کد خبر: ۳۰۳۶۵۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022May 01
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد:
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی در سطح رئیس و معاون تحقیقات و فناوری باید با استانداری درارتباط باشند تا نیازهای بومی هر استان احصا شود و متناسب با آن اقدامات لازم صورت بپذیرد.
شفاآنلاین>سلامت>معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست مرکز اطلاعات و انتشارات علمی که مقدمه برگزاری گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی است، گفت: راهی نیست جز اینکه زنجیره تولید را کامل کنیم. از ایده که شامل مقاله، طرح تحقیقاتی، پایان نامه ها و حاکمیت ها، پتنت‌ها و مالکیت‌فکری است، عبور کنیم و به سمت تجاری‌سازی دانش حرکت کنیم.

به گزارش شفاآنلاین:دکتر یونس پناهی با بیان این مطلب خطاب به معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی سراسرکشور، گفت: متناسب با زیرساخت‌ها و امکانات سخت افزاری و نرم‌افزاری در راستای شعار سال تلاش کنند. باید به فکر اقتصاد مردم باشیم تا هزینه های سلامت، تحقیقات و درمان تا حد امکان پایین و معقول باشد.
 
وی به تشریح روند چند مرحله‌ای تهیه سند راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت پرداخت و گفت: 21 و 22 اردیبهشت ماه گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی را در پیش داریم و به دلیل محدودیت در زمان دو روزه، کارگروه های تخصصی و جلسات مجازی را پیش از برگزاری گردهمایی می‌کنیم تا بتوانیم با متولیان و دانشگاه‌هایی که تجربه خوبی دارند، هم اندیشی کنیم و همینطور در روز برگزاری با مرور  و جمع بندی مباحث مطرح شده به سند راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برسیم و به دانشگاه ها ابلاغ کنیم.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، افزود: دانشگاه های علوم پزشکی در سطح رئیس و معاون تحقیقات و فناوری باید با استانداری درارتباط باشند تا نیازهای بومی هر استان احصا شود و متناسب با آن اقدامات لازم صورت بپذیرد. 
 
دکتر پناهی در خصوص انتقال از تولید مقاله به سوی تولید ثروت یادآور شد: اگر امروزه در خصوص پژوهش‌های مسئله محور صحبت می‌کنیم حاصل تلاش و کوشش پژوهشگران در عرصه تحقیقات و فناوری است. اگر در آن زمان بحث تولید دانش و مرجعیت علمی را نداشتیم امروزه نمی‌توانستیم مقالات را به محصول و ثروت تبدیل کنیم. 
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه چه بخواهیم چه نخواهیم نمی‌توانیم دانشمند یک درصد و پژوهشگر برتر حوزه سلامت داشته باشیم ولی در دستورالعمل، دارو و تجهیزات، مواد اولیه، دانش به دیگران محتاج باشیم.
 
وی  افزود: راهی نیست جز اینکه زنجیره تولید را کامل کنیم. از ایده که شامل مقاله، طرح تحقیقاتی، پایان نامه ها و حاکمیت ها، پتنت ها و مالکیت فکری است، عبور کنیم و به سمت تجاری‌سازی دانش حرکت کنیم. تجاری سازی هم فقط مربوط به دارو و تجهیزات نیست بلکه تجاری‌سازی خود مفهوم دانش می‌تواند ارزشمند باشد. در این راه باید از توان مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده ها برای تحقق شعار سال استفاده کرد. از همه ظرفیت های همکاران استفاده کنیم. 
 
دکتر عباس نجاری، رئیس مرکز توسعه اطلاعات و انتشارات علمی با بیان اینکه باید نگاه امیدوارانه‌تری به حوزه تحقیقات داشته باشیم، گفت: ضروری است بیشتر از گذشته تلاش کنیم تا به دستاوردهای بهتری در صنعت و فناوری برسیم بخش بزرگی از این اقدمات به حوزه اطلاع رسانی و انتشارات علمی مرتبط است.
 
وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید محل انتشارات و مدیریت علمی و هم مدیریت کسب و کار باشند، گفت: این مدل ترکیبی اطلاعات علمی و تجارت مدل جدیدی نیست و بسیاری از دانشگاه های ما این مسئله را رعایت می‌کنند ولی باید با برنامه حساب شده همه دانشگاه ها را به این سمت هدایت کنیم. 
 
رییس مرکز توسعه اطلاعات و انتشارات علمی افزود: در این نشست به مدیریت در حوزه اطلاع‌رسانی پرداخته خواهد شد. تا تجارب خوب در این حوزه را با هم به اشتراک بگذاریم.
 
دکتر نجاری به راهکارهای گذر از نشریه داری دانشگاهی به سمت ناشران حرفه ای سلامت اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری در حیطه شرکت‌های دانش‌بنیان برای بنیاد نهادن ناشرین با رویکرد علمی و آشنا به ژورنالیسم، شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع منع مداخله کارکنان موجب باز شدن فضا برای مشارکت فعال اعضا هیات علمی در بخش ناشرین تجاری می‌شود. تقویت انجمن‌های علمی  و سوق دادن نقش ناشری به سمت انجمن‌های علمی، ایجاد ناشرین معتبر و سازمان یافته دانشگاهی می تواند ما را به سمت نشر حرفه ای سلامت سوق دهد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: