کد خبر: ۳۰۱۹۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - 2022April 04
برای اینکه در ماه رمضان در طول روز کمتر احساس تشنگی کنیم مصرف برخی شربت‌ها یا عرقیات توصیه می شود. البته خوردن ناگهانی آب فراوان می‌تواند مشکلات گوارشی و سوء هاضمه در فرد ایجاد کند

شفاآنلاین>سلامت> برای اینکه در ماه رمضان تحمل روزه داری برای ما مشکل نباشد بهتر است چند نوشیدنی مناسب را بشناسیم تا با خوردن آن در طول روز کمتر احساس تشنگی کنیم .

به گزارش شفاآنلاین :کارشناسان معتقدند مصرف برخی شربت‌ها یا عرقیات می‌تواند آب کافی را به بدن برساند تا مشکل کم آبی به حداقل رسیده و فرد دچار گرمازدگی و عطش نشود.

البته خوردن ناگهانی آب فراوان می‌تواند مشکلات گوارشی و سوء هاضمه در فرد ایجاد کند. توصیه می‌شود بدن به چنین حالتی نرسد و بعد از افطار ، هر نیم تا یک ساعت باید دست‌کم نیم فنجان آب به بدن رساند.

در این مطاب با نوشیدنی هایی که در رفع عطش بموثرند آشنا شویم

گلاب
گلاب در حقیقت نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگ‌های چند نوع گل محمدی تهیه می‌شود. گلاب که همان اسانس گل محمدی است ضد اسهال، ضد التهاب، ضد نفخ، مقوی قلب و معده، خلط آورو اشتهاآور است و در پیشگیری از عطش و گرمازدگی موثر است.

خاکشیر
شربت دیگری که خاصیت ضد عطش و گرمازدگی دارد خاکشیر است. از قدیم به تجربه از شربت آن با آب سرد و کمی شکر در نواحی گرم به خصوص در فصل تابستان برای رفع عطش استفاده می‌کرده اند.

شربت آبلیمو
یکی از شربت‌هایی که از قدیم در فصل گرم مورد مصرف قرار می‌گرفته، شربت آب لیمو است. آبلیمو دارای خواص ضد تصلب شرایین، کاهش دهنده کلسترول، ضد برخی سموم از جمله تریاک، ضدتب و ضد کمبود ویتامین C است.
پایه اصلی این شربت، عصاره لیموترش است که با آب رقیق می‌شود و همراه مقدار کمی قند یا شکر مورد مصرف قرار می‌گیرد. آب لیمو را به تنهایی نباید مصرف کرد، زیرا آب لیموی رقیق نشده روی مینای دندان تأثیر می‌گذارد و باعث تخریب آن می‌شود. شربت آب لیمو جلوی گرمازدگی و عطش را می‌گیرد و مصرف آن در ماه‌های گرم و در مسافرت‌ها بسیار مناسب است.

تخم شربتی
تخم شربتی دانه گیاه ریحان خوراکی است. این دانه‌ها درشت‌تر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند. وقتی تخم شربتی داخل آب ریخته می‌شود، روی آن لایه‌ای ژله‌ای تشکیل خواهد شد. شربت آن ضد گرمازدگی و ضد عطش است تخم شربتی خاصیت مسهل و ملین داشته و مصرف آن برای جلوگیری از یبوست که در تابستان شایع می‌شود، مناسب است.

عرق بیدمشک
بیدمشک نوعی بید است که در اول بهار و قبل از برگ دادن، گل‌های زیبا و خوشبویی دارد. عرق بیدمشک گاهی بدون رقیق کردن استفاده می‌شود و خواص تقویت کنندگی، آرام بخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب دارد. گاهی نیز به صورت شربت آن را رقیق و مقداری شکر به آن اضافه می‌شود.

شربت بنفشه و سکنجبین
مصرف شربت بنفشه و سکنجبین در درمان اختلالات ناشی از گرمای هوا و بروز عطش و پیشگیری و درمان دهیدراتاسیون موثر است.

مواد غذایی که تشنگی شما را از بین می‌برند

برخی از میوه‌ها و سبزیجات که می‌توانند در وعده غذایی سحر استفاده شود به جلوگیری از تشنه شدن منجر شد و روزه داری را برای شما راحت می‌کند؛ در اینجا به معرفی برخی از میوه و سبزی‌هایی که مانع تشنه شدن شما در طول روز می‌شوند، می‌پردازیم.

خیار
این میوه بیشترین میزان آب را در خود جای داده و ۹۵ درصد آن از آب تشکیل شده، همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین E بسیار مناسب است و می‌تواند جایگزین آب در طول روز شود.

کرفس
این سبزی میزانی قابل توجه از آب را در خود جای داده و سرشار از ویتامین‌های A، C و K است؛ شما می‌توانید کرفس را به‌صورت خام در سالاد یا انواع ساندویچ‌ها مصرف کنید.

تربچه
همه ما همراه با غذای خود از سبزی‌ها استفاده می‌کنیم؛ البته تربچه که در سبزی خوردن وجود دارد برای رفع تشنگی و جایگزین شدن آب بسیار مناسب است، شما می‌توانید علاوه بر سبزی خوردن تربچه را در سالاد هم به کار ببرید.

گوجه
گوجه در بیشتر سالاد‌ها و انواع غذا‌ها جا می‌گیرد؛ باید بدانیم این میوه میزان بسیار زیادی آب دارد و ۹۴ درصد آن را آب تشکیل داده است و در طول روز مانع از تشنته شدن شما می‌شود.

اسفناج
این سبزی خوشنرگ و خوش بو ۹۲ درصد آب درون خود دارد و همچنین در کنار آن منبع کاملی برای تامین انواع ویتامین‌هاست؛ شما می‌توانید از اسفناج ویتامین B و آنتی اکسیدان دریافت کنید و نگران سرطان نباشید.

زردآلو و هلو
مصرف زردآلو و هلو در ماه رمضان در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده موثر است و مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران می‌کند.

مرکبات و توت فرنگی
مصرف میوه‌هایی مانند مرکبات و توت فرنگی در ماه رمضان سبب تامین آب بدن و مواد ضروری مانند کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و ویتامین‌های c، b ۱ و b ۲ می‌شود. مصرف لیموترش نیز در پیش گیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.

میوه‌های آبدار
مصرف میوه‌های آب دار مانند هندوانه و خربزه در فاصله افطار و سحر سبب تامین مایعات بدن می‌شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: