به گزارش شفاآنلاین:مصطفی مریدی با اشاره به اینکه مزاج کاسنی سرد و تر است و مزه تلخی دارد، اظهار کرد: گیاهی است که از ریشههای خشک و قطعات زمینی آن برای دارو استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه کاسنی دو نوع صحرایی و کِشت شده توسط کشاورزان وجود دارد، عنوان کرد: نوع وحشی در کنار جویبار یا در میان سبزهزار و در اوایل بهار رشد کرده و در اواسط خردادماه برداشت می شود.
مریدی با اشاره به اینکه برگ کاسنی در بسیاری از فرهنگها دارای کاربردی مشابه اسفناج است، بیان کرد: ریشه کاسنی اغلب به صورت پودر استفاده و جایگزین خوبی برای قهوه محسوب میشود.
این کارشناس گیاه پزشکی ادامه داد: در این گیاه ویتامینها و املاح معدنی مانند روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، فولیک اسید آهن و پتاسیم، ویتامین A، B۶، C، E و ویتامین K وجود دارد که همه این مواد برای بدن ضروری و مفید بوده و بهترین زمان برای نوشیدن عرق کاسنی صبح ناشتا قبل از صبحانه است.
وی با بیان اینکه بیشترین تأثیر کاسنی در بهبود عملکرد کبد است، تصریح کرد: این گیاه برای کبد گرم و سرد مفید است و هرچه تلختر باشد در رفع امراض کبد مفیدتر است.
مریدی با اشاره به اینکه با توجه به نقش مهم کبد در بدن و مخصوصاً در فرآیند هضم، با بهبود عملکرد آن بسیاری از مشکلات و بیماریها از بین میروند، عنوان کرد: اگر کاسنی را بجوشانند تا ساقه و برگ آن پاره شده و آب رقیق از آن جدا شود بعد با نبات مصرف کنند در تصفیه خون بینظیر است.
این کارشناس گباه پزشکی ادامه داد: عرق کاسنی، مملو از ویتامین C، فسفر و آهن گیاهی است که با تقویت کبد رنگ پوست را روشن و بیماریهای پوستی مانند اگزما، جوشها و التهابات پوستی را برطرف میکند.
وی با اشاره به این که عصاره کاسنی باعث کاهش رشد تومورهای سرطانی میشود، بیان کرد: شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار بوده که اجازه رشد به تومورها را نداده و از خواص آنتیاکسیدانی بالایی برخوردار است.
مریدی با اشاره به اینکه برای درمان ناباروری به خوردن کاسنی سفارش شده است، تصریح کرد: این گیاه که در روایات از آن به «سرور سبزیها» تعبیر شده دو اثر مهم در درمان ناباروری دارد که یکی افزایش کلی احتمال بارداری و دیگری افزایش احتمال پسردار شدن است.