به گزارش شفاآنلاین:سردار اسکندر مومنی روز یکشنبه در حاشیه نشست تخصصی«تبیین برنامهها و سیاستهای راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر» در جمع خبرنگاران افزود: برای درمان همه معتادان مشکلی نداریم است اما ظرفیت نگهداری آنها باید با هم باشد تا سال ۹۷ حدود ۴ هزار ظرفیت در تهران داشتیم اما اکنون ۱۶ هزار نفر در تهران نگهداری می شود و این آمار چهار برابر شده است و با یک کار جهادی اقدام خوب سپاه، نیروی انتظامی و سازمان زندانها ۱۶ هزار معتاد در این استان درمان و نگهداری می شوند.
وی تصریح کرد: اما برای تهران ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر باید به ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر برسد که شهرداری ۵ هزار ظرفیت را تقبل کرده و قول داده ظرف چند ماه راه اندازی کند، اهتمام خوبی دارد و شروع شده است که البته چند اقدام دیگر در دست انجام است که امیدواریم در تهران تا پایان سال مشکلی نخواهیم داشت.
سردار مومنی درباره نگهداری معتادان با زخم باز، زنان و کودکان نیز اظهار داشت: هم برای زنان، کودکان و افراد با زخم بار مراکزی راه اندازی شده است و در تهران ظرفیت داریم و مشکلی وجود ندارد، امیدواریم برای عموم معتادان متجاهر این ظرفیت ها راه اندازی شود تا مشکل ظرفیت در تهران حل خواهد شد.
۹۵ درصد تریاک در اختیار افغانستان
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: گریزی نداریم جز اینکه امر پیشگیری را در اولویت اول قرار دهیم و برای پیشگیری از موادمخدر نیز باید از مشارکت اجتماعی و خیران کمک بگیریم، اما این سوال است که چرا باید اقدامات پیشگیرانه را در اولویت قرار دهیم؛ برای اینکه کنار کشوری زندگی می کنیم که حدود ۹۵ درصد تولید تریاک را به خودش اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: با حضور ناتو و آمریکایی ها طی ۲۰ سال گذشته اقتصاد این کشور نابود شد، امنیت افغانستان از بین رفت و متاسفانه موادمخدر ۵۰ برابر توسعه پیدا کرد، شاید صرفا تریاک در افغانستان تولید می شود و به کشورهای دیگر می رود، این درست است اما از طرف کشورهای اروپایی مواد اولیه، دانش و فناوری لازم هم برای تولید موادمخدر صنعتی وارد افغانستان می شود و تبدیل به موادمخدر صنعتی و شیشه شده و در جهان توزیع می شود.
سردار مومنی تصریح کرد: یک جریان دوسویه را داریم؛ از سویی کشورهای اروپایی به اذعان سازمان ملل مواد اولیه برای ساخت موادصنعتی و شیشه جریان دارد و شدید هم است، در عین حال که مقابله می کنیم و اگر اقدامات مقابله ای نبود اتفاقاتی که افتاده گسترده تر می شد، پس چاره ای نداریم که پیشگیری را در اولویت قرار دهیم.
طرح یاریگران زندگی برای نجات معتادان
سردار مومنی ادامه داد: طرحی به نام طرح یاریگران زندگی تصویب شد که طرحی گسترده است تا در این راستا همدیگر را یاری کنیم تا افرادی که معتاد شده اند نجات پیدا کنند و کسانی که معتاد نشده و در معرض آسیب هستند به اعتیاد دچار نشوند چون واقعا درمان بسیار سخت و هزینه بر است و چندین و چند خانواده ها را درگیر می کند و بسیاری از طلاق ها و جرائم ناشی از اعتیاد است.
وی گفت: باید تلاش کنیم کسی به سمت موادمخدر نرود و کسانی که معتاد هستند و دچار این بلیه هستند چون هیچ دولتی به تنهایی نمی تواند آن را ساماندهی کند گریزی نداریم جز اینکه از ظرفیت خیران استفاده کنیم و خوشبختانه در این زمینه استقبال خوبی شد در این یکسال گذشته چند مرکز توسط خیران ساخته شده و رویکرد خوبی ایجاد شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: در سال های گذشته در حوزه مدرسه سازی، اماکن فرهنگی، مساجد و دانشگاهی اقدامات خوبی صورت گرفته و لازم بود اما در حوزه موادمخدر مغفول بود که امروز همه خیران استقبال خوبی کردند و در سال ۱۴۰۰ چند مرکز توسط خیران برای نگهداری، درمان، کارآفرینی و ایجاد اشتغال راه اندازی شد.
وی ابراز امیدواری کرد که این اقدامات توسعه پیدا کند و نشست امروز برای این موضوع بود، اواخر بهمن ماه در مشهد ۲ ماهه یک سوله برای ۳۰۰ معتاد راه اندازی کرد باور آن سخت بود اما این خیر در مدت ۲ ماه مرکز را راه اندازی کرد و اگر سیستم دولتی بود روند آن سخت بود و ما از این قضیه استقبال می کنیم چون ظرفیت بسیار خوبی در کشور وجود دارد و هر فردی به هر میزانی که می تواند براساس نیاز این بخش ما استقبال می کنیم.
سردار مومنی گفت: ظرف ۲ تا ۳ ساله رویکرد خوبی ایجاد شده است و برخی نیکوکاران ۱۰ معتاد و ۲۰ خانواده را مشغول به کار کرده است ولی هنوز فاصله داریم و دعوت می کنم همه در این کار خیر شریک باشند.
باید با موادمخدر سنتی و صنعتی در افغانستان برخورد شود
وی به ممنوعیت کشت تریاک در افغانستان نیز اشاره کرد و افزود: آمریکایی ها و ناتو در واقع افغانستان را ویران کردند و رفتند، موادمخدر را توسعه قابل توجهی دادند و اکنون طالبان اعلام کرده که ما هم خوشحالیم از اینکه اقدامی صورت گیرد و در حد حرف و شعار نباشد این موضع اعلامی به یک موضع اعلامی تبدیل شود ما رصد می کنیم و هر کمکی بخواهند انجام می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: اما حتما باید هر دو مقوله موادمخدر سنتی و صنعتی با هم باشد نه اینکه مقدار موادمخدر صنعتی اضافه شود و به کشت توجه نشود، باید با همه انواع مخدر صنعتی و سنتی برخورد کنند و ما هم باید در عمل ببینیم چون از این اعلام استقبال می کنیم.
سردار مومنی در پاسخ به این سوال که از کل بهبودیافتگان فقط یک هزار نفر اشتغال دارند، گفت: به طور یقین این تعداد بیشتر است و در یک تا ۲ مرکز یا استان خاصی باشد موافقم این آمار کم است همین نشست برگزار شد تا وارد کار خیر شویم تا این موضوع گسترش پیدا کند.