مانند سایر واکنشهای آلرژیک، علائم این نوع آلرژی در نتیجه واکنش سیستم ایمنی بدن به پروتئینهای موجود در این مواد غذایی بهعنوان مواد مضر رخ میدهد. دانشمندان دقیقاً نمیدانند چرا بدن برخی افراد به این پروتئینها چنین واکنشی نشان میدهد
شفاآنلاین>سلامت> آلرژی به آجیل یکی از شایعترین آلرژیهای غذایی و شامل واکنش به بادام، گردو و انواع دیگر آجیل است.
به گزارش شفاآنلاین: بدن فردی که به آجیل حساسیت دارد، به خوردن آجیل درختی واکنش نشان میدهد. پزشکان معمولاً توصیه میکنند افرادی که به یک آجیل حساسیت دارند، از مصرف سایر آجیلها نیز اجتناب کنند.
علائم آلرژی به آجیل معمولاً پس از خوردن یا حتی قرار گرفتن در معرض آجیل به سرعت ایجاد میشود. علائم میتواند از آبریزش خفیف بینی تا علائم تهدیدکننده زندگی آنافیلاکسی، که شامل تورم گلو، تنگی نفس و شوک است، متغیر باشد. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید و تهدیدکننده زندگی است. این واکنش آلرژیک میتواند در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض چیزی که به آن حساسیت دارید، رخ دهد.
افراد مبتلا به آلرژی به آجیل ممکن است پس از قرار گرفتن در معرض برخی یا همه انواع آجیل علائم زیر را تجربه کنند: سرفه، دل درد، حالت تهوع، عطسه، اسهال، خارش بهویژه در اطراف دهان و صورت، چشمهای پفکرده یا آبریزش از چشم، لبهای متورم، استفراغ، مشکل در تنفس، مشکل در بلع و احساس ضعف.
آجیلها کاربردهای متفاوتی دارند و میتوانند در طیف گستردهای از غذاها، نوشیدنیها و محصولات غیرخوراکی ظاهر شوند. برای جلوگیری از علائم آلرژی به آجیل، افراد مبتلا به آلرژی باید در مصرف این اقلام احتیاط کنند:
محصولات پختهشده با آجیل، دسرها، سسها، غذاهای آسیایی، آفریقایی و هندی، صابونها، لوسیونهای پوست، محصولات مراقبت از مو و برخی از نوشیدنیهای الکلی.
مانند سایر واکنشهای آلرژیک، علائم آلرژی به آجیل در نتیجه واکنش سیستم ایمنی بدن به پروتئینهای موجود در آجیل بهعنوان مواد مضر رخ میدهد. دانشمندان دقیقاً نمیدانند چرا بدن برخی افراد به پروتئینهای آجیل چنین واکنشی نشان میدهد، اما بهنظر میرسد ژنتیک یک عامل باشد. افراد مبتلا به سایر آلرژیها، مانند تب یونجه نیز بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی به آجیل هستند.
برنامه درمانی اولیه برای افراد مبتلا به آلرژی به آجیل شامل موارد زیر است:
اجتناب از تمام آجیلهای درختی و بادام زمینی.
مصرف آنتیهیستامین برای رفع علائم خفیف، مانند خارش یا تورم، در صورت بروز.
افراد مبتلا به آلرژی به آجیل باید مراقب محتوای برچسبها باشند تا مطمئن شوند که چیزی که میخورند، حاوی آجیل نیست.
شستن دستها با آب جاری و صابون پس از دستزدن به آجیل نیز میتواند خطر آلرژی را کاهش دهد.