کد خبر: ۳۰۴۱۹۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022May 10
علی حیدری پور بیان کرد: کاهش باروری و به طبع آن کاهش جمعیت که منجر به سالمندی در سال‌های آینده می‌شود، یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی کشور است که همواره جزو دغدغه‌های رهبر انقلاب است.
 شفاآنلاین>سلامت>مدیرکل امور موسسات خیریه و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تشکل‌های مردم نهاد فعال در حوزه سلامت به ترویج هرچه بیشتر فرهنگ افزایش جمعیت کشور بپردازند و سهم ویژه‌ای در این امر داشته باشند.

به گزارش شفاآنلاینعلی حیدری پور افزود: کاهش باروری و به طبع آن کاهش جمعیت که منجر به سالمندی در سال‌های آینده می‌شود، یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی کشور است که همواره جزو دغدغه‌های رهبر انقلاب است.

وی اظهار داشت: شیوع بیماری‌های مزمن (فشارخون، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی)، برخی از سرطان‌ها و بسیاری از بیماری‌های مربوط به کهولت سن از عوارض سالخوردگی جمعیت است که به نوبه خود منجر به افزایش سرانه سلامت به ازای هر فرد در جامعه و هزینه‌های تحمیل شده به نظام سلامت می شود بنابراین بر همه مسئولان و مردم کشورمان فرض است که زمینه‌های پیشگیری از بروز این خطر جدی را فراهم کنند.

حیدری پور خاطرنشان کرد: در راستای اجرای سیاست‌های کلی جمعیت و خانواده ضرورت دارد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به طور جدی دنبال و برای گسترش این امر و ترویج فرهنگ آن تلاش شود. پنج راهبرد رصد و آمایش جمعیت، توانمندسازی خانواده‌ها، سلامت مادران، تکامل همه جانبه کودکان، تسهیل ازدواج دانشجویان و افزایش خوابگاه‌های متاهلی و تقویت و ترویج فرزندآوری در قانون جوانی جمعیت برای دانشگاه های علوم پزشکی تعیین شده است.

مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت اظهارداشت: آموزش، نقش اساسی در تحقق راهبردهای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دارد که باید در بخش‌های مختلف این طرح مورد توجه واقع شود.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری فرهنگی و اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی یکی از راهکارهای اصلی پیشبرد قانون یادشده است و تشکل های مردم نهاد سلامت محور به عنوان نهاد برخاسته از بطن جامعه یکی از ملزومات اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت محسوب می‌شود.

حیدری پور یادآور شد: با توجه به فعالیت حدود دو هزار تشکل مردم نهاد سلامت محور در سراسر کشور و تاثیرات جامعه‌شناختی، روانشناختی و فرهنگ‌سازی مختص آنان ضروریست نگاه و توجه ویژه ای برای استفاده از این ظرفیت به آنان داشته باشیم.

حیدری پور افزود: اختصاص حداقل ۳۰ درصد از بودجه حمایتی وزارتخانه های کشور، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و سایر نهادهای ذی ربط از سازمان های مردم نهاد و تشکل‌های فرهنگی به مجموعه‌هایی از قبیل گروه‌های فرهنگی و جهادی، کانون های فرهنگی مساجد و سازمان های مردم نهاد که در جهت کاهش سن ازدواج، تسهیل ازدواج جوانان، تشویق به فرزندآوری و استحکام خانواده با رویکرد دینی تشکیل شده، اختصاص حداقل ۴۰ درصد از ظرفیت ماده ۳۲ (اختصاص حداقل یک سوم ظرفیت اسمی سالانه تبلیغات محیطی جهت تبلیغات فرهنگی مربوط به به موضوع ازدواج، فرزندآوری، رشد جمعیت و تعالی نهاد خانواده توسط وزارت راه و شهرسازی و کلیه شهرداری ها و دهیاری ها) به نهادهای مردمی از قبیل گروههای جهادی و سازمان های مردم نهاد دارای مجوز که در حوزه ازدواج و خانواده فعالیت می کنند با نظارت سازمان تبلیغات اسلامی و تامین زمین با اجاره ۹۹ ساله و غیر قابل تغییر کاربری برای خیریه‌ها و سازمان‌های متقاضی تأسیس شیرخوارگاه ها و مراکز نگهداری شبانه روزی کودکان بی سرپرست و خیابانی پس از تأیید سازمان بهزیستی کشور از بندهای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستند که با هدف افزایش و جوانی جمعیت و تشویق تشکل های مردم نهاد مصوب شده‌اند.

وی تصریح کرد: با توجه به مسائل حال حاضر و ضرورت اقدامات موثر به منظور حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارم هفته سلامت سال ۱۴۰۱ را با عنوان «نقش مردم، مسئولین و سمن‌ها در ارتقای سلامت خانواده و جوانی جمعیت» نامگذاری شده است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: