طبق آمار ماهانه هر پزشک پوست و مو بیش از ۱۵ مورد مراجعه کننده دارد که به دلیل مراجعه به مراکز و سالن های زیبایی غیر مجاز دچار عارضه شده اند.
شفاآنلاین>سلامت> ذات انسان زیبا پسند است و اصولا هرعملی که منجر به زیبا تر دیده شدن باشد را دوست دارد واین روزها نیز بیشتر از گذشته به مدد فضای مجازی شاهد گسترش مراکز زیبایی و سالن های زیبایی غیرمجاز در سطح شهر هستیم که بدون داشتن تخصص، آموزش و تحصیل خدمات زیبایی پوست و مو ارائه می دهند.
به گزارش شفاآنلاین: متاسفانه فضای مجازی هم به کمک این مراکز آمده بطوریکه افراد باانتشار عکس های از خدماتی که ارائه می کنند وتبلیغات فراوان، موجب گرایش و جذب افراد می شوند.
طبق بررسی های که انجام شد در برخی سالن ها و ارایشگاه ها خدماتی همچون تزریق ژل، کاشت مو، تاتو وحتی کوچک کردن بینی نیز انجام می شود که به هیچ وجه در تخصص آرایشگر نبوده و در هیچ جای دنیا آرایشگر مجوز انجام چنین خدماتی را ندارد؛چرا که ارائه اینگونه خدمات علاوه بر بروز عوارض کوتاه مدت و بلند مدت منجر به بروز انواع سرطان ها و بیماری ها می شود.
استفاده از مواد تاریخ گذشته و بی کیفیت در مراکز زیبایی غیرمجاز
پیمان صانعی
پزشک پوست و مو با اشاره به موضوع آسیب های افزایش مراکز غیرمجاز زیبایی افزود: هرگونه تزریق به بدن یاعمل جراحی اعم از بوتاکس و تزریق ژل مداخله در امر پزشکی است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه افرادی به کارهای زیبایی ورود کرده اند که هیچ سررشته و تحصیلاتی در این حوزه ندارند، تصریح کرد: متاسفانه در چندسال اخیر نیز موج عجیب و غریبی از رشد قارچ گونه مراکز و سالن های زیبایی غیر مجاز که کار زیبایی و تزریق ژل و بوتاکس بدون مجوز انجام می دهد را شاهد هستیم که معمولا نظارت میدانی هم برآنها هم نمی شود.
عضو سازمان نظام پزشکی آذربایجان غربی با تاکید به اینکه باید مردم را نسبت به عوارض مراجعه به این مراکز و سالن های زیبایی آگاه کرد، خاطر نشان کرد: طبق آمار ماهانه هر پزشک پوست و مو بیش از ۱۵ مورد مراجعه کننده دارد که به دلیل مراجعه به مراکز و سالن های زیبایی غیر مجاز دچار عارضه شده اند.
این پزشک پوست و زیبایی اظهار کرد: علت اصلی مراجعه مردم به مراکز نامعتبر ارزانی خدمات آنهاست که این هم به دلیل استفاده از لوازم و مواد بی کیفیت و تاریخ گذشته است.
وی یاد آور شد: سلب اعتماد به جامعه پزشکی بیشترین آسیب فعالیت سالن های زیبایی غیر مجاز و مراکز نامعتبر پوست است.
صانعی تصریح کرد: ۹۰پزشک زیبایی در استان فعالیت دارند که ۶۰ پزشک در ارومیه هستند اما متاسفانه بیش از ۴۰۰مرکز و سالن زیبایی غیر مجاز در استان فعالیت می کنند و آنگونه که باید برخوردی با این افراد نمی شود.
وی ادامه داد: جامعه پزشکی از نهاد های بالادستی درخواست دارد برای جلوگیری از سونامی برخی بیماری ها همچون سرطان و برخی عوارض تزریق غیر بهداشتی و اصولی ژل و بوتاکس همچون برخی استان های کشور مانند خوزستان به عنوان مدعی العموم وارد صحنه شوند و جلو فعالیت این افراد را بگیرند.
افزایش بیماران آسیب دیده از عوارض مراجعه به مراکز زیبایی غیرمجاز
کوشا یکی دیگر از پزشکان پوست و مو در ارومیه افزود: ارزانی دلیل اصلی مراجعه مردم به مراکز نامعتبر و غیر مجاز زیبایی است.
وی تصریح کرد: افرادی که وارد کارهای زیبایی و تزریق ژل و بوتاکس می شوند هیچگونه سررشته و تخصصی در این حوزه ندارند و مستقیما سلامتی مردم را نشانه گرفته اند.
این پزشک پوست ومو خاطر نشان کرد: متاسفانه تعداد مراجعه کنندگان با عوارض تزریق ژل و عمل های زیبایی در آرایشگاه ها و مراکز غیرمجاز زیبایی بیشتر شده و دلیل آن نا آگاهی مردم از عوارض مراجعه به این مراکز است.
کوشا ادامه داد: در کنار برخورد بااین مراکز نیاز است فرهنگ سازی و آگاهی مردم نسبت به خطرات مراجعه به این مراکز افزایش یابد.
پلمب مرکز زیبایی غیرمجاز در ارومیه در سال جاری
محمد علی ولی زاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود: نظارت بر ارائه خدمت اصولی و مقررات بهداشتی برعهده معاونت بهداشتی دانشگاه است و آرایشگاه ها صرفا مجاز به فعالیت براساس شرح وظایف خود بوده و در صورت دریافت گزارش تخلف آرایشگران در امور زیبایی و لیزر کارشناسان دانشگاه در صورت تایید تخلف آن واحد را پلمب و به مراجع قانونی ارجاع می دهد.
وی تصریح کرد: در سال جاری یک مرکز آموزش غیر مجاز در امور زیبایی در ارومیه که در فضای مجازی نیز فعالیت داشته توسط کارشناسان دانشگاه پلمب شد.
ولی زاد یاد آور شد: فعالیت پزشکان صرفا در مطب و بعد از اخذ پروانه اشتغال و براساس برنامه آموزشی طی شده در دوره تحصیل امکان پذیر است بنابراین فعالیت پزشکی نیز در قالب مرکز مستقل تحت عنوان زیبایی و لیزر وجاهت قانونی ندارد.
وی با اشاره به اینکه مرکز زیبایی که در کار درمان مداخله کند به هیچ عنوان مجوز قانونی ندارد، اظهار کرد: آرایشگاه ها صرفا مجاز به فعالیت براساس شرح وظایف خود هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه درخصوص نحوه شکایات از مراکز زیبایی و نحوه پیگیری نیز یاد آور شد: تماس با شماره تلفن ۱۹۰ که سامانه ملی رسیدگی به شکایات درمانی وزارت بهداشت است و همچنین ارائه شکایت مکتوب به سازمان های نظارتی و معاونت درمان دانشگاه از جمله راه های شکایت از مراکز زیبایی متخلف است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی موثر و مستمر در خصوص عدم دریافت خدمات بهداشتی ودرمانی از مراکز فاقد مجوزهای قانونی ، جذب مشارکت عمومی برای شناسایی و معرفی مراکز غیر مجاز به مراجع ذیربط ازجمله راهکارهای است که می توان از این طریق از فعالیت مراکز غیر مجازی که مستقیما با سلامت جامعه در ارتباط هستند و سلامت مردم را به خطر می اندازند، جلوگیری کرد.
هیچ سالن زیبایی مجوز انجام خدمات پزشکی و تزریق ژل را ندارد
زینب بهزاد، رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه ارومیه افزود: انجام هرگونه خدمات پزشکی در سالن های زیبایی ممنوع است و هیچ سالن زیبایی مجوز انجام خدمات پزشکی و تزریق ژل را ندارد.
وی با اشاره به اینکه انجام هرگونه تبلیغ در فضا ی مجازی نشان دهنده این نیست که آن سالن دارای مجوز کسب و پروانه است تصریح کرد: شهروندان در صورت مراجعه به هر سالن زیبایی و آرایشگاه حتما مجوز ، پروانه کسب و کارت بهداشت را ببینند و از مراجعه به سالن های زیبایی غیر مجاز که فاقد پروانه و مجوز هستند خودداری کنند.
بهزاد با اشاره به اینکه ناظران اتحادیه به همراه تعزیرات، اماکن و بهداشت و درمان به صورت متوالی بازرسی های در سطح شهر انجام می دهند، اظهار کرد: برای جلوگیری از فعالیت مراکز غیر مجاز مردم باید در کنار بازرسان با فرهنگ سازی از مراجعه به این سالن ها خود داری کنند.
وی ادامه داد: بازرسان اتحادیه با کمک ناظران بهداشت در صورت مشاهده هرگونه وسیله پزشکی در سالن های زیبایی که در امر پوست مداخله دارد نسبت به جمع آوری آنها اقدام می کند.
بخش اصلی و مهم در پیشگری از تخلفات سالن های زیبایی آگاه سازی و فرهنگ سازی کافی است. مردم باید به این آگاهی برسند که هیچ مجوزی برای انجام خدمات زیبایی که نیازمند تخصص پزشکی است در سالن های زیبایی صادر نشده است و حتی پزشکان هم در صورت عدم داشتن تخصص مجاز به انجام خدمات زیبایی پوست و مو نیستند.در کنار آگاهی سازی ، برای مقابله با رشد قارچ گونه سالن های زیبایی غیر مجاز و جلوگیری از بروز پیامد های ناخوشایند نیازمند تصویب قانونی بازدارنده وقاطع برای مقابله با افراد متخلف در این حوزه است. ایسنا