کد خبر: ۳۰۰۰۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - 2022March 02
شیوع کرونا در کشور سبب شده نگاه‌ها بیشتر به سمت حوزه بهداشت و درمان متمرکز شود که ممکن است برخی موضوعات در این حوزه پررنگ‌تر جلوه داده شده و بزرگنمایی شوند

شفاآنلاین>سلامت>  سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه ادعای فوت ۴۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل دارو ادعای سنگینی است که بی‌محابا از سوی برخی افراد مطرح می‌شود، گفت: اگر ادعا می‌شود نبود دارو و تجهیزات سبب مرگ بیماران شده، چرا سندی ارائه نمی‌شود؟

به گزارش شفاآنلاین: محمد‌ هاشمی درخصوص برخی اظهارات مبنی بر تغییر آمار وزارت بهداشت درباره کمبودهای دارویی در کشور با تاکید بر اینکه این وزارتخانه هیچ‌گاه اعلام نکرده که ۵۰۰ قلم کمبود دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: آنچه اعلام شده بود اینکه در صورت تامین نشدن به موقع ارز ممکن است بعد از چندماه کمبودها به ۵۰۰ قلم برسد که به لطف خدا و با حمایت‌های دولت، بخشی از نیاز ارزی تامین شد و مشکلی به وجود نیامد.

وی همچنین درخصوص کمبود ۱۹۰ قلم دارو در کشور توضیح داد: موجودی این مقدار دارو کمتر از سه ماه است که عدد بدی نیست. ممکن است کمبود ۱۹۰ قلم داروی اعلامی در بازه زمانی دو هفته و یک ماه رفع شده و هیچ‌وقت وارد کمبود نشوند. موجودی داروهایی که به کمتر از یک ماه برسند را کمبود تلقی می‌کنیم که موارد مطروحه شامل این موضوع نمی‌شوند. موجودی ۵۲ قلم دارو کمتر از یک ماه است به این معنا که از نظر موجودی، وضعیت مناسبی ندارند.

‌هاشمی ادامه داد: شیوع کرونا در کشور سبب شده نگاه‌ها بیشتر به سمت حوزه بهداشت و درمان متمرکز شود که ممکن است برخی موضوعات در این حوزه پررنگ‌تر جلوه داده شده و بزرگنمایی شوند. طرح موضوع کمبود دارو، کوبیدن در طبل تشویش اذهان عمومی است؛ در شرایطی که افراد در حوزه سلامت درگیر تامین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی برای بیماران هستند تا آنها آسوده خاطر باشند اقداماتی صورت می‌گیرد که سبب ناآرامی در کشور می‌شود.
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تصریح کرد: وضعیت فعلی دارو ۱۰۰درصد مطلوب نیست، اما نسبت به سال‌های گذشته بدتر هم نیست، کمبود وجود دارد اما پایدار نگه داشته شده است.

ادعای فوت ۴۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل دارو، ادعای سنگینی است
وی درخصوص ادعای مطرح‌شده مبنی بر فوت ۴۰۰ نفر از مبتلایان به تالاسمی به دلیل نبود دارو توضیح داد: بارها از دوستی که در انجمن تالاسمی ادعا می‌کند نبود دارو و تجهیزات سبب مرگ بیماران شده درخواست کرده‌ایم، سند ارائه کند اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است. اگر فردی در رسانه‌ای ادعایی دارد باید از وی مدرک درخواست شود. ادعای فوت ۴۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل دارو ادعای سنگینی است که نیاز به اثبات دارد. آنها می‌توانند مدارک خود را ارائه دهند، چراکه این موضوع قابل پیگیری است.

‌هاشمی در پایان با تاکید بر اینکه بارها اعلام شده که داروهای تولید داخل بیماران تالاسمی موجود است، اما واردات داروهای خارجی به دلیل تحریم‌ها با کندی پیش رفته و اندک است، بیان کرد: انتشار این‌گونه اخبار بیش از آنکه کمک‌کننده باشد تنها سبب ایجاد شبهه و تشویش در ذهن مخاطب می‌شود؛ اینکه برخی منافع حزب خود را در این شرایط مطرح کنند و پای بیماران را برای پررنگ کردن مسائل حزبی خود به میان بکشند، کار درستی نیست.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز سه‌شنبه گذشته گفت: تولید سرم در کشور افزایش یافته و کارخانه‌ها پیوسته در حال تولید و تامین سرم هستند.

حمیدرضا اینانلو یکشنبه شب در پاسخ به مطلبی در فضای مجازی مبنی بر سهمیه‌بندی شدن سرم، با بیان اینکه این سازمان هیچ‌گونه سهمیه‌بندی را برای سرم در داروخانه‌‌های منتخب یا خاص اعمال نکرده است، گفت: به دلیل اینکه مصرف و تجویز سرم به صورت بی‌رویه افزایش یافته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در استان‌های مختلف اجازه داده شده که بر اساس اولویت‌بندی و نیاز مصرف مراکز درمانی، سرم با هدف کنترل تجویز و مصرف، بین مراکز درمانی توزیع شود.
وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت اینکه تولید سرم در کشور افزایش یافته و کارخانه‌ها پیوسته در حال تولید و تامین سرم هستند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه پنج شرکت تولید‌کننده سرم با همه ظرفیت فعال هستند، تصریح کرد: مقرر شده که این شرکت‌ها حتی تعطیلات عید نوروز را کم کنند و با همه توان تولید داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: