کد خبر: ۲۹۸۶۸۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - 2022February 07
توصیه‌های وزارت بهداشت نیز در شرایطی که امکان تست برای همه مبتلایان وجود ندارد، این است که اگر پس از 5 روز، شرایط وضعیت جسمانی مبتلایان وخیم‌تر شد حتما به بیمارستان‌ها مراجعه و بستری شوند

شفاآنلاین>سلامت> «دیگر نیازی به تست پی سی آر نیست؛ سرماخوردگی یعنی ُامیکرون، ۲ هفته دیگر به پیک موج ششم می‌رسیم» این بخشی از ابراز نگرانی شدید وزیر بهداشت، در افزایش آمار مرگ و میر کرونا به روزانه 85 نفر و ابتلای بیش از 35 هزار مبتلا به کرونا (از شنبه تا یکشنبه) است.

به گزارش شفاآنلاین:  این گفته‌های بهرام عین اللهی در شرایطی مطرح می‌شود که هزاران نفر در روز، بدون انجام تست و با سرم‌های تقویتی به تجویز پزشکان در منزل بستری می‌شوند و آنها جز آمار ابتلا به کرونا با سویه امیکرون نمی‌آیند. به باور کارشناسان، آمار واقعی روزانه بیش 150 هزار ابتلا در روز است، اما چون امیکرون، خفیف‌تر از دلتا و علائم آن بیشتر شبیه سرماخوردگی است، بیماران در منزل بستری می‌شوند. توصیه‌های وزارت بهداشت نیز در شرایطی که امکان تست برای همه مبتلایان وجود ندارد، این است که اگر پس از 5 روز، شرایط وضعیت جسمانی مبتلایان وخیم‌تر شد حتما به بیمارستان‌ها مراجعه و بستری شوند. مشاهدات عینی نیز از ابتلای خانوادگی به این ویروس حکایت دارد و در اطرافیان ما، چندین خانواده در مدت یک هفته، همه افراد مستقر در خانه به این ویروس مبتلا شده‌اند.

  تصمیم محدودیت‌ها برعهده استانداران
اما همزمان با افزایش شمار شهرستان‌های قرمز کرونایی به ۱۲۰ مورد، رئیس‌جمهور تصمیم‌گیری درباره نحوه اعمال محدودیت‌ها را بر عهده مسئولان استانی گذاشت. آن‌طور که آیت ا... رئیسی در ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است: «هر شهر و بخشی که دچار مشکل می‌شود باید مسئولان استانی در همان محدوده نسبت به اعمال محدودیت و یا تعطیلی تصمیم گیری کنند.

 با توجه به شیوع سویه امیکرون و شرایط متفاوت و خاصی که نسبت به سویه‌های قبلی دارد، می‌توان تعریف جدیدی برای شهرهای قرمز ارائه داد و البته تا زمانی که این تعریف انجام نشده، همچنان مقررات قبلی برای شهرهای قرمز موضوعیت دارد.»

رئیس‌جمهور همچنین با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی در حمل ونقل شهری به ویژه در مترو، نیز تاکید کرد: «حمل ونقل عمومی از زمینه‌های ابتلای مردم به بیماری کرونا است، لذا ضرورت دارد مسئولان، دقت و نظارت دقیق‌تری در این زمینه داشته باشند.» در همین حال کانال سامانه ماسک که اخبار رنگ‌بندی شهرها را منتشر می‌کند، اعلام کرد که وزارت بهداشت از چند روز قبل تصمیم گرفته تا رنگ‌بندی شهرستان‌ها توسط معاونت تحقیقات این وزارتخانه انجام شود و بر این اساس روند ارسال داده‌های بستری از وزارت بهداشت به اپلیکیشن ماسک متوقف شده ‌است. رنگ‌بندی‌های کرونایی در کشور ما تاکنون بر اساس آمار بستری‌شدگان صورت گرفته است. متخصصان بارها از این نحوه تعیین وضعیت کرونا به دلیل دقیق نبودن برآوردهای آن در خصوص وضعیت واقعی کرونا انتقاد کرده و خواستار بازنگری در این شیوه شده‌اند.
  ایران در شرایط پیک ششم
در همین حال مسئولان استـــانی از روند صعودی و پرشتاب افزایش مبتلایان به کرونا خبر می‌دهند. مدیر شبکه بهداشت و درمان باغملک در خوزستان روز شنبه اعلام کرد که «آمار ابتلا در این شهرستان ۶۰۰ درصد افزایش یافته و ۸۰ درصد تست‌های روزانه کرونا در این منطقه مثبت است.» علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران نیز از افزایش ۱۵۷ درصد مراجعه‌های سرپایی و رشد ۵۱ درصدی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه استان در هفته گذشته خبر داده است. وی در ادامه گفته است: «بر اساس مطالعات سویه امیکرون نیز از وخامت برخوردار است و نباید در خصوص آن ساده‌انگاری شود.» در همین حال فرهاد چوبدار، رئیس بیمارستان کودکان علی‌اصغر تهران نیز همزمان از افزایش موارد ابتلای کودکان به کرونا در سویه امیکرون خبر داده و گفته است که «بیش از ۶۰ درصد تست‌های آزمایشگاهی کرونا مثبت می‌شود و بیشتر مراجعان این بیمارستان در گروه سنی ۲ تا ۶ سال هستند ولی مراجعه‌کننده زیر ۲ سال یا بین ۶ تا ۱۲ سال هم وجود دارد.» در همین حال رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: یک نوبت واکسن کرونا تا ۵۰ درصد، دو نوبت واکسن ۷۰ تا ۸۰ درصد و تزریق دوز سوم واکسن تا ۹۰ درصد از احتمال بستری کم می‌کند. محمدمهدی گویا، افزود: در حال حاضر شاهد افزایش مراجعه به مراکز بهداشتی، مطب‌ها و بیمارستان‌ها به خصوص بیماران سرپایی هستیم. روزنامه آرمان ملی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: