میزان باروری در همه سنین از جمله گروه‌های سنی جوان است، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن، متوسط رشد جمعیت طی سال‌های اخیر کاهش داشته و این روند، هشداری جدی برای جمعیت است.

به گفته وی، پیش بینی می‌شود که جمعیت سالمند کشور در طی ۲۰ سال آینده ۲ برابر شود، در حالی که این روند در دیگر کشورها طی ۱۰۰ سال رخ خواهد داد.

اهدایی وند با تاکید بر این نکته که در حال حاضر کشور در پنجره فرصت جمعیتی قرار دارد و تا چند سال آینده این پنجره همچنان باز است، عنوان کرد: کشور ما سال‌ها دارای جمعیت جوان بوده و همچنان لازم است با افزایش فرزندآوری این ثروت حفظ و صیانت شود.

وی با عنوان این مطلب که سالخوردگی جمعیت در آینده بر جایگاه سیاسی، اقتصادی و امنیتی کشور در منطقه و جهان اثر خواهد داشت، به سیاست‌های کلی جمعیت اشاره کرد و گفت: در اردیبهشت ۱۳۹۳ مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی جمعیت را در ۱۴ بند ابلاغ کردند و بر اساس آن لازم شد که برای رسیدن به جمعیتی پویا و بالنده و با تاکید بر نقش مهم جوانی جمعیت در پیشرفت کشور، برنامه ریزی جامع و سیاست‌های حمایتی برای اجرای برنامه‌ها با رویکرد ترویج فرزندآوری به منظور جلوگیری از پیری جمعیت و استفاده از پنجره فرصت جمعیتی انجام شود.

اهدایی وند همچنین با بیان این موضوع که در سال ۱۴۰۰ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» برای حفظ و صیانت از جمعیت به دستور رئیس جمهور ابلاغ شد، تاکید کرد: بر همین اساس با اجرایی کردن و تبیین مفاد این قانون و با توجه به ظرفیت‌های موجود امیدواریم بتوان گام مؤثری در جهت دستیابی به جامعه‌ای پویا و بالنده برداریم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: