به گزارش شفاآنلاین: بیتا ربانی با بیان اینکه در بیش از ۲ سالی که از شیوع کرونا در جهان می گذرد، هیچ گزارشی مبنی بر انتقال کرونا از طریق خون، وجود ندارد افزود: احتمال انتقال کرونا چه از طریق اهدای خون و چه از طریق دریافت خون و فراوردههای آن به هیچ وجه وجود ندارد بنابراین اهداکنندگان با اطمینان خاطر به مراکز انتقال خون مراجعه و خون اهدا کنند.
ربانی تاکید کرد: به مردم و بهویژه اهداکنندگان خون این اطمینان را میدهیم که مراکز انتقال خون در سراسر کشور همه اصول بهداشتی و پروتکلها را رعایت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: خون یک ماده حیاتی است و تاکنون جایگزینی برای آن نیامده و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی که اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند همچنین برخی از افراد مانند مبتلایان تالاسمی از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب میشوند و لازم است که اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، جذب و فراخوان اهداکنندگان سازمان انتقال خون افزود: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است همچنین حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی، سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
ربانی یادآور شد: شمار زیادی از هموطنان به کرونا مبتلا شدهاند و چون از اهداکنندگان خون هستند یا اینکه قصد اهدای خون دارند، دچار تردید میشوند که خون اهدا کنند و یا اینکه چه زمانی خون اهدا کنند که هم برای خودشان و همگیرنده خون ضرری نداشته باشد.